Ataşehir’de hekimlik görevini yanısıra siyaset ve sivil toplum kuruluşu faaliyetleriyle dikkatleri üzerine çeken Uzm. Dr. Osman Arıkan, yakalanmış olduğu covid-19 yaşam mücadelesini tedavi gördüğü hastane de kaybetmişti.

Ataşehir’de özel bir hastanenin ortağı olan İç Hastalıkları Uzmanı olarak görev yapan Uzm. Dr. Osman Arıkan, Ataşehir’de hekimlik görevlerinin yanısıra AK Parti’de Belediye Başkan – Milletvekilliği Aday Adaylığı’nın yanısıra Ataşehir Birlik Platformu, Ataşehir Sivaslılar Platformu Kurucu Başkanlığı görevlerini yürütüyordu.

Geçtiğimiz 28 Mart’ta covid-19 teşhisi konulan Uzm. Dr. Osman Arıkan, önce görev yaptığı hastane’de tedavi süreci başlatılmış ancak durumunun ağırlaşması sonucunda Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaklaşık 52 gün entübe durumunda yoğun bakımda tedavisi devam etmişti.

Uzm. Dr. Osman Arıkan’ın 19 Mayıs günü sabah saatlerinde tedavi gördüğü hastane’de yaşam mücadelesini kaybetmişti. Arıkan’ın vefatı tüm sevenlerini çok üzerken, ailesi tarafından açıklanan tören programı kapsamında önce ikamet ettiği evin önünde ardından, ortağı ve görev yaptığı özel hastane’de sevenlerinin, hastalarının ve birlikte mesai yaptığı arkadaşları tarafından veda töreni düzenlendi.

Saat: 15.35’te hastane bahçesine cenaze nakil aracılığıyla birlikte giriş yapan Uzm. Dr. Osman Arıkan’ın naaşını gören sevenleri, hastaları ve birlikte mesai yaptığı arkadaşları gözyaşlarına hâkim olamadı. Uzm. Dr. Osman Arıkan’ın tabutuna Türk bayrağı örtüldü. Yıllarca görev yaptığı hastane’de; kimisinin arkadaşı, ağabeyi, kardeşi, doktoru olan Uzm. Dr. Osman Arıkan’ı bini aşkın katılımcı son görevi yerine getirmek için hastane bahçesinde hep birlikte dua ederken, hastane bahçesinden alkışlarla ve gözyaşlarıyla Ataşehir Mimar Sinan Camisine uğurlandı.