Yeniden Refah Partisi Ataşehir İlçe Başkanlığı, Genel Merkez Muhasip, Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmed Altınöz'ü düzenlenen programda ağırladı. Altınöz, yerelden genele birçok değerlendirmelerde bulundu.


Gerçekleşen programa; Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Genel Merkez Yöneticileri, İl Başkan Yardımcıları, İlçe Başkanı Bülent Tüylü ve Yöneticileri, Erbakan Vakfı Ataşehir Kurucu İlçe Temsilcisi aynı zamanda Yeniden Refah Partisi İl Başkan Yardımcısı Enes Şenel Akarçeşme, Mahalle Muhtarları, Partililer ve Basın mensupları katıldı.


ATAŞEHİR'İ YILLARDIR DOĞU ve BATI ATAŞEHİR DİYE AYIRDILAR

Yeniden Refah Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Bülent Tüylü, "Ataşehirimiz 17 mahalleden oluşmakta. 420 bin nüfuslu ve 303 bin seçmene sahiptir. Doğu Ataşehir ve Batı Ataşehir diye ayrılan ilçemiz maalesef ve maalesef diyoruz. Doğu Ataşehir’i ve Batı Ataşehir’i yıllardır ayırdılar. Yıllardır bizi yetim bıraktılar. Doğu Ataşehir’i gecekondu mahallesi olarak bıraktılar. Batı Ataşehir’i gökdelenler, villalar ve her şey çok güzel bir şekilde yapıldı. En büyük sorunlarımızdan biri ilçenin imar sorunu. Bu imar sorunu ile birlikte sıkıntılarımızdan bir tanesi de mahallelerimizin uyuşturucu kullananlarla yaşadığı sıkıntı” dedi.
Genel Başkan Yardımcısı Mehmed Altınöz; partililere ve katılımcılara hitaben sırasıyla şu ifadeleri kullandı.


2024 VE 2028'DE KENDİ PARTİ ADIMIZ ve LOGOMUZLA SEÇİMLERE GİRECEĞİZ
Önümüzdeki süreçte İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni alacağız. 2028 yılında ise Genel Başkanımız Fatih Erbakan'ı Cumhurbaşkanı adayı ilan edeceğiz ve Cumhurbaşkanlığı'nı kazanacağız.Partimizin logosu ve adıyla seçimlere gireceğiz.


8 AY SONRA SEÇİM VAR, SİZLERİN DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR
Hepinizin bildiği gibi yaklaşık 8 ay sonra, önümüzde yerel bir seçim var. Önümüzdeki süreçte muhtarlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ile ortak çalışmalar yürüteceğiz.

ORDUMUZ İYİ, EKONOMİMİZ KÖTÜ
Hepimiz bu ülkenin çok kıymetli bireyleriyiz. Vatan sevgisi imandandır. Biz vatanımızı çok seviyoruz. Asil bir milletiz. İnsanlar topluluğuz. Bizim ülkemizde askerler gönüllü giderken bazı ülkelerde paralı askerler var. Örneğin Rusya'da Wagner, Amerika'daki düzen gibi. Para karşılığında başka ülkelerde savaşırlar. Dünya bizden korkar. Ordu olarak güçlü bir orduya sahip olmamıza rağmen, ekonomi lansmanında ülke olarak gerilemeye başladık. Vatanımızı seviyoruz derken, birileri gibi savaşın çıkmasını beklemiyoruz. Erbakan hocamız derdi ki; Biz burada particilik yapmıyoruz, cihad ediyoruz. Efendim bana dokunmayan bin yıl yaşasın anlayışından uzak duruyoruz. Vatan sevgisi nasıl bir ibadetse, siyaset sevgiside ibadettir.


125 PARTİ ARASINDA YENİDEN REFAH FARKLIDIR
Bugün Türkiye'de 125 siyasi parti var. 125 Parti bir yana Yeniden Refah Partisi bir yana diyoruz. Çünkü; 125 partinin arasIndan Yeniden Refah Partisi'nin yeri farklıdır. Farklı derkende diğer partileri ötekileştirmiyoruz. Sonuçta diğer partilerdekilerde, arkadaşlarımız, komşularımızdır.


MİLLETİMİZİ 7.500 TL MAAŞA, BİR ÇAYA BİR SİMİDE MUHTAÇ ETTİLER
Erbakan hocamızın aynı partisinde hizmet edenler, bugün farklı partilerde hizmet ediyorlar. Bugün 22 yıldır iktidardalar. Emeklimize 7.500 TL maaş, vatandaşımıza 25 lira bir çay bir simit hesabı yaptırıyorlar.5 kişilik aile bir ay çay simit yese 11.500 TL tutuyor. Elektrik, su masraflarini insanlar ödeyemiyor.


