AK Parti Ataşehir Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklayan Mimar Haluk Sadıkoğlu, Ataşehir'de faaliyet gösteren basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Ataşehir'e neler katabiliriz derdindeyiz
Bugün Ataşehiri konuşmak üzere buradayız. Ataşehir'in cadde ve sokaklarında izleri olan sizlerle, Ataşehir'de siyasi hayatı olan birisi olarak sizinle buluşmaktan büyük bir mutluluk duydum. Ataşehir'de 15 yılını değerlendireceğim. Ataşehir ile ilgili hayaller ve hedeflerimizle ilgili sizleri bilgilendireceğim. Ataşehir'li olmak çok kıymetli. Teknik adam olmamız, mimar olmamız hasebiyle Ataşehir'e neler katabiliriz onun derdindeyiz.

Ataşehir'de 35 yıldır ikamet etmekte, 2 dönemdir Meclis üyeliği görevini yürütmektyim
Hayallerimizi, umutlarımızı konuşacağız. 35 yıldır Ataşehir'de ikamet etmekteyim. Ataşehir'in sokak ve sahalarından geldiğimi, bir Ataşehir'li olduğumuzu ve Ataşehir'in ilçe oluşumunda kurucular arasında yer aldığımızı bilmenizi isterim. Ataşehir'de iki dönem ilçe, bir dönem İBB meclis üyeliği yapmaktayım. 10 yıldır meclis'te İmar ve Bayındırlık Komisyonu, 5 yıldır İBB'de Kentsel Yenileme Komisyonunda görev almaktayım.

Ataşehir'de 12 aday adayı olarak, tek derdimiz Ataşehir'de görevi devralmak
Aile geleneğinden gelen inşaat kültüründen gelen aile şirketinde yöneticilik yapmaktayım. Mimar, kentsel dönüşüm, şehir ve kentsel planlama alanlarında uzman olarak görev yapmaktayım. Ataşehir'de 12 aday adayı arkadaşımız ile Ataşehir için yola çıktık. Teşkilat çalışmalarımızı kazanmak odaklı sürdürüyoruz. Ataşehir'de umut ediyorum ki, halkımızın gönlüne girer, 31 Mart akşamı bizler çalışkan kadrolar olarak görevi devralırız. Ataşehir'de çok eksik, çok şey var. Bizim derdimiz, geçmişi dövmek değil Ataşehir'in geleceğini konuşmak.

Ataşehir'in ilk 5 yılı hariç son 10 yılı doğru yönetilmedi, seçmen artık değişim istiyor
Ataşehir'in ilk 5 yılı hariç, son 10 yıl Ataşehir ve İBB bütçesinde doğru yönetilmedigini görüyoruz. Çünkü ilk dönem, dezavantajlı bir ilçe olarak kuruldu. Ataşehir'de şuan da değişim ve dönüşüm sürecini görüyoruz. Ataşehir'de sürekli sahadayız, herkesin derdi Ataşehir'de bir değişim beklentisi olduğunu görüyoruz. Ataşehir'de projelerimizle birlikte olmak arzusundayız. Oy veren, vermeyen herkesle Ataşehirli bilinci altında bu süreci yürüteceğiz. Ataşehir'e ekibimizle hizmet etmek için hazırız. Ataşehir'e hizmet etmek isteyen herkesle, Ataşehir halkıyla Ataşehir'li bilincini oluşturacağız. Ataşehir'in sosyal, kültürel kaynaşması amacıyla birlikte yol hareket edeceğiz. Ataşehir'de her kesim halkımızı sürecin içine katacağız. Ataşehir'de herkese ulaşmak ve 450 bin nüfusa ulaşmak zor. Bunun için sosyal medya, basın, teşkilatımız ve herkesin desteğine ihtiyacımız olacak. Elimizden geldiğince herkese ulaşmaya, projelerimizi ve hizmetlerimizi anlatmaya devam edeceğiz.

