Geçtiğimiz yıl Mart ayında kongresini tamamladıktan sonra ciddi yapılanma içerisine giren Sinop İli ve ilçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği (SİYAD), pandemi sürecine rağmen etkili çalışmalarıyla dikkatleri üzerine çekiyor.

SİYAD Genel Başkanı Adnan Çeliker ve yönetim kurulu üyeleri pandemi süreci dahil, SİYAD'ın marka ve hizmet değerinin arttırılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

SİYAD Kurumsal kimlik çalışmaları kapsamında web sitelerinin, sosyal medya hesaplarının oluşturulmasının yanısıra Pendik'te 10 yıllık SİYAD'a ait mesire alanı kazandırılmasının yanısıra İstanbul ve Sinop'ta kapalı olan temsilciliklerin açılması, İstanbul ve Sinop'taki Kamu Kurum ve Kuruluş, STK temsilcilerini ve İş İnsanları ziyaret ve ortak projeler konusunda çalışmalar başlatıldı.

SİYAD'ın vizyonuna yakışır sosyal sorumluluk projeleriyle pandemi sürecinde 7'den 70'e aileye ulaşan SİYAD Genel Merkezi, sosyal projelerinin yanısıra özellikle dijitalleşme ve kalıcı eser çalışmalarıyla takdirleri toplamaya başladı.

Pandemi sürecinde uzaktan zoom toplantılarıyla Sinop için daha fazla neler yapabiliriz anlayışı ile hareket eden Genel Merkez Yönetimi, Sinop'un kültürel değerlerinin yanısıra hemşehrilerinin tanıtılmasına da öncülük eden basılı bir yayın olan "SİYAD Dergisi" çalışmasını da 3 aylık bir sürede tamamlayarak, okuyucularıyla buluştu.

Genel Yayın Yönetmenliğini Adnan Çeliker'in olduğu Dergi'nin Yazı İşleri Müdürlüğü'nü Nuran Kaya ve Adem Durkut üstlenirken, Reklam ve Haber Editörlüklerini ise İsmail Erkan, Muammer Ünlü, Selçuk Çeliker, Mehmet Köksalan ve Betül Ünlü üstlendi. Hukuk Danışmanlığını ise Av. M.Raşit Eren ve Murat Öztürk üstlenirken, Baskı ve Yayına hazırlık kısmını Selahattin Göksü tamamlarken, SİYAD Genel Merkez Yönetim kurulu üyeleri de yayına katkı sağladılar.

Dergi'de kuruluşundan bugüne görev yapan yönetimler, temsilcilik ve şube haberleri, Askıda İyilik Kolisi, 1 Bayram Bir Mutluluk (Yetim-Öksüz-Engelli-Şehit Çocuklarına Yardım), İyilik Kanımızda Var gibi sosyal sorumluluk projeleri, Sinop STK'ları ve İlçe tanıtımları'nın yanısıra kültür'den sanata, spor'dan birçok farklı konu yer alıyor.

SİYAD Genel Başkanı Adnan Çeliker'de dergideki köşesinde; "SİYAD’ın kuruluşundan bugüne kadar yer alan genel kurullar, Siyadımızın gerçekleştirmiş olduğu etkinlikler, projeler, SİYADımızın 15 şubesi ve SİYAD Sinop temsilciliğimiz, Gençlik ve Kadın kollarımız, yer almakta. Aynı zamanda dergimizde Şirin Sinopumuzun birbirinden güzel 8 ilçesine yer verildi. Her daim dirsek temasında olduğumuz ve dergimizde yer alan; Sinop Eğitim Vakfı (SEV),Sinop İş Adamları Derneği (SİAD) ve Sinop Dernekler Federasyonu (SİNDEF) ile beraber Sinop’a ve Sinoplulara beraber hizmetlerde bulunacağız. 32 yıllık tarihi birikimi, geride bıraktığımız zorluklara rağmen emek dolu faaliyetlerimizi de içerisinde bulunacağınız tarihi vesikayı keyifle okumanızı ve gelecek nesillere ışık tutabilmesi için saklamanızı diliyorum." ifadelerini kullandı.

Dergi'ye ulaşmak isteyen vatandaşların SİYAD Genel Merkez ve şubelerle iletişime geçmesi yeterli olurken, SİYAD Dergisinin yanısıra SİNOP'luları biraraya toplamayı amaçlayan SİYAD Mobil Uygulaması çalışmalarınında sona yaklaşıldığı ve yakın zamanda Sinoplularla buluşacağı öğrenildi.