Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından İstanbul'da toplu temel atma ve kentsel dönüşüm kapsamında yıkım töreni düzenlendi. Resmi törende Ataşehir'de kentsel dönüşüm kapsamında önemli bir gelişme yaşandı. Barbaros Mahallesi Güneri İnşaat'ın sözleşme yaptığı alanda kentsel dönüşüm kapsamında metruk binaların yıkımları düzenlenen tören ile gerçekleşti.

6Cdc2Fd4 85D1 4Fa3 Af82 Bd8Bc8E76Cc9

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında İstanbul için özel projeler hazırladıklarını belirterek, "Bir taraftan kentsel dönüşümü hızlandıracak yasalarımızı yeniden gözden geçirip, engelleyenlerin engelini aşacak şekilde kanunlar yaptık. Bir taraftan orta vadeli bütçeye çok büyük meblağlar koyduk, yerinde dönüşümü gerçekleştirmek isteyenler için. Biz, hazırlığımızı yaptık. Bu konuda da hazırız." dedi.

Zeytinburnu'ndaki 5126 Bağımsız Bölümlük Kentsel Dönüşüm Projeleri Temel Atma ve Yıkım Töreni'nde konuşan Özhaseki, Türkiye'nin deprem ülkesi olduğunu anımsatarak, son yüzyılda, kara ve denizde meydana gelen 6 ve üzerindeki deprem sayısının 231 olduğunu söyledi.

İstanbul'da 600 bin civarında, bir an önce yıkılıp yapılması gereken bağımsız birim olduğunu ifade eden Özhaseki, "1,5 milyon civarındaki bağımsız birim de riskli gözüküyor. Bunun bir tek yolu var arkadaşlar, o da kentsel dönüşüm, dünyada başka bir yolu bulunmamış." dedi.

736Bd27F 398F 4882 9Faa 2Cbff5B6Fc89

Bakan Özhaseki, kentsel dönüşümü hızlandırabilmek amacıyla Kentsel Dönüşüm Başkanlığını kurduklarını ve İstanbul'u özel bir birim haline getirdiklerini belirterek, "İstanbul için özel projeler hazırladık. Bir taraftan kentsel dönüşümü hızlandıracak yasalarımızı yeniden gözden geçirip, engelleyenlerin engelini aşacak şekilde kanunlar yaptık. Bir taraftan orta vadeli bütçeye çok büyük meblağlar koyduk, yerinde dönüşümü gerçekleştirmek isteyenler için. Biz, hazırlığımızı yaptık. Bu konuda da hazırız." diye konuştu.

Programda, daha sonrasında yapılan canlı bağlantıyla, kentsel dönüşüm çerçevesinde Zeytinburnu, Esenler, Tuzla, Üsküdar, Bağcılar, Avcılar ve Fatih'te temeller atıldı, Ataşehir, Beşiktaş, Tuzla, Güngören, Ümraniye, Kağıthane ve Bayrampaşa'da ise yıkımlar başlatıldı.

Ataşehir'de toplu yıkım töreni gerçekleşti
Ataşehir'de gerçekleşen yıkım törenine; Ataşehir Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Ataşehir Belediye Başkan Adayı Av. Mustafa Naim Yağcı, İlçe Başkanı Burak Çifci, SKM Başkanı Serdar Orhan ile Güneri İnşaat yöneticileriyle vatandaşlar katıldı. 

Ataşehir'de 1 Nisan itibariyle kentsel dönüşüm sürecini hızlandırmış olacağız
Fc6Bb9B4 A852 4Baa Bcb6 109Dbf4768Dc

Yıkım töreninde konuşan AK Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı Av. Mustafa Naim Yağcı, "Ataşehirliler adına mutluyuz. Daha önce İBB Başkan Adayımız Murat Kurum'un bakanlığı döneminde Şerifali Çiftliği Yenişehir Mahallesi İmar İskan Bloklarındaki 1072 bağımsız konutun dönüşümünü başlatmıştık. Burada yapılan bu çalışma; Yenisahra ve Barbaros Mahallerimiz açısından çok önemli. Aşık Veysel - Mustafa Kemal, İçerenköy, Yeni Çamlıca, Mimar Sinan ve Mevlana ile Ferhatpaşa Mahallelerimiz hızlı bir şekilde dönüşümü bekliyor. Diğer mahallelerimizde de kentsel dönüşüm adımlarının bir an önce atılmasını temenni ediyor, umuyorum ki; komşularımız biran önce depreme dayanıklı konutlarına  kavuşurlar. Bizlerde 1 Nisan itibariyle Ataşehir Belediyesi'ni kazandığımızda, bakanlığımız ile işbirliğiyle kentsel dönüşüm sürecini hızlandırmış olacağız. Kentsel dönüşüm süreçlerinin başta Ataşehir ilçemiz olmak üzere diğer ilçelerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

9Cb4E48C Ec79 48Bc 8Dd2 8B108C51Ed2E

Konuşmaların ardından kentsel dönüşüm yapılacak alandaki metruk binaların yıkımları gerçekleşti.