İstanbul’da evlenecek çiftlerin tercih edebileceği birçok mekan seçeneği bulunuyor. Siz de hayalinizdeki düğün için mekan arayışındaysanız Düğün.com https://dugun.com üzerinde birçok alternatif bulabilirsiniz. İster Anadolu ister Avrupa yakasında, ister Boğaz’a nazır ister yeşillikler içinde, farklı tarz ve koşullara uygun firmalar sizi bekliyor.

İstanbul’da düğün yapılan mekanlardan, açık alanı bulunanlarla başlayalım. Açık havada bir düğün yapacaksanız havuz başı, kır bahçesi, deniz kenarı gibi mekan alternatifleriniz var. Özellikle İstanbul’un eşsiz Boğaz manzarasının tadını çıkarmak isterseniz Boğaz’ın hemen yanındaki mekan seçenekleri arasından seçim yapabilirsiniz.

İstanbul’un ilkbahar ve yaz mevsiminin keyifli havasının tadını çıkarmak isterseniz doğayla içi içe bir kır düğünü yapabilirsiniz. Özellikle bohem ve vintage tarzlarda etkinliklerden hoşlanan çiftler için kır düğünleri oldukça uygun. Daha modern ve elegant bir açık hava düğünü planlıyorsanız da havuz başı düğünlerini düşünebilirsiniz. Özellikler oteller başta olmak üzere birçok mekanın havuz başı alanları bulunduğunu bilmelisiniz.

Açık alan düğünleri için seçenekleriniz bunlarla sınırlı değil. Boğaz manzarasının tadını keyifli bir Boğaz turu atabileceğiniz tekne düğünleriyle de çıkarabilirsiniz. Böylece hem sizin hem de davetlilerinizin unutmayacağı bir organizasyona ev sahipliği yapabilirsiniz. Teras ve bahçe gibi açık alanları bulunan mekanları da daha butik organizasyonlar için tercih edebileceğinizi de unutmayın.

Açık alanlara sahip düğün mekanlarının ardından kapalı alanları bulunan firmalara da değinmeden geçmeyelim. Özellