CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı 6.Olağan Kongresi, Selectum City Ataşehir'de gerçekleşti.


Gerçekleşen kongre'ye; CHP Genel Başkan Yardımcısı - Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Parti Meclisi Üyesi Onursal Adıgüzel, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Doğuşcan Aydın Aygün, CHP İstanbul 1.Bölge Milletvekili Ali Gökçek,CHP İstanbul İl Başkan Yardımcıları İlhan Çelik, Serpil Beşok, 28. Dönem İstanbul 1.Bölge Milletvekili Adayı Kenan Otlu, Geçmiş dönem İstanbul Milletvekilleri Çetin Soysal, Berhan Şimşek, Saadet Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Metin Bayraktar,Gelecek Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Av. Onur Sönmez,Deva Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Barış Yılmaz,İYİ Parti Ataşehir İlçe Başkanı Bora Yörükoğlu, CHP Maltepe İlçe Başkanı Ali Cengiz Erol, CHP Ümraniye İlçe Başkanı Zeynel Kızılkaya, Çekmeköy İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş, Sultanbeyli İlçe Başkanı Erdem Özgür, Şile İlçe Başkanı İbrahim Çelik, Yeşil Sol Parti Ataşehir İlçe Başkanı Ahmet Karal, CHP Ataşehir Önceki Dönem İlçe Başkanlarından Kaya Uluyılmaz, Sivas Konfederasyonu Genel Başkanı Metin Yarım ve Yönetim Kurulu üyeleri, Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz, Ataşehir Belediyesi Meclis 1.Başkan Vekili Kudret Arslan, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları, belediye meclis üyeleri, 17 Mahalle'den seçilen delegeler, partililer ve davetliler katıldı.


2024 YEREL SEÇİMLERİ İÇİN DAHA ÇOK ÇALIŞARAK BAŞARILI OLURUZ

CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, 6.Olağan genel kurulumuza hoş geldiniz.29 Aralık 2019 tarihinde göreve geldiğimizden beri yaklaşşık 3.5 sene geçti. Göreve ilk geldiğimizde ilçe yönetimimize 6 ayda dağılır, gençler beceremezler bakış açısı vardı. İlçe yöneticileri, mahalle, kadın, gençlik kollarımızla hep beraber partimizin emekçileri, vefakar çalışanları, sahada eşinden çocuğundan zaman ayırıp, Ataşehir'de chp'si ilk defa birinci parti yaptılar. Ataşehir'de genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nu 163 bin oy ile birinci seçtirdiler. 3.5 Yıl öncesi tüm örgütümüze alkış istiyorum. CHP Bildiğiniz gibi yüz yıllık bir parti. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün emaneti. Birisi Cumhuriyet diğerisi CHP'dir. Bu emanet, 2019'da Ankara'dan İstanbul'a yürüyen, bize büyükşehirleri kazandıran, 6'lı Masayı birleştiren, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde çalışmak büyük bir onur ve gurur oldu. Sizlere genel başkanımız Kemal kılıçdaroğlu'nun büyük bir selamını iletiyorum.

CHP'nin yaklaşık 8 ay sonra önünde çok önemli bir süreç var. 11 Büyükşehir'e yeni iller kazandırmak istiyorsak, Ataşehir, Maltepe, Kartal, Kadıköy gibi ilçelerimize yeni kaleler eklemek istiyorsak, yan yana, yoldaş olarak devam etmeliyiz. Birlikte dertleşmeli, sorunları ortak çözebilecek İlçe Belediye Başkanımız Battal İlgezdi'ye buradan teşekkür ediyorum. Tüm örgütümüz büyük bir özveri ile çalıştılar. bireylerin başarıları bir anlam ifade etmiyor. ben değil, biz anlayışı başarı getirir. CHP'nin kurumsal kimliğini ne kadar öne çıkarabilirsek, her zaman başarılı oluruz. Kendimi siz örgütüme emanet ediyorum.


DİVAN'I GENEL BAŞKAN YARDIMCISI YÖNETTİ

Divan Başkanlığına CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Divan Başkan Yardımcılığına Serpil Beşok, Divan Yazmanlığına Haydar Gürkan Yıldız seçildi.

