İYİ Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı Ali Coşkun, İçerenköy Mahallesi Pembegül Pastanesi'nde düzenlenen bir organizasyon ile Ataşehir'li kadınlarla buluştu.

İYİ Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı Ali Coşkun'a eşi Ayla Coşkun'un yanısıra İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı 1.Bölge Teşkilat Koordinatörü Sayın Ruşen Şık, İYİ Parti Ataşehir İlçe Başkanı Bora Yörükoğlu, İlçe Kadın Politikaları Başkanı Ufuk Işık Ünal, 7.Sıra Belediye Meclis Üyesi Adayı Şenay Öztürk'ün yanısıra İçerenköy ve Küçükbakkalköy'de ikamet eden toplantıya katıldı.

Öncelikle hepinizi saygıyla selamlıyorum. Çocuklarımız iyi ki varsınız. Bende 20 yıllık İçerenköylüyüm. Oğlum ve kızım burada doğdular, buradaki okulda okudular. Burada ne tür eksiklikler olduğunu bilmiyorum. Kayışdağı suyunu içiyor, çayımızı onunla demliyorum.  

Hem Tokat hemde Sivaslıyım ama kısaca Ataşehirliyim
51 yaşında aslen Tokatlıyım, bir tarafımda Sivaslıyım diyebilirim. Benim bağlı bulunduğum köy, 1990'da Sivas'tan Tokat'a bağlanmış, kütük olarak Tokatlıyım.  Hem Sivas, hem Tokat demek yerine ben kısaca "Ataşehirliyim" diyorum.

İnsanlarımıza dokunmak için siyasete girdim
Bütün emeğimiz, hedeflerimiz ve amacımız Ataşehir olmalı. Neden siyasete girdim. Yıllar yıllar önceye gittiğimizde 13-14 yaşlarında iken kendimden yaş olarak büyüklerim vardı. Onlarla sohbet ederdim. 35 yıllık diğer hayatımda hep insanlara dokunmak istemişimdir. Günümüzde insanlar hastaneler, okullara ulaşmak için siyasilere ulaşmaya çalışıyorlar. Daha fazla insanımıza dokunmak ve yardımcı olmak için siyasete girdim.

Belediye başkanı olursam, sizlerle olmazsam gelin belediyenin camını kırın
İnsanlar bir yerden bir yere taşınırken, yada bir makam gelince degişmemeli. Bende bu konuda kendime söz verdim. Siyasi olarak, belediye başkanı olunca sizlerle her zaman olacağım. Eğer olmazsam, gelin belediyenin o camlarını kırın. Her çarşamba günleri bütün Ataşehir halkının derdini belediyede dinleyeceğim. Çözümsüz konu olmadığı için, dizlerin derdimi dinlemek istiyorum. Benim amacım sizlere çözüm sunmak. Amacım hep birlikte gülen Ataşehir için çalışmak.



Ataşehir'de emeklilerimizin, kadınlarımızın ve çocuklarımızın yüzü gülecek
Kadınlarımızın istihdamına yönelik çalışmalarımız olacak. Her ay en az 2000 emeklimize, 2000 TL destek vereceğiz. Çalışan annelere yönelik kreşler yapacağız. Sabah kahvaltı ve öğlen yemeğini Ataşehir'deki okullarda ücretsiz vereceğiz. Ataşehir finansın ve paranın kaynağının olduğu bir ilçe olurken, diğer taraftan derin yoksulun olduğu bir ilçe. Ataşehir'de kışın ısınmayan evleri ısınacak, buzdolabı boş olan komşularımızın buzdolapları dolacak. Kısacası Ataşehir'de emeklilerimizin, kadınlarımızın, çocuklarımızın yüzü hayata geçirilen projelerle gülecek.

Sosyal tesis, kent lokantaları, atölyeler, istihdamlarla ve daha niceleriyle mutlu bir Ataşehir'i inşaa etmek istiyoruz
Ataşehir'de sosyal tesislerde Ataşehir'li komşularımız hem istihdam, hemde aile ekonomisine katkı sunacağız. Kent lokantaları ile uygun fiyata yemek yeme imkanı sunacağız. Makul fiyatlarla 17 mahallemizde bu kent lokantaları kuracağız. İş hayatına atılmak isteyen kadınlarımıza destek vereceğiz, istihdamı sağlayacak atölyeler, annelerin, kadınların ürettiklerini satabildikleri ekonomik katkı alanları oluşturacağız. Ataşehir'in 17 mahallesini eşit bir hizmet anlayışı ile Ataşehir'de gülen, mutlu bir Ataşehir'i inşaa etmek istiyoruz.