Ataşehir'de değişim vakti diyoruz!
Ataşehir için değişim vakti diyoruz. Birlikte Ataşehir'de kazanacak, Ataşehir'de birlik ve beraberlik içinde olursak, yerel yöneticilerin hedef, kabiliyetlerine bakarsak Ataşehir'i daha iyi noktaya taşırız. Toplumun genel olarak kucaklanması önceliğimizdir. Ataşehir'de yaşayan, biri olarak burası benim evim diyorum. Ataşehir'in 17 Mahallesi'ndeki herkesin aynı düşüncede olması için çalışacağız. Biz ne kadar arzu etsekte, vatandaşımıza ulaşamadan, temas kuramadan başarılı olamayız. Ataşehir'de eksiklikleri gören kim varsa, bu sürece destek versin. Önümüzdeki süreçte çoğulcu katılımcı anlayışı ile sorununa çözüm bulmuş olacak. Herkes kendisini temsil eden, belediyeyi ve başkanı görmüş olacak. Düşüncelerimiz ne olursa, yerel yönetimlere bakış açısının hizmet yönünden değerlendirilmesi gerekiyor. Konumu, kültürel mozaiği ile bir bütündür.



Ataşehirlilerin oyu çantada keklik değildir!
Ataşehir'lilerin oyu çantada keklik değil. Artık seçmen kendine hizmet eden adayı ve partiyi seçecektir. 3 dönemdir halk kendisini yönetenleri yakından tanıyor, değişmesini istiyor. Biz hayallerimiz var. İyisini yapmaya talibiz. En kısa zamanda projelerimizi hayata geçireceğimizi vaat ediyoruz. Mevcut yönetimin kredisini bitirdiğini biliyoruz. Ataşehir'de kim iyi hizmet edecekse, seçmenler ona oy verecektir. Ataşehir'de neye ihtiyaç var. Bunları biliyoruz, öncelik planlaması için çalışıyoruz.

2024 bütçesi iş yapılamaz belediye bütçesi olarak karşımıza çıkıyor
Mevcut belediyenin mali durumu ortada. 2024 bütçesi Ataşehir'in 3 milyar 670 milyon TL'si, ataşehir'in kalem kalem bütçesi detaylandırılmıştır. Halk bu bütçeden ne kadar tutarın hizmete döneceğini bilmesi gerekir. Bu bütçenin sadece 650 milyonu hizmet olacak. Diğer kalemler ise personel ve diğer borçlara ayrılmış. Bütçe verimli kullanılmıyor, gelir - gider dengesizliği nedeniyle ilerde hizmet yapılamaz durum ile karşı karşıya olacağız. Ataşehir'e kaynak üreteceğiz. Ataşehir'e 1 yılda olumlu mali tablo göstereceğiz. Gerek merkezi hükümet, İBB kaynaklarını verimli kullanacağız.

Halkımıza seçilemediğimiz için vaatlerimizi gerçekleştiremedik
Ataşehir'de önceliğimiz, 15 yıldır mevcut yönetim ve bizim adaylarımız tarafından vaatler bulunuldu. Bu 15 yıllık süreçte, mevcut iktidarda olan belediye ve yönetimi halka birçok vaatte bulundu, ancak çoğunu gerçekleştiremedi. Bizde iktidara gelemediğimiz için vaat ettiklerimizi, gerçekleştirme ve halkımızla hizmetlerimizi buluşturma imkanı bulamadık.

Modern Ataşehir'i inşaa edeceğiz
Ataşehir'de dönüşüm projeleri ile modern Ataşehir'i inşaa edeceğiz. İmar planları, riskli yapıların dönüşmesi, mahallelerimizin depreme dayanıklı olması önceliğimiz olmalı. Yenisahra, Barbaros'ta plan sürecini tamamladık Arzumuz, ada ada dönüşümün başlaması. Başlamaması durumunda kamu kurumları ile oranın dönüşmesini hızlandıracağız, destekçisi olacağız.İçerenköy mahallemizde yeşil alan mağduriyetlerini gideriyoruz. 1/1000'lik imar planları ilçenin ardından Ocak - Şubat ayında İBB'de onaylanmış olacak. İnönü Mahallesi'nde 18 uygulamasının yapılması için çalışmalar yapılabilir. İlçe ve İBB'nin imar planlarını yapabilmesi için rezerv kararlarını kaldırdık. İmar konusunda gecikme olmasını istemiyoruz. Vatandaşımızın imar konusunda mağdur oldu. Vatandaşlarımız biran önce sağlıklı konutlara kavuşması arzumuz.

Mülkiyet sorunu çözümü sonrasında, 3 mahalle tek plan ile ele alınacak
Yeni Çamlıca, Mimar Sinan ve Mevlana'da mülkiyet sorunu sona geldi. Tapu çalışmaları devam ediyor. 3 mahallenin imar planları rezerv alan, kapsamında bir plan kapsamında ele alınacak. Bu bölgenin maksimum fayda sağlayarak, hizmet etme imkanı bulacağız. Buda bize nasip olacak. Bu bölgelerdeki yapı stoğu çok eski, yapılar çürük. Vatandaşlarımız için bu durum bir sorundur, çözmek için çalışmalar yapacağız. Ferhatpaşa 1/5000'lik imar planı, İBB komisyonunda beklliyor, Ocak ve Şubat ayında imar planlarını çıkaracağız. Dönüşüm, kentsel dönüşüm uzmanlık alanımız. Dönüşümü, hızlı bir şekilde sağlayacağız.

Ataşehir'in hafif raylı ulaşım ağları yaygınlaştıracağız
Ataşehir'in en büyük sorunu ulaşım. Ataşehir'de metro ağları yaygınlaştırılamazsa, Hızlı Ataşehir projelerimizle dokunulmadık nokta bırakmayacağız. Dal-çık, açılmamış sokaklar, sinyalizasyon sorunlarına yönelik projeler geliştireceğiz. Biz Ataşehir'de yaşayanlar olarak biliyoruz. Benim bu sorunları dile getirmem gayet doğal. Dal-çık projeleri önemli kilitli noktalara yapılacak. Bu projeleri İBB işbirliği ile yapacağız. Raylı sistemlerin Ataşehir'de yaygınlaşması lazım. Kayışdağı ve diğer mahallenin hafif raylı sistemlerle buluşması lazım.

Ataşehir'in çekim merkezlerini oluşturacağız
Çekim merkezleri yok. Atatürk mahallesi doğu Ataşehir dediğimiz yerde bunlardan birisi. Meydanımız yok. Dağınık yapı var Ataşehir'de. Ataşehir'in çokça çekim merkezi yapılacak nokta var. Ataşehir'in haritasına bakınca, yoğunluk nerede görülüyor. Bu noktaları, çekim merkezleri haline dönüştüreceğiz.

Ataşehir'e hizmet merkezleri kazandıracağız
Ataşehir'in yeterli nikah sarayı, kültür merkezi yok. Çalışkan ekibimizle bu hizmetleri kavuşturacağız. Esatpaşa'daki bir gencimiz neden Üsküdar'a yüzmeye gitmek zorunda kalsın. İBB'de, Esatpaşa ve İçerenköy spor kompleksleri projeleri vardı. Ancak Esatpaşa projesi, amacı dışında yapıldı. İçerenköy'de ise kısmen proje revize edilerek, hayata geçiriliyor. Ataşehir'e hizmet etmek için geliyoruz. Bu hizmetleri göreve gelir gelmez, yapacağız.

Ataşehir'de sosyal projeler hayat bulacak
Ataşehir'de sosyal projeler konusunda çok eksiklik var. Ataşehir'de yaşayan Ataşehir sloganı ile projeler üreteceğiz. Gençlere, sivil toplum kuruluşlarına, yaşlılara, engelli, sokak hayvanlarına dokunmamız gerekiyor. Ataşehir neden sokak hayvanları nedeniyle olumsuz anılsın, barınak sorununu çözeceğiz. Halkımızın hizmet edecek, adayı seçeneğine eminim. Ataşehir'e inovatif, çevreci projelerde yapmak lazım. Deprem ve acil eylem planlar yapmamız gerekiyor. Biz Ataşehir konusunda dertliyiz. Yerel yönetimler konusunda sorunlara duyarsız kalmayacağız. Hep umudumuz var. Birlikte Ataşehir değişecek diyorum.

Ataşehir Belediyesi'nde emekçi, çalışkan ve hizmetçi personelimizle yolumuza devam, bankamatik personeli ile yolumuza veda edeceğiz!
Ataşehir'de seçmenin, artık değişim istediğini biliyoruz. Bundan sonraki üç dönem Ataşehirlinin kazanacağı dönem olacak. Ataşehir belediyesinden emekçi, düzgün yapan çalışanlarla çalışmaya edeceğiz. Ataşehir'de çalışmayan, sadece ATM personeli olanlara Ataşehirlinin hakkını yedirmeyiz. İhtiyacımızı çözen, yönetici ve emekçi kardeşimizin hukukunu koruyacağız. Sisteme uyum sağlayan personel ile çalışmaya devam edeceğiz, yol yürüyeceğiz. Haksız kazanca göz diken, uyumsuz çalışan isimlerle yolları ayıracağız.

3 Dönemdir neden kaybettiğimizi görebiliyoruz
Ataşehir'li 3 dönemdir, tercihini Battal İlgezdi'den yana kullanmıştır. Biz AK Parti ve Haluk Sadıkoğlu olarak seçimleri neden kaybettiğimizi biliyorum. 3 seçim'de Ömer Abamor, Nimetullah Topu ve İsmail Erdem döneminde neden seçimleri kaybettiğimizi görme imkanı bulduk. O dönemde seçim kaybetme nedenlerimiz arasında; eksik ziyaretler, dernek ziyaretleri ve talepleri, meclis listeleri gibi hatalardan kaynaklı olduğunu görebiliyoruz. Bu dönemde o eksiklikleri minimuma indireceğiz. Halkın tamamını kucaklayacak, hizmet noktasında mağdur vatandaşlarımıza, AK Parti'ye oy vermiş sonra küsmüş seçmenimize, bize hiç oy vermemiş seçmene ulaşacağız. Partimize oy vermeleri için çalışmalar yürüteceğiz. Samimice vatandaşımızın yanına giderek, gönlüne gireceğiz. 31 Mart'ta oylarına talip olacağız. Ataşehir ile dertlenen, hizmet alamayan seçmenlerimize gideceğiz. Programlar yapacağız. Aktif rol almalarını isteyeceğiz. Diyalog ve samimiyet eksikliklerimizi gidererek, seçmen komşularına bizleri anlatmalarını sağlayacağız. Şimdiden tabandan hareket başlatıyoruz. Gençlerle buluşuyoruz, hane ziyaretleri, esnaf ziyaretleri ile komşularımızla buluşuyoruz.

Ataşehir'e nefes aldıracak projelerimiz olacak
Ataşehir'in gümrük alanı ve İETT arazisi ile ilgili, göreve geldiğimizde mevcut planları daha verimli hale getireceğiz. Kayışdağı Ormanı'nı halkımızın faydalanabileceği, millet bahçesi ve sosyal donatı alanlarıyla halkımızın hizmetine kazandırmak için projelerimiz olacak. Bu konuda; Tarım ve Orman Bakanlığı, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği ile Hazine ve Maliye Bakanlıkları ile görüşmeler sürüyor. Göreve geldiğimizde; hem merkezi hükümetimiz, İBB ve diğer kamu kurumları ile Ataşehir'e hizmetler yapacağız.