Türkiye’nin PKK’ya karşı Irak Kürt bölgesinde 17 Nisan 2022’den beri yürüttüğü Pençe-Kilit Harekatı’nda çıkan çatışmada, 12 asker yaşamını yitirdi. Millî Savunma Bakanlığı (MSB) saldırı girişiminde bulunan PKK’lıların da etkisiz hale getirildiğini vurgulanmıştı. 22 - 23 Aralık tarihlerinde gerçekleşen saldırılar sonucunda 12 asker şehit olmuş, yaralı askerlerin ise tedavisine devam ettiği açıklanmıştı.

İYİ Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı tarafından bugün şehitler için Küçükbakkalköy Mahallesi Prestij Caddesi'nde lokma dağıtımı gerçekleştirildi. Lokma dağıtımı öncesinde Şehitler için dualar edildi.

BİR ERKEK EVLAT BABASI OLARAK ÇOK ÜZÜLÜYORUM!

Ataşehir Belediye Başkan Adayı Ali Coşkun ve İYİ Parti İlçe Başkanı Bora Yörükoğlu'nun yanısıra ilçe divan kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu lokma dağıtımı öncesinde basın mensuplarına Başkan Adayı Ali Coşkun şu ifadeleri kullandı: "Çok üzgünüm, bir erkek evladı olan bir baba olarak benimde isteğim oğlumun büyüyüp, bu vatan için askere gidip, emek vermesidir. Bir taraftan oğlumun asker olacak olması beni sevindirirken, diğer taraftan gelen şehit haberleri beni de üzüyor. Çünkü, benim oğlumda askere gittiğinde şehit olduğunda aynı acıyı bende yaşayacağım. Umut ediyorum ki, bundan sonraki süreçlerde bu tip terör saldırılarıyla karşı karşıya kalmayız. Terörün bitmesi gerekiyor, bitmesi içinde bizim elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Vatandaşlarımızla seferberlik ilan edip, devletimizin bütün imkanlarıyla bu terör saldırılarının sona erdirilebileceğinin inancındayım. Bu nedenle Pençe Kilit Harekatı'nda TSK üst bölgelerimizde düzenlenen saldırı sonucunda şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ile sabırlar, yaralı askerlerimiz gazilerimize acil şifalar, kendilerine geçmiş olsun diyorum. Bundan sonraki süreçte, Allah bizlere böyle acılar göstermesin diliyorum. Biran önce umarım terörün hesabı sorulur." dedi.

TERÖRÜ LANETLİYORUZ!

İYİ Parti Ataşehir İlçe Başkanı Bora Yörükoğlu, "Ortak acılarımız, tabiki; hepimizin üzüntü içinde olduğu bir süreçten ve günlerden geçiyoruz. Çok fazla birşey söyleyemiyor, yutkunduğumuz büyük acıları yaşıyoruz. Terörü lanetliyoruz. Parti olarak kırmızı çizgimiz. Ateş düştüğü yerleri yaktığı gibi bizi de yakıyor. Bütün gazilerimize acil şifalar diliyorum. Şehit mehmetçiklerimize Allah'tan, ailelerine sabırlar diliyorum. Parti olarak bize düşen ne varsa, yapmaya hazır olduğumuzu söylemek istiyorum. İlçemizde farkındalık yaratmak için şehitlerimizin hayırlarına lokma dağıtımı, akşamda İçerenköy Mahallesi Sultan Alparslan Camii'nde mevlit programı düzenleyerek şehitlerimizin ruhları için dualar edeceğiz. Tüm halkımızı bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Ataşehir İlçe Başkanı ve İYİ Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı Ali Coşkun, birlikte hazır olan lokmaları vatandaşlara dağıttılar.

İYİ Parti Ataşehir İlçe Başkanı ve İYİ Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı Ali Coşkun, terörü hazırladıkları pankartlarla bir kez daha lanetleyerek, taziye mesajı yayınladı.