CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 85'nci yıl dönümü nedeniyle Küçükbakkalköy Mahallesi'nde bulunan Atatürk anıtı önünde saygı nöbetine başladı.

Gerçekleşen etkinliğe; Ataşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Kudret Arslan, Meclis üyesi Vedat Akyol, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Ayhan Özoğlu, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın ve yönetim kurulu, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Başkan ve yönetimleri ile vatandaşlar katıldı.


Özlemimizi saygı nöbeti ile göstermek istedik

CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın saygı nöbeti öncesinde yapmış olduğu açıklamada; "Cumhuriyetimizin, Cumhuriyet Halk Partimizin, ülkemizin devrimlerinin, geleceğinin temsilcisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının üzerinden 85 yıl geçti. İlkeleri, inkılapları, kurduğu Cumhuriyet ve değerleri kurduğu günden bugüne heran yanı başımızda, dimdik duruyor ve yaşıyor. Kurduğu Cumhuriyet tam 100 yaşına geldi. Cumhuriyetle kadınlar birey oldu. Padişah ve saltanat hükmü halka geçti. Halk yönetir oldu. Yüz yıldır Cumhuriyet yaşıyor. Onun ilke ve inkılapları hep yanı başımızda yaşıyor. Atamızın vefatının 85'nci yıl dönümünde tüm halkımız ve partimizle birlikte ona olan özlemimizi göstermek için saygı nöbetimizi gerçekleştiriyoruz. Atamıza olan saygımızı anlatmak için saatler, dakikalar, yıllar yetmez. O bizim gönlümüzde yaşıyor, ölünceye dek bizimle yaşayacak." ifadelerini kullanarak 2 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Saygı duruşunun ardından 5 dakika arayla saat 16:00'ya kadar, partililer ve vatandaşlar anıt önünde saygı nöbeti tutmaya devam edeceği öğrenildi.