Annelerimiz mutlu olsun ki çocuklarımız mutlu olsunlar
Benimle var mısınız? (ynt. Evet). Bir çocuğun gelişimi anne karnından başlar. Kişinin geleceği burada başlar. Annelerimiz mutlu olsun ki, çocuklarımız da geleceğe daha güzel olsun. 1 Nisan'da hep birlikte Ataşehir'i yöneteceğiz. Ataşehir'i Atamıza yakışır bir şehir inşaa edeceğiz. Kültür merkezleri, opera ve diğer hizmet merkezleri ile örnek bir kent olacak. Sizlerin projelerini hayata geçireceğiz. 1 Nisan sabahı, sizi sabah saat 10:00'da Ataşehir Belediyesi'ne kahve içmeye bekliyorum.

Belediye olarak eskiyen binalarınızın dönüşüm sürecini hızlandıracak ve destek olacağız
Ataşehirliler olarak; 6 Şubat depreminin hep birlikte derin üzüntüsünü yaşadık. Ataşehir'in depreme hazırlanması için 17 mahallede deprem uzmanlarımızla projeler geliştirdik, dönüşümün hızlanması için, devletin imkanları dışında belediye olarak destek olacağız. Ev ve hane halkına bir nebzede umut olacağız. Umut ediyorum ki, Ataşehir'deki evlerin büyük dönüşümüne belediye olarak destek vereceğiz. 17 mahallemizde dönüşüm için hızlıca adım atacağız. Sizlerin haklarınızı koruyacağız, depreme dayanıklı konutlarda oturmanızı sağlayacağız.

Ataşehir'de tüm öğrencilerimizi geleceğe hazırlayacağız
Öğrencilerimize burs imkanı verecegiz. Ataşehir üniversiteler ilçesi ve yeni üniversitelerin gelmeye devam ettiği bir ilçe. Burada okuyan öğrencilerimizin geçim sıkıntısı var. İlk, ortaokul ve lise de okuyan ögrencilerimize üniversite öğrencileri tarafından eğitim verilmesini sağlayarak, hem üniversiteli öğrencilerimize destek hemde çocuğunu okutmak isteyen ailelerimize destek olmuş olacağız.Tüm öğrencilerimize bu süreçte katkı sunacağız.

Ataşehir Finans dışında Sanat Şehri olacak
Bilgi, birikim, sanat türünde ne varsa her türlü egitimleri ve aktiviteleri vereceğiz. Ataşehir finans dışında sanat şehri olacak. 17 mahallenin 17'si aynı olacak. Ferhatpaşa, Aşık Veysel gibi uç noktalarda kalan mahalleler aynı hizmet alacak. Atatürk mahallesi nasıl hizmet alıyorsa, diğer mahallelerimizde aynı hizmetleri eksiksiz alacak. Yapay zeka ile tasarruf yaparak kaynakları doğru kullanarak, hizmet üreteceğiz. Gereksiz harcamalardan, israflardan kaçınacağız. 

Ataşehir'e dünyanın çeşitli yerlerinden turistler gelecek hale getireceğiz
Gençlerimiz ve çocuklarımız Ataşehir'de bolca vakit geçirecek, burada gezecek, eğlenecek. Hatta dünyanın çesitli noktalarından turistler Ataşehir'e gelecek. 

Ataşehir'in ulaşımını yeniden planlayacak, ring ve uygulamalarla ulaşımı kolaylaştıracağız
Ulaşım ile ilgili Ataşehir'in sorunları hat safhaya ulaştı. Üniversitelerle, İBB ve belediyemiz işbirliği ile yeniden planlayacagız. Ring servisleri ile ulaşımı kolaylaştıracağız. Ataşehir'de yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın hastane v.b. ulaşması için uygulama üzerinden randevu sistemi oluşturulacak, ulaşımlarını gitmeleri gereken yerlere ücretsiz sağlayacağız. 

Vatandaşımızın hakkını savunacak, her kuruşu doğru şekilde kullanacağız
Ataşehir'de yeni meydanlar yapacağız. Ataşehir'li komşularımızın hakkına sonuna kadar sahip çıkacağız. Her kuruşunu doğru bir şekilde kullanacağız. Belediyenin kasasını dolu hale getireceğiz. 

Kapalı pazar alanları sayısı artacak, pazar alanları çok işlevli hale gelecek
Ataşehir'in açık pazarlarını kapalı pazara çevireceğiz. Pazarların boş olduğu günlerde yine siz kadınlarımızın kullanabileceği şekilde değerlendireceğiz. Pazarlara da ringlerle ulaşım sağlanacak. 

Ataşehir için projeleriniz olduğunda bana söylemeniz yeterli. Birlikte bu projelerinizi hayata geçirelim, Ataşehir'e hep birlikte hizmet edelim. 

Ali Coşkun, daha sonra etkinliğe katılım sağlayan kadınların sorularını yanıtlarken, eşiyle birlikte masaları tek tek ziyaret etti.