SEBEP NE OLURSA OLSUN KAYBETTİK, AMA!

Divan Başkanlığına CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, "İstanbulumuzda, Ataşehir'de bulunmaktan büyük bir gurur duyuyorum. Bir seçimden çıktık. Türkiye'nin hep bir yanında mücadele ettik. Büyük bir motivasyon, heyecanla büyük emekler verdik. Geldiğimiz noktada seçimi kaybettik. 14 Mayıs'ta milletvekili seçiminde 2'nci tura devam ettik. sebep ne olursa olsun kaybettik. Karşımızda büyük bir devlet gücü vardı. Provokasyonlar, algılar, her türlü çalışmaları yaptılar. Siyaset bu, demokrasi bu, kazanmak var. Kaybetmek var. Kazanmak için büyük bir çaba sarfettik. Kaybettik, asıl gümbürtü ondan sonra başladı. Her birimiz iyi şekilde koşturduk. Genel Başkanımız koşturdu, mücadele etti. BU seçimleri kaybettik. bu seçimleri sadece Kemal Kılıçdarolu kaybetmedi. Hepimiz kaybetti, bende ittifak ortakları, partililerimiz kaybetti. Herkes hep birlikte kaybettik. Maalesef dayağı genel başkanımız yiyor. Kalkan, oturan kim varsa genel başkanımız lafı yiyor. kar ortaklığında ortak çok, zarar ortaklığında kimse yok. Her insan hata yapabilir. Genel Başkanımızda hata yapabilir. Hatayı tek bir kişiye yüklemek vefasızlıktır. CHP Demokrasi'nin işlediği partidir. Bazı arkadaşlarımız ortaya çıktılar, niyetlerini beyan ettiler. Bir iddianız varsa, iddianızın devamını getireceksiniz. Değişim tabiki değişim, ali veli gitsin anlayışı olmaz. bu koltuğa oturayım anlayışı olmaz. Kahramanmaraş'ta chp tarihinde 2'nci milletvekili çıkaran bir kardeşiniz olarak bunu söylüyorum. Partici her zaman partisine sahip çıkar. Genel Başkanlık makamına sahip çıkar. Değişim için şahıs ve bireylere bağlı kalmayacak. Bunu yapmak için anlayış, strateji değişimi yapmak gerekir. Partiyi yıpratmamayı, partiyi ele güne karşı muhtaç etmemeliyiz. 1999'da bu parti baraj altında kaldığımızda, 3 yıl sonra yeniden ayağa kalktık. 2018'de genel seçimde kaybettik, 2019'da birçok büyükşehir'i aldık. Onun için umudumuz yitirmemiz gerekiyor.

VARSA YOKSA CHP, CHP KADAR BAŞINIZA TAŞ DÜŞSÜN!
Öztunç konuşmasını; "Millet ekmek bulamıyor, mazot almış başını gitmiş, varsa yoksa CHP, CHP kadar başınıza taş düşsün. Parti içi meseleleri kurultay, içeride konuşmak. Partiyi hep birlikte ayağa kaldıracağız. CHP, Dünya siyasetinin en eski partilerinden biridir. ANAP, Doğru Yol gibi partiler vardı. Şimdi var mı yok. CHP Bugün hala ayakta ise, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu partinin kurucusu olduğu içindir. Partimize sadakatimizi sürdüreceğiz. iç çekişmeler olur. İllerde, ilçelerimizde parti içi çekişmeler her zaman olur. Aslolan partidir. CHP Payidar ve ayakta kalacaktır. Ataşehir'de başarılı bir belediye başkanımız var. Her türlü baskı ve zorluğa karşı güzel hizmetler eden bir belediyemiz var. Ataşehir'i ve İstanbul'u yeniden alacağız. Birileri görecek ki, 6 okun bayrağı hep yukarı çıkacak." ifadelerini kullanarak tamamladı.


Divan'a Blok liste ile yapılması önerildi.Delegelerin oy çokluğu ile blok liste ile seçimin yapılması kabul edildi.