KİRALARLA BİRLİKTE BARINMA PROBLEMİ YAŞANIYOR
Kiralar artmış, barınma sorunları yaşanıyor durumdadır. Erbakan hocamız diyordu ki, biz okulda ders anlatıyor, onlar dersten kaçıyor, arka bahçede top oynuyorlardı. Bu hükümet adil ekonomik düzene geçemedi. Havuz sistemini uygulamayadılar.



EKONOMİSTİZ DİYORLAR AMA VATANDAŞLARI KAPI DIŞARI ETTİRİYORLAR
AK Partililer biz ekonomistiz diyor, böyle ekonomistlik olmaz. 7500 TL emekli maaşı ile insanları kapı dışarı ettiriyorlar. İmtiyazlı müteahhitlere dolar bazlı ihaleler verilmiş. mal sahiplerine ise sınır koyuyorlar. İşyerlerinde dolar, euro kurunda kira olmayacak diyenler. Kendileri bugün ihaleleri dolar ve euro bazlı anlaşmalar yapıyorlar.


ADİL EKONOMİK DÜZEN OLMAZSA
Geçiş garantili köprüler dolar bazı garantili ihale veriyorlar. Osman Gazi köprüsünü bile kullanmadanda sizler vergilerle, parasını ödüyoruz. Hastaneler, yollar, havalimanları, köprüler bugün garantili ödeme sistemiyle ihaleleri veriliyor ve yapılıyor. Adil düzen, ekonomik sistemi anlatıyoruz. Yönetici adil olacak, ihaleleri kendi adamlarına vermemeli. Yap - işlet - devret anlayışı olmadan, geçmişte yapılan köprüler var. Buna benzer, Erbakan hocamızın döneminde birçok proje hayata geçirildi.


YANLIŞ POLİTİKALAR, EKONOMİYİ, BARINMA PROBLEMLERİNİ BERABERİNDE GETİRDİ
Garantili ihalelerle, geçsede, geçmesede, kullansada, kullanmasada bu tür ihalelerin maliyetini 85 milyona yüklüyorlar. Dolar bazında satış garantisi verilirken, mal sahibine gelince %25 kira artışı ön görüyorlar. İşyerlerinde bu oranlar %65-70 arasında artış oluyor. Konutlarda ise mal sahibi ile kiracı arasında kavgalar çıkıyor. Neden enflasyona bağlı, paranın kıymeti kalmadı. Bugün birçok insan, ev sahibi ile sorun yaşıyor. Bugün bunun nedeni Ak Parti'nin yanlış politikaları, yanlış yönetim anlayışından kaynaklanmaktadır.


CUMHUR İTTİFAKINA KATILMAK İÇİN 30 MADDELİK PROTOKOL ŞARTIMIZ VAR!
AK Parti ile ilk kez 2 farklı protokol yaptık. Başkanlık sistemi düzeyinde ilk kez protokol yapan partiyiz. Diğer partiler, cumhurbaşkanlığı yardımcılığı, bakanlık, bankalar, genel müdürlükler istediler. Biz parti olarak birşey istemedik. 30 Maddelik protokolümüz ile Sayın Cumhurbaşkanı ile masaya oturduk. Sonra Binali Yıldırım aradı, bizim 30 maddemizi kabul edemeyeceklerini söyledi. Bizde siz bize geldiniz, biz gelmedik dedik. Sonuç olarak, 30 maddeyle ilgili Cumhurbaşkanı, genel başkanımız ile görüştü. Genel sekreterler imzaları attı. Yani, biz protokolümüze bağlı kalarak Cumhur İttifakını destekleme kararı aldık.
İlk maddemiz ahlak ve maneviyat olmak üzere 30 farklı temel konu protokolde yer aldı.Eğer bir gömleği doğru iliklemezseniz, baştan aşağı yanlış gider. AK Partililer, milli görüş gömleğini çıkardıkları için gömleğin doğru düğmelenmesi mümkün değil.



BUGÜN HAYATA GEÇİRİLEN PROJELER ERBAKAN HOCAMIZIN PROJELERİDİR
Biz bugün doğruya doğru, yanlışa yanlış diyen bir partiyiz. Özellikle AK Parti, son dönemde savunma sanayi alanında yapılan atılımları başarılıdır. Erbakan hocamız döneminde planlanan projeleri hayata geçirmeye başladılar. İHA, Sihalar, yerli ve milli otomobil Devrim Arabaları gibi örnekler Erbakan hocamızın projeleridir.


