Özel, Ataşehir’de belediye başkanvekili seçiminin “gizli tanık” iddiası üzerinden baskı altına alınarak yeniletilmek istendiğini öne sürdü. Üsküdar’da yaşanan süreci de hatırlatan Özel, bazı meclis üyelerinin tehdit, şantaj ya da çeşitli vaatlerle taraf değiştirmeye zorlandığını savundu.

ATAŞEHİR'DE SEÇİMLERİ YENİLETMEK İSTİYORLAR
Ataşehir’de altı kişinin “çeşitli yöntemlerle” taraf değiştirdiğini iddia eden Özel, belediye meclisindeki dengenin 18-18’e geldiğini belirtti. Özel, “Daha bir ay önce seçilmiş, ne olabilir? Gizli tanık var; ‘Ya istifa edersin ya seni içeri atarız’ tehditleri üzerinden orada seçim yeniletmeye çalışıyorlar” dedi.

İBB DENGESİ VURGUSU

Özel, Ataşehir ve Üsküdar’daki başkanvekili seçimlerinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ndeki temsil dengesi açısından önemli olduğunu söyledi. Her belediye başkanvekilinin İBB’de görev yaptığını hatırlatan Özel, AKP’den seçilecek başkanvekilleriyle İBB’deki tablonun değiştirilmeye çalışıldığını savundu.

İstanbul seçimlerine de atıf yapan Özel, AKP’nin daha önce sonuçlara itiraz ettiğini, ardından farkın büyüdüğünü belirterek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi. Özel, “İstanbul’u kaybeden Türkiye’yi kaybeder, kazanan Türkiye’yi kazanırdı; böyle mi kazanacaksın İstanbul’u?” ifadelerini kullandı.

Ataşehir’de 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı
Ataşehir’de 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı
İçeriği Görüntüle

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in gözaltına alınmasına da tepki gösteren Özel, gelişmeyi Türkiye Belediyeler Birliği seçimleriyle ilişkilendirdi. Özel, AKP’nin TBB seçimlerinde aldığı sonucun ardından “hırs yaptığını” ileri sürdü ve operasyonun fon soruşturması gündemiyle aynı döneme denk gelmesini “manidar” bulduğunu söyledi.

Fon soruşturmasına ilişkin de konuşan Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın süreçte siyasi sorumluluğu bulunduğunu iddia etti. Özel, Meclis’te bir komisyon kurulması halinde katılacaklarını ancak AKP’nin komisyon çoğunluğu nedeniyle etkin bir çalışma yürütülmeyeceğini düşündüklerini belirtti.