KESİN HESAP RAPORU OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Hesap raporunu ilçe yönetim kurulu üyesi Erol Çoşkun okudu.

Divan Başkanı Ali Öztunç tarafından 6.Olağan Kongreye gönderilen tebligatlar okundu. Kongreye; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milletvekilleri; Gamze Akkuş İlgezdi, Suat Özçağdaş, Özgür Özel, Barış Bektaş, Fethi Açıkel, Seyit Torun, Oğuz Kaan Salıcı ve diğer isimlerin tebligatları tek tek okundu.

GÜLTEKİN: SEÇİMDEKİ YANLIŞLARI DİLE GETİRDİ


İlçe Başkan Yardımcısı Hüseyin Gültekin gündem dışı söz alarak, Faaliyet raporuna ek olarak, 3.5 Yıllık süreçte yapmış oldukları çalışmalar hakkında bilgi verirken, 14 Mayıs 28 Mayıs seçimlerindeki gördükleri eksiklikler, planlamalar ve aday belirleme kriterlerindeki hataları dile getirdi.


Partili Enver Yüksel, Yerel seçim ve genel seçim süreçlerine dair eleştirilerini kürsüden dile getirdi.


PARTİMİZİ YENİDEN İKTİDARA TAŞIMAK İÇİN ÇALIŞMALIYIZ


Parti Meclisi Üyesi Onursal Adıgüzel, "14 Mayıs ve 28 Mayıs'ta istediğimiz sonucu alamadık. Ataşehir'den Ankara'ya giden bir kardeşiniz olarak çok üzgünümüz. Biz bilişimde alanında uzmanlarla çalışarak, sistemimizi kurduk. Ataşehir'den bir bakan kardeşiniz çıksın diye aday olmadım. Genel Merkez'de sürecin tıkanmaması adına görevimden ayrıldım. Bizim seçimi kaybetmememizin nedeni, sandıklar neden iktidar olamıyoruz, bunları sorgulamayız.Önümüzde yerel seçim süreci var. istanbul'da 20 ilçede birinci olduk. Birinci ve ikinci seçimlerde genel başkanımız 20 ilçede birinci oldu. Bugün derinleşen ekonomik kriz ortamında tekrar barışmalı, çalışmalıyız. İlçe Belediye Başkanımız, Büyükşehir Belediye Başkanlarımız, Milletvekillerimize saygı duymalı, birlikte buluşmalıyız. Bu kurultayı ben kazandım, sen kaybettin anlayışından çıkmalıyız. Partimizin üzerindeki kara bulutları dağıtacağız, partimizi yeniden iktidara taşımak için çalışacağız.


DEĞİŞİM DİYENLER ÖNCE KENDİLERİ DEĞİŞMELİLER

Geçmiş dönem İl Başkanlarından - İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek, CHP'nin seçim süreci, genel başkanlık tartışmaları, kurultay sürecine dair söz alarak konuşma gerçekleştirdi.Eski CHP İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek de bir konuşma yaptı. Konuşmasının bir bölümünde CHP’deki değişim konulu tartışmalara değinen Şimşek, “Seçimden iki gün öncesine kadar bakan olarak gezenler, Kemal Bey'in omuzundaki saçları süpürenler daha birleştirme tutanaklarının mürekkebi kurumadan sabah ‘Değişim’. Önce sen değiş. Bütün bu kararları Kılıçdaroğlu mu aldı ? Hep beraber aldınız. Hadi değiştirelim. Bu gemi batmıyor arkadaş, Cumhuriyet Halk Partisi gemisi kimse tarafından batırılamaz. Biz direnişin ve devrimin örgütüyüz, biz vazgeçmeyeceğiz." dedi. Kemal Kılıçdaroğlu ve Ekrem İmamoğlu arasında geçen konuşmayı Kılıçdaroğlu’ndan dinlediğini aktaran Berhan Şimşek, “Konuştum ben kendisiyle, diyor ki ‘Benim buraya kök salıp salacak halim yok. Çağırdım, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımızı. 'Aday olmak istiyor musun?' diye sordum. Evet, işte. 'Niye olmayasın, tabi ki ol, tabi ki olmalısın." demiş. 'Yok, efendim öyle olmaz, ne yapalım?' Bir arkadaşı aday gösterelim. O arkadaş Genel Başkan olsun. Biz belediyeyi alalım, belediyeden istifa edelim. Sonra, gelelim genel başkan olalım.Kulak burada kardeş, kulağı buradan göstermek siyaset adamının nezaketini aşar." dedi.