İSTANBUL MİMARİ OLARAK ABUR-CUBUR ŞEHİRLEŞMEYE TERK EDİLDİ
AK Partililerin, belediyecilik anlayışında İstanbul'u getirdikleri noktayı görüyor musunuz. İstanbul mimari olarak abur-cubur şehirleşmeye terk edildi. İstanbul 30 yılda dünyanın en mükemmel ve örnek yaşanılabilir şehri olurdu.


GEÇMİŞİ ELEŞTİRDİLER, 11 İL DEPREMİNDE ECEVİTİN DURUMUNA DÜŞTÜLER
Depreme göre imarı ve şehiri planlamadılar. 11 ilimizde yaşanan depremde eleştirdikleri Bülent Ecevit'in durumuna düştüler. Biz iktidar geldiğimizde 81 ilimizde deprem yönetmeliğine uygun yeniden şehirlerimizi inşaa edeceğiz. Yıkıp, yeniden yapmak zorundayız. Antakya, Malatya gibi illerimiz halen sallanıyor.


TÜRKİYE'NİN RÖNTGENİNİ ÇEKTİK, 100 GÜNDE NE YAPACAKLARIMIZ BELLİ
Türkiye'nin röntgenini çektik, iktidara geldiğimizde ilk 100 günde ne yapacağımızı biliyoruz. Ar-ge olarak çalışan, ciddi bir partiyiz. Ekonomik adil düzen, kaynak yönetimi bizim işimiz. Osmangazi köprüsü'nün komple maliyeti, bugün Türkiye'nin borçlara yönelik ödediği faizin 30 milyar kadarıdır. EYT'lilerin yıllık maliyeti ise 3.5 milyar dolar.


TÜRKİYE'DE PARA VAR, TÜRKİYE'NİN YÖNETİMİ VAR!
Türkiye'de para var, ama Türkiye'de yönetim problemi var. Parti olarak birçok programımız var. İktidarın iyi olan taraflarını takdir ediyor, yanlışları her zaman vurguluyoruz. Dış politikada D8'i toplamamız gerekiyor. Yalta konferansı düzenleyeceğiz. Yeniden Türkiye, Yeni Türkiye'yi kuracağız.



CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİNDE EKSİKLİKLER VAR

Cumhurbaşkanlığı'nda neden AK Parti'yi destekledik, biliyorsunuz Türkiye'de artık başkanlık sistemi var. 50+1 alan seçimi alıyor. Bu başkanlık sistemi adil değil. Sistemin içerisinde eksiklikler var. Ancak, AK Parti'de geçmişten arkadaşlarımız olduğu için 30 maddelik protokol şartı ile destekleme kararı alarak bu protokolü hayata geçirsinler istedik. İsrafı ortadan kaldıralım.


TÜRKİYE'DE İSRAF SORUNU VAR, ÖNCE İSRAFI ORTADAN KALDIRALIM
Türkiye'de 125 bin makam arabası var. Ankara'da Almanya'nın en lüks marka araçları kullanılıyor, Almanya'dakiler kendi ürettikleri araçları makam aracı olarak kullanmıyor. Tüm makam araçları yerli ve milli araç olan TOGG olsun. Makam araçları Audi A8, A6, A4 olmasın.Borç varken, en iyi makam araçlarına binmek doğru değil. Borç varken israflı davranmak yerine, İHA ve diğer savunma araçlarını üretelim.


İTTİFAKSIZDA SEÇİMLERE GİREBİLİYORDUK, AMA İŞBİRLİĞİNİ TERCİH ETTİK
Seçim'de işbirliği yaptık, bu baraj meselesi var. Baraj yüzde 10'dan 7'e düştü. Biz zaten kendimiz seçimlere giriyorduk. Yüz bin imzayı bulduk. İmza atılacak yerlerin daraltılması ile birlikte, mesailerinden cumartesiye bırakmışlardı. Ve bu sayıyı bulduk. Genel Başkanımız Cumhurbaşkanı adayı olmasında engel yoktu.


BİZ UYARILARIMIZI KARDEŞÇE YAPIYORUZ
Biz, makam ve rakam öncelikli siyaset yapan bir parti değiliz. Biz makam almadık, iyi olan işlere destek olmaya devam edeceğiz. İktidari eleştiriyorum, neden mi? çümkü ülkenin kalkınmasını isterim. Biz uyarılarımizla, kardeşlik vazifemizle yerine getiriyoruz. Biz ittifak içerisinde, yanlışlıklar varsa onları uyarıyoruz. 30 maddeyi yerine getirirseniz, arkanızdayız. Genel başkanımız istişareye en çok açık bir insan. Prensiplerimizle ittifakı yaptık. Bizim derdimiz, ülkenin menfaatlerine yönelik her türlü hizmetlerin yapılması.İktidara gelince, mevcut kadrolarla ve kardeşlerimize çalışacağız.Yurtdışından, mevcut bölge dışındaki insanlarla değil, içimizdeki ve bölgelerimizdeki arkadaşlarımızla çalışacağız.



EYT'LİLERİN HAKLARINI SAVUNDUK, DEVAM EDECEĞİZ
EYT, Yeniden Refah Partisi'nin gündeme getirmesi ve protokolde yer alması ile hayata geçirildi. Emekli maaşları en az asgari ücret kadar olmalı dedik. Bunu her fırsatta yeniliyoruz.Yine aynı şekilde 1 günden kaynaklı 17 yıl bekleyen mağdurlar var, bunlarıda dile getirmeye devam edeceğiz.


TÜRKİYE'DEKİ MÜLAKAT SİSTEMİNİ KALDIRIYORUZ
KPSS'de Türkiye derecesi yapıp, ancak mülakatta elenen çok insanımız var. Bunun ortadan kalkması için Mülakatın kaldırılmasını, haksızlıkların giderilmesini istemiştik. Ve bu çağrımız karşılık buldu, kaldırıyor.


PROTOKOLÜN HAYATA GEÇİRİLMESİNİ ÖNEMSİYORUZ
Yeniden Refah Partisi olarak, mevcut hükümet tarafından protokolde belirttiğimiz; 30 maddenin hayata geçmesini arzu ediyoruz, adil ekonomik düzene geçmeyi istiyoruz.
Başkanlık sisteminde birlik ve beraberlik olsun diye, iş yapış şekillerimiz farklı olmasına rağmen, 30 madde de yapabilecek arkadaşlarımız olduğu için işbirliği yaptık.


2024'TE YENİDEN REFAH İBB ve ATAŞEHİR'DE KENDİ ADAYLARINI ÇIKARACAK AMA!
2024 Yerel Seçimlerinde Yeniden Refah Partisi olarak yerelde kendi adaylarımızı çıkaracağız. 2024 Yerel Seçimlerinde, 14 Mayıs'ta yaptığımız protokolün değerlendirmesini yapacağız. 30 Protokol maddemizden kaçı hayata geçirildi ve geçirilmedi bunun değerlendireceğiz.



SEÇİM STARTIMIZI VERDİK, YENİDEN MİLLİ GÖRÜŞ BELEDİYECİLİĞİNİ BULUŞTURACAĞIZ

İstanbul bir deprem şehri, önümüzde yerel seçim startını veriyoruz. Tuzla'da sonra buradayız. Biz zaman geçmeden, kaybedilmeden vaatlerin yerine getirmesini istiyoruz. 2024 Yerel seçimlerinde kendi parti adımız ve logomuz ile Ataşehir'i ve İBB'yi kazanacağız. Ataşehir'i ve İBB'yi yeniden milli görüş belediyeciliği ile buluşturacağız.


İLK VAATLER ÜCRETSİZ SU, UCUZ YAKIT!
2024'te, İBB'yi alınca limitli olarak vatandaşlarımızın hanelerdeki kullandığı suyu ücretsiz vereceğiz. 2028'de iktidara geldiğimizde araçlardaki kullanılan yakıtlardaki ÖTV, KDV'yi indireceğiz.

YENİDEN REFAH PARTİSİ'NİN ÜYE SAYILARI
Yeniden Refah Partisi, Cumhur ittifakına katılmadan önce üye sayısı ile Cuhmur ittifakına katıldıktan sonraki üye sayısında değişiklikler oldu. Kararımızı desteklemeyip partimizden istifa edenler ile kararımızı destekleyip olumlu karşılayan vatandaşlarımız üyemiz olmaya devam ediyor.



Genel Başkan Yardımcısı Mehmed Altınöz, konuşmasının ardından ev sahipliği yapan İlçe Başkanı Bülent Tüylü ve İlçe Yönetimine, Erbakan Vakfı Ataşehir Kurucu İlçe Temsilcisi aynı zamanda Yeniden Refah Partisi İl Başkan Yardımcısı Enes Şenel Akarçeşme'ye, katılım sağlayan partililere ve mahalle muhtarları ile basın mensuplarına teşekkür etti.