ATAŞEHİR HABER AJANSI (AHA) - Ataşehir Belediyesi Meclis 1.Başkan Vekili Kudret Arslan, yerel basın mensuplarıyla geleneksel hale getirdiği buluşmalarına yenisini ekledi. Ataşehir Belediyesi Meclis 1.Başkan Vekili Kudret Arslan, yerel basın mensuplarıyla düzenlediği program ile Meclis binasında bir araya geldi.

Basın olarak görevinizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorsunuz
Her dönem olduğu gibi yine sizlerle bir araya gelip, istişare etmek istedim. Ataşehir'in sorunlarını çözmek adına fikir alışverişinde bulunuyoruz. Sizlerle Ataşehir için neler yapabiliyoruz, konuşmak istiyorum. Bunu zaman zaman yapıyoruz. Sizler Ataşehir ve bizler için önemlisiniz. Sizler bizim göremediğimizi sorunları dile getiriyorsunuz. Objektif gazeteciliğinizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorsunuz. Her zaman parti ve siyasi ayrım yapmadan bunu işleyen ve konu edinenlersiniz. Yüce bir meslek yapıyorsunuz. Ataşehir gibi bir yerde sansasyonel gibi olayların çok olduğu bir yerde görev yapıyorsunuz. Sizlere başarılar diliyorum.



CHP'nin Ataşehir Belediyesi'ni yeniden kazanması için aday olsamda olmasamda çalışacağım
Yerel seçim sürecine dair; yeni seçim dönemi yaklaşıyor, aday olan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Partim aday göstersin yada göstermesin burada CHP'nin parti mensubu bir üyesi olarak yeniden partimizin kazanması için hizmet edeceğiz. Yeniden CHP'li belediye olarak kazanılması için çalışacağım.


Ataşehir'in sorunları çözülmeye devam ediyor
Ataşehir çok sorunu olan bir ilçe, sorunlar yavaş yavaş gideriliyor. İBB'nin yaklaşık 25 yılda yönetimi çoğunlukta AK Parti yönetiminde idi. Son 5 yılda ise CHP'li yönetime geçti. Ataşehir, 15 yıllık ilçe olmasına rağmen 10 yıl boyunca AK Parti'li İBB Yönetiminden doğru ve yeterli hizmetler alamadı. 2019'dan sonra İBB Yönetiminin CHP'li belediye yönetimine geçmesi ile çözülmeye başladı. Bunun devam etmesi gerekiyor, farklılık oluşuyor. Mecliste sorunların giderilmesi için İBB ile ortak çalışmalar yürütüyoruz. Halkın yararına olan kararları İBB'ye iletiyoruz. Belediye Başkanımız Battal İlgezdi başta olmak üzere, başkan yardımcılarımız, birim müdürlerimiz, meclis üyelerimiz çalışıyor. İnsanların sorunlarını çözmek zaman alıyor. Halkımıza en iyi hizmet alması için çaba gösteriyoruz.

Ataşehir'in imar bekleyen mahallelerinin imarlarının çıkması önemli!
Bu 5 yıllık dönemde imar bekleyen mahallelerin imarlarinin çıkması önemli. Aşık Veysel - Mustafa Kemal mahallesi gibi imar bekleyen mahallelerin sorunlarının çözülmesi için ciddi emek gayret ediyoruz. En ufak imar dosyası İBB'de 6 ay komisyonlarda, bekliyor. Olağan üstü meclisi yapmamızdaki amaç, daha fazla imar planları için zaman kaybı olmaması. Bildiğiniz üzere yerel yönetimlerin gelirleri, imarların açılması ile birlikte inşaat ruhsatlarıdır. İnşaatlardan belediyeler ruhsat gelirleri elde eder, buda ilçenin ve mahalleye hizmet olarak döner. Başkanımız imarların çıkması için ciddi emek ve çaba sarf ediyor. Yenisahra - Barbaros'ta imarlar çıktı ve inşaat süreçleri başladı.

İBB Meclisi ve komisyon çoğunluğu AK Parti'de
Yeri geldiğinde bürokrasinin engellemeleri olabiliyor. Örneğin İBB'de komisyonda ve meclis çoğunluğu AK Parti'de olmasından dolayı sorunlar yaşanıyor. Burada meclis üyelerinin çoğunluğunun CHP'li olması, İBB'de ise AK Parti'li meclis üyelerinin çoğunlukta olması nedeniyle komisyonlarda 8 üye varsa, 5'i AK Parti'nin 3'ü ise CHP'nin meclis üyesinden oluşuyor. Buda imar ile ilgili sürecin yavaşlamasına, aylarca imarın çıkmaması demek.

Başkanımızı en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz
Belediye Başkanımız Battal İlgezdi'nin yoğun programları var. Yeri geliyor ilçe, yeri geldiğinde il dışında çalışmaları oluyor. Bizde kendisini mecliste ve alanlarda temsil ediyoruz. Makamımız burada. Onu temsilen görevimizi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz.



Mecliste gelmeyen üyelerimizin genelde mazeret bildiriyor
Meclis toplantılarına bazı meclis üyelerinin özellikle uzun zamandır gelmediğinin sorulması üzerine ise; Meclis üyelerimizi halkımız seçiyor. Meclis'te görev yapan her meclis üyemiz, halkımızın kendini seçtiğinin bilincinde olarak meclise gelmeli ve görevlerini yerine getirmeli. Genelde bazı meclis üyelerimiz, mazeretleri nedeniyle katılamıyor. Mazeretsiz katılmayan meclis üyelerimiz 3 defa gelmediklerinde istifa etmeli veya görevden düşürülmeli. Ancak genelde mazeret nedeniyle, işlem oy birliği ile kabul edilmiyor. Örneğin; 4.5 yıl bizimle görev yapan meclis üyesi arkadaşımız Selami İgrek, son toplantıları iş yoğunluğu nedeniyle katılamayacağını belirterek örnek bir davranış sergileyerek görevinden istifa etti. Buda örnek ve erdemli bir davranış. Şuan ise, mecliste farklı bir arkadaşımız halkımızı temsil etmeye devam ediyor.

Vatandaşlarımıza hizmet için çalışmaya devam ediyoruz
Başkan Vekili Kudret Arslan, son olarak; "Vatandaşlarımızın taleplerine yetişmeye, davetlerine katılmaya çalışmaya gayret gösteriyorum. Partim görev verse de vermese de CHP'nin yeniden burayı kazanması için çalışacağım. Partim aday gösterip, göstermemesi durumunda saygı duyarım. Parti kültürünü biliyorum. Siyaset uzun soluklu bir zamandır. Belediye başkanımız bizi aday gösterdi, hizmet üretiyoruz. Konserde, düğünde, taziyede, sahada, esnaf ziyaretleri, pazarda sürekli alanlardayız. Yapmak istediğim çok şey var. İmkanlar dahilinde yapamadığımız çok şey var." diyerek basın mensuplarını sorunlarını yanıtlayarak, katılımlarından dolayı basın mensuplarına teşekkür etti.