ATAŞEHİR'İ TÜRKİYE'NİN PARLAYAN YILDIZI YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, "Kongremizin hayırlı olmasını diliyorum. Ataşehir, 2009 Yılında ilçe oldu. AK Parti, İstanbul'da 8 yeni ilçe yaptı. 7 Yeni ilçeyi AK Parti, 1 İlçeyi CHP Kazandı. İnanmazsanız, kazanamazsınız. O Dönemde Deniz Baykal, bize milletvekili adayı olun demişti, biz belediye başkan adaylığını istemiştik. Biz 24 saat çalıştık. Her gece 1'e kadar çalışıyoruz. İçerenköy'de biz ikinci partiyiz. O Dönemde, bir evi ziyaret ettik. Kapıları çalarsanız, vatandaşı ikna edersek başarılı oluruz. Bu partide ön seçimi partinin üst kademesindekiler istemiyor. Söylüyorum buradan; Belediye Başkanları, Meclis Üyelerine ön seçim şartı gelsin. Ataşehir'i bir masa, bir sandalye ile kazandık. Ataşehir'de 24 saat ışıklar yanıyor. Türkiye'nin en çağdaş ilçesi oldu. bu başarı sadece Battal İlgezdi'nin başarısı değil, belediyedeki tüm arkadaşlarımızın başarısıdır. İstanbul'da en çok iş yapan belediye biziz. belki çok reklam yapamıyoruz ama, biz iş yapıyoruz. Bindiği araçlar, temizlik araçları olan borçlanmadan alan tek belediyeyeyiz. Ferhatpaşa'ya en çok altyapı yapan belediyeyiz. Örnek mahallesinde %35 alıyorduk. Bugün %60 alıyoruz. İçerenköy Mahallesi'nde %35, bugün %55 oy alıyoruz. Yerel yönetimler lokamatifidir. Siz işleri doğru yapıyorsanız, partiniz sizi sürükler. Bildiğiniz gibi en çok soruşturma, müfettişler gönderilen bir belediyeyiz. Açığa alınan bir belediye başkanı olmamıza rağmen, seçimi yeniden kazanan bir belediye başkanıyım. Ataşehir'de CHP, genel ve cumhurbaşkanlığı seçiminde ilk kez birinci parti oldu. Önümüzdeki seçimlerde asla iddialarımızdan vazgeçmeyeceğiz. Bu seçimde daha fazla belediyeyi kazanacağız. Önümüzde, 29 Ekim'de İçerenköy Kültür Merkezi'ni açıyoruz. Türkiye'nin en büyük atatürk kütüphanesini yıl sonu açıyoruz. Atatürk Mahallesi'ne tıp merkezi açıyoruz. Tıp merkezlerine yenilerini ekliyoruz. Ataşehir'e 5 farklı kreş hizmete açıyoruz. Ataşehir'i türkiye'nin parlayan yıldızı haline getirdik, çalışmalarımıza tüm hızıyla devam edeceğiz" dedi.

