Kastamonulular İstiklal Yolundaki Milli Mücadelesini Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) çatısı sürdürmeye hazırlanıyor.


İstanbul'un 39 ilçesinde 560 bin civarı Kastamonulu ikamet ediyor. Anadolu yakasında ağırlıkta olan Kastamonulular, 28.Dönem Milletvekili Seçiminde kendilerini TBMM Çatısı altında temsil edecek adayları destekleme kararı alırlarken farklı siyasi partilerden aday adaylık başvurusu yapan Kastamonulu isimler ilçe ziyaretlerini aralıksız sürdürüyor.

Aslen Kastamonu Azdavaylı olan ve Ataşehir'de ikamet eden Av.Nüket Aydın, CHP'den İstanbul 1.Bölge Milletvekili Aday Adaylığı açıklayan isimler arasında yer aldı.

Avukatlık yanısıra Arabulucuk ve Bilirkişilik görevlerini üstlenen Nüket Aydın; CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı ziyaret ederek CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın'ı makamında ziyaret ederek, ilçedeki partililerle buluşarak neden aday adayı olduğunu açıkladı.

Nüket Aydın'ı ilçe ziyaretinde; Kastamonu Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Alver, KAS-DER Genel Başkanı Remzi Şen, Ataşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Kudret Arslan, Ataşehir Sürücü Kursları Derneği Başkanı Bilgin Diribaş'ın yanısıra çok sayıda Kastamonu STK Temsilcisi ve vatandaşlar yalnız bırakmadı.

CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, "14 Mayıs'ta gerçekleşecek olan seçimlerde hem ülkemiz için hemde milletimizin Cumhuriyetin 2'nci yüzyılında kadınların siyasette aktif rol alması adına önemli bir misyonu üstlenen Av. Nüket Aydın'a başarılar diliyorum." dedi.

Av. Nüket Aydın'da kısaca kendisini tanıttıktan sonra neden aday olduğunu şu cümlelerle ifade etti;

Ülkemiz Cumhuriyet tarihinin en derin yönetim ve ekonomik krizlerinden birini yaşamaktadır. Toplumsal, siyasal ve ekonomik sorunlar, her geçen gün artmaktadır.

Yoksullukla, yoklukla mücadele, eğitim ve yargı bağımsızlığı ülkemizde en önemli sorun haline geldi. Ancak bizler biliyoruz ki, liyakatli kadrolar iş başına geldiğinde, Türkiye’nin çözülemeyecek sorunu yoktur.Ülkesine bağlı, aydın ve çalışkan bir kültürü olan bir memleketin kadınıyım; bu değerlerle yetiştim. Gerek meslek hayatımda gerekse STK kapsamındaki çalışmalarımda kadın ve çocukhaklarıyla ilgili konularda hassasiyetle çalıştım.Temsilde adalet gözetilerek siyasette aktif görevlerde var olmak kadınlarımızın da hakkıdır. Kurtuluş savaşındaki kahramanlarımızla aynı ruh, aynı cesaret, aynı kararlılık ve aynı vatanseverlilikle siyasette aktif rol almak istiyorum.

Av. Nüket Aydın son olarak; "Hayalleri çalınan çocuklarımızın, umutları çalınan gençlerimizin, ekonomik ve sosyal hayatta yok sayılan kadınlarımızın sesi olarak her birinin sorunlarını en doğru şekilde anlatmak ve tüm mecralarda temsillerini ve güçlerini arttırmasını sağlamak için mücadele etmek istiyorum. Bu sebeple 14 Mayıs tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilli seçimlerinde partimden Milletvekili aday adaylığı başvurumu yaptım. Bu yolda da desteklerinizi bekliyorum.Her zaman kayıtsız ve şartsız yanımdaolan ve destek olan Kastamonulular Dayanışma Derneği Genel Başkanımız Remzi Şen, Meclis Başkan Vekilimiz Kudret Arslan’a, Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarıma, Kastamonu Konfederasyonu Genel Başkanımız Mehmet Alver’e ve yanımda olan tüm dostlarıma da ayrıca teşekkürlerimi sunmak istiyorum." ifadelerini kullandı.

Kastamonulular olarak adayımızın yanındayız


KASKON Genel Başkanı Mehmet Alver, "Nüket Aydın kardeşimize çıkmış olduğu bu yolda başarılar diliyorum, İstanbul 1.Bölge'de aday adayı olduğu için kendisini kutluyorum. Meclis Başkan Vekilimiz Kudret Arslan'a ve diğer katılımcılarımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Kastamonu Konfederasyonu ve KAS-DER olarak biz birlikteyiz, adayımızın yanındayız." ifadelerini kullandı.

Umuyorum ki aday olur, önemli hizmetler yaparsınız
Meclis Başkan Vekili Kudret Arslan, "Öncelikle Kastamonulu bir hemşehriniz olarak adaylık yolunda başarılar diliyorum, medeni cesaretinizden dolayı sizi kutluyorum. Kastamonuluların yoğunlukta olduğu bir bölgede aday olmanız ayrıca büyük bir önem taşıyor ve bizi mutlu ediyor. umuyorum ki aday olursunuz. Ülkemiz ve milletimiz için güzel hizmetler yaparsınız." dedi.

Kastamonu Camiası olarak Nüket Aydın'ın adaylığını destekliyoruz

KAS-DER Genel Başkanı Remzi Şen, "İstanbul'da Kastamonulular olarak nüfus olarak 2'nci sıradayız. Demokrasinin en önemli kuralların birtanesi temsilde adalettir. İstanbul'da 99 vekil var, bir tane Kastamonulu vekil yok. 40 Belediye Başkanı var, 1 tane dışında başka başkanımız yok. Özellikle hepimizin bildiği gibi Kastamonuluların CHP'ye ilgisi çok fazla yok. Ama 2019'dan sonra Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kastamonulularla sürekli diyalogta olması, etkinliklerimize katılması ve bizleri programlarına dahil etmesi ile son zamanlarda Kastamonululardan CHP'ye karşı eğilim ve yönelim başladı. Nüket Hanım'da bugün o adımların sonucunda, aday adaylığını açıklayan isimlerden birisi. Ben kendisini kutluyorum. Kendisi birinci bölge'de iki adayımızdan birisidir. Özellikle Nüket Hanım'ın bizde yeri ve STK'larda ciddi emeği olan bir arkadaşımız. Talebimiz eğitimli ve donanımlı bir arkadaşımız olduğu için CHP'nin de kendisinden istifade edebileceğini düşünüyoruz. KAS-DER ve KASKON olarak adayımızın yanındayız. Kastamonu STK'ları olarak Kastamonulu adaylarımızı değerlendirmeyen partilere kapılarımızı kapatacağımızı açıklamıştık. Artık bazı siyasi partilerin arka bahçesi olmak istemiyoruz. Umuyoruz ki, CHP Kastamonuluların gelişini doğru algılar, yönetir ve sonuca gider diye düşünüyorum. Kastamonu camiası olarak Nükhet Hanımın arkasındayız. İnşaallah Nükhet Hanım aday olursa, 1.Bölge'de 300 bin nüfusumuz var. Kastamonulular olarak onu vekil seçtirmek için çalışacağımızdan şüpheniz olmasın" ifadelerini kullanarak Av. Nüket Aydın'a tam destek verdiklerini belirtti.

1.Bölgeden 260 Civarı Aday Adayı Başvuru Yaptı

CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, "260 civarı aday adayının İstanbul 1.Bölge'den aday adayı olması oldukça umut verici olduğunu, 36 civarı İstanbul 1.Bölge'den Milletvekili Adaylarının CHP Genel Merkezi'nce yapılacak değerlendirmeler sonucunda belirleneceğini belirterek, 14 Mayıs'ta iktidara geldiklerinde CHP'li kadroların bir çok noktada değerlendireceğine inanıyorum" dedi.

Av. Nüket Aydın Kimdir?