Gerçekleşen kongreye; MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Davut Haskırış, MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Muharrem Kır, Sivas Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Zeki Bulut, İçerenköy Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Niyazi Yaman, Ataşehir Yenisahra Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı – Yenisahra Mahallesi Muhtar Adayı İsa Kırım, Önceki dönem AK Parti Ataşehir Belediye Meclis Üyesi İsmail Levent'in yanısıra partililer ve davetliler katıldı.

KONGREYİ MHP MYK ÜYESİ HASKIRIŞ YÖNETTİ

Divan Başkanlığını MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Davut Haskırış üstlenirken, divan kâtip üyeliklerine ise MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Muharrem Kır ile Tarık Ali Güngör seçildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından; MHP Ataşehir İlçe Yöneticisi Hatice Bayrak tarafından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ilçe teşkilatına yönelik mesajı okundu.

MHP TÜRKİYE’NİN KALESİ’DİR ONA SAHİP ÇIKACAĞIZ


MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Davut Haskırış, “73 Gün önce Türkiye bir seçimden çıktı. Cumhur ittifakı hem milletvekilliği sayısında hemde cumhurbaşkanlığı seçiminde büyük bir zafer elde etti. Muhalefet tüm imkânlara, %62’lik algılarına rağmen seçimi kaybederek şuan perişan bir duruma düştüler. Biz ülkücüyüz. Ülkücünün partisi MHP’dir. İçimizden çıkıp başkalaşanlar haindir. Gençlik teşkilatının ocağı Ülkü Ocağıdır. Bizim 2 dönem milletvekilimiz olanlar, bugün başka partide genel başkanımıza saldırıyor. Biz, bugün 13 İlde MHP olarak ilk kez milletvekili çıkardık. Biz bizden ayrılanları değil, kendimizi konuşacağız. Biz bu seçimde beka, ekonomi demiştik. Ama muhalif medya gündemi daha farklı şekilde meşgul ediyor. İstanbul, Adana, İzmir, Mersin’de hizmet anlayışları yok. Biz ekonomide şunu söylüyoruz. Biz ekonomide şunu söylüyoruz. Doğalgaz için 57 Milyar Dolar, Ordumuz için 7 Milyar Dolar, Milli Eğitim İçin 5 Milyar Dolar, 11 İlimizi etkileyen depremin maliyeti devletimize 104 Milyar’dır. Biz muhaliflerden değil, ülkücü, MHP’li vatandaşlarımızdan oy isteyeceğiz. Yeni dönemde hem beka hem ekonomi son derece önemli. Değerlerimizi ise batının değerlerini entegre etmeye çalışıyorlar. Bu bir hastalıktır. Yaklaşık 200 yıldır gelen bu hastalık sonucunda bugün üniversitelerde; Deizm, Ateizm ve her türlü rezillikler diz boyu. Türkiye’nin her türlü problemini çözecek olan ve kalesi MHP’dir. MHP’ye oy vermek zorundayız. Belediyeleri alamayız diye düşünmeyelim. Yeterki çalışalım, anlatalım o zaman alamayacağımız belediye yoktur. Türk Devlet Teşkilatını kuruyoruz. MHP, %10 oy aldı ve Türkiye’yi salladı. Milletimiz sorunlarını bizlerin çözmesini bekliyor. Çünkü MHP söylerse, kesin çözülür diyorlar. Kamuda ve diğer alanlarda işbirliği ile sorunları çözüyoruz ve çözmeye devam edeceğiz. 13 İlde vatandaşlarımızın sorunlarını çözdüğümüz için ilk kez vekil çıkardık. Maalesef bazı illerimizde MHP’li arkadaşlarımız iptal oylarına gittiler. MHP’nin ve ülkücülerin tek bir partisi vardır. Oda MHP’dir. Biz ayakta olacağız. Biz mevcut belediyelere yenilerini eklemek zorundayız. Omuz omuza, sırt sırta olursak, Genel Başkanımızın mesajlarına, genel merkeze uyarsak başarılı oluruz. Sağdan sola, kim ne yaparsa yapsın biz kendimize bakacağız. Kaleye sahip çıkalım. Ataşehir’de MHP’nin en iyi noktada olması için Sadun Başkan ile birlikte çalışalım.” İfadelerini kullandı.

FAALİYET RAPORU ve KESİN HESAP RAPORU OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

MHP Ataşehir İlçe Başkan Yardımcısı Av. Güray Özay tarafından, “Faaliyet Raporu ve Kesin Hesap Raporu” okundu. Faaliyet raporu ve kesin hesap raporları, divan tarafından oylamaya sunuldu. Yapılan oylamaya kongre delegeleri, oy birliği ile kabul etti.

31 MART'TA İBB VE ATAŞEHİR BELEDİYELERİNİN CUMHUR İTTİFAKINA KAZANDIRMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

MHP Ataşehir İlçe Başkanı Sadun Bizel, “14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde partimiz ve cumhur ittifakı alnının akıyla çıkmıştır. Geçtiğimiz seçimde; vakıfları, stk’ları, esnaflarımızı, iş insanlarımızı, hane hane halkımızı ziyaret etti isek aynı şekilde 31 Mart 2024 seçimleri için aynı gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Her zaman olduğu gibi vatandaşlarımızın dertleriyle ve kederlerine ortak olacağız. Sıkıntıları yerinde çözmeye devam edeceğiz. Genel Başkanımızın dediği gibi önümüzdeki seçimde İBB ve Ataşehir Belediyelerinin Cumhur İttifakına geçmesi için var gücümüzle çalışacağız. Kutlu yolumuza aynı azim ve kararlılıkla devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından divan tarafından İlçe Yönetimi asil ve yedek üyeleri, il delegeleri isim listesi okunduktan sonra MHP Ataşehir İlçe Başkanlığı 6.Olağan Kongresi’nde delege olan isimler sandığa giderek ilçe yönetimini ve il delegelerini oyladılar. Yapılan oylama sonucunda İlçe yönetimi asil ve yedek üyeleri ile il delegeleri belli oldu.

MHP Ataşehir İlçe Yönetimi 22 Asil, 22 Yedek isimden İl delegeleri ise 15 asil ve 15 yedek isimden oluştu.

İlçe Başkanı Muhammet Sadun Bizel’in yeni yönetiminde aşağıdaki isimler yer aldı.

Asil İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri

  1. Ali Gözükara
  2. Mithat Özer
  3. Av. Murat Can Aydın
  4. Av. Güray Özay
  5. Şenol Korkmaz
  6. Emre Şahın
  7. Av. Tarık Alı Güngör
  8. Bahtiyar Akgün
  9. Musa Mengü
  10. İbrahim Kazan
  11. Av. Hatice Arslan Özay
  12. Yunus Çalışkan
  13. Erdal Kaplan
  14. Ali Balçık
  15. Merve Terzi
  16. Kadir Ceylan
  17. Burak Terzi
  18. Bekir Keskin
  19. Mehmet Esat Tasar
  20. Mürsel Acar
  21. Resul Gönülalan
  22. Yusuf Aygün

Yedek İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri

  1. İsmail Yılmaz
  2. Halit Çakmak
  3. Yasin Varol
  4. Yüksel Özgür
  5. Mustafa Yıldız
  6. Özkan Arıtaş
  7. Olcay Kurt
  8. Gülderen Yurdakul
  9. İsmail Karaca
  10. Zekeriya Özçifçi
  11. Hanife Arslan
  12. Abdurrahman Sağlam
  13. İlker Yılmaz
  14. Fatih Dinçer
  15. Seyit Yıldırım
  16. Cankut Alkan
  17. Yunus Kartal
  18. Turgay Kızıltepe
  19. Selim Yıldız
  20. Gökhan Dedeoğlu
  21. Yusuf Taha Yelekoğıu
  22. Süleyman Arıcı

İl Delegeleri Asil Listesi

  1. Muhammet Sadun Bizel
  2. Fatih Yelekoğlu
  3. Ali Gözükara
  4. Mithat Özer
  5. Şaban Arıcı
  6. Salım Arslan
  7. Halit Çakmak
  8. Av. Murat Can Aydın
  9. Av. Güray Özay
  10. Hatice Bayrak
  11. Deniz Bozcaada
  12. Erdal Kaplan
  13. Av. Tarık Ali Güngör
  14. Mahmut Zıya Üçüncüoğlu
  15. Vedat Ekmekçi

İl Delegeleri Yedek Listesi

  1. Menderes Karaağaç
  2. Özcan Alkan
  3. Ali Balçık
  4. Erdinç Dinç
  5. Rusuhi Bütünay
  6. Ahmet Coruh
  7. Ahmet Aksoy
  8. Ayhan Kumru
  9. Sevgi Varol
  10. Faik Bülbül
  11. Emin Tepe
  12. İsmail Üzümcü
  13. Ergün Güneş
  14. Vasfi Akdoğan
  15. Gürbüz Demir