BİRAN ÖNCE TARTIŞMALARA NOKTAYI KOYMALI, ÖNÜMÜZDE BAKMALIYIZ

Başkan İlgezdi, "Seçim yaptık, kaybettiğimiz zaman birilerine fatura kesilir. Muharrem İnce'ye koltuğu verirken, helal olsun dedik. Milletvekili listelerini yazanlara helal olsun dedik mi, dedik. Seçim kampanyası sonuna kadar yanlış yönetildi. Genel Başkanı, son dakika konuşturmak doğru olmadı. Belediye Başkanlarını bölgelerinde konuşturmak daha doğru olurdu. Alevi - sünni aday tartışmasını biz başlattık. Sayın Genel Başkan aday olduğunda, dedik ki en doğru adaydır seçimi yüzde 10 farkla alıyoruz. Seçim kayboldu, ben bir gün sonra genel merkeze gittim. Genel başkan tek başına oturuyordu hayat böyledir, kaybedenin yüzü soğuk olur. Ne hikmetse parti kendi içinde hiçbir siyasal değerlendirme yapmadan burada benim başkanlarım var, genel başkan yardımcılarım var, belediye başkanlarım var, ilçe başkanlarım var. Hiçbir siyasal değerlendirme yapmadan, ne ilçelerinde, ne örgütünde ne parti meclisinde hiçbir toplantı yapmadan daha, sanki ‘Kemal sen kalk ben geliyorum’ diyen bir kadro ayağa kalktı partide. ‘Değişim’, Sevgili arkadaşlar, bu arkadaşlar CHP’nin hiçbir geleneğini, kültürünü bilmiyorlar. Hiç Ecevit’in bu partide nasıl genel başkan olduğunu, bu değişimin nasıl olduğunu okumamışlar. Tabi ki hepimiz değişeceğiz bu koltuklar kimsenin babasın malı değil, Kemal Kılıçdaroğlu gidecek bir gün başkası gelecek, Battal İlgezdi gidecek bir gün buraya başkası gelecek. Bizim konuşacağımız yer burası, parti meclisleri, kendi örgütlerimiz" dedi. PM, MYK toplanmadan, Kemal kalk, ben geliyorum diyen arkadaşlar ortaya çıktı. Partide değişimi, elbet konuşuruz. Ama bunun adabı, geçmişi var. Havuz medyasına giderek parti de değişimi gerçekleştiremezsiniz. Partinin değişeceği yer, kurultaydır. "Günlerdir televizyonları açıyoruz. Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu, Özgür Özel televizyonda bunları izliyoruz. Hiç kimsenin Cumhuriyet Halk Partisi'ni yerel seçimlere 8 ay kala bu handikabın içine sokmaya hakkı yok. Seçmen bize kırgınken, durup dururken ortaya bir değişim tablosu koymak en büyük yanlıştır. Ben bu değişim olayını Sayın Ekrem İmamoğlu'na Belediye Başkanları Toplantısı’nda sordum. Dedim ki, ‘Bana şu değişimi anlat.’, dedi ki, ‘Ben bilmiyorum’. Değişimin ne olduğunu bilmeden, sen hangi değişimden bahsediyorsun? Neyin değişimi? Cumhuriyet Halk Partisi kimsenin kariyer yapma yeri değildir. Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye'yi kuran, Cumhuriyeti kuran partidir. Yani 'Sen git Kemal, ben geliyorum’ diyen parti değildir" ifadelerini kullandı.Değişim; sen kalk Kemal, ben geliyorum demek değildir. Televizyonları açıyoruz, gündem hep biz tartışılıyoruz. Bu partide değişim kurultay yoluyla olur. Değişimin kaybedenleri %30 Kemal Kılıçdaroğlu, %30 Ekrem İmamoğlu, %30 Mansur Yavaş, %1 Battal İlgezdi'dir. Genel Merkezden, İlçe Başkanlıklarına aylarca broşür gelmedi. 30 İlde sandıklarımız boştu. Partiyi emanetçilere değil, kurultayda seçileceklere teslim edilir. Biran önce partideki tartışmaları bitirmeli, önümüze odaklanmalıyız. Hiç kimse CHP'den büyük değildir. " ifadelerini kullandı.

Başkan İlgezdi'nin ardından Serkan Bektaş, Necip Öztürk konuşma gerçekleştirdi. Diğer partililerin konuşmasının ardından, İlçe Başkanı Celal Yalçın, teşekkür konuşması gerçekleştirdi.

Konuşmaların ardından oylamaya geçildi.

YENİ YÖNETİM ve DELEGELERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Divan'a Başkan Adayı, İlçe Yönetim Kurulu Asil ve Yedek, İl Delegeleri listesi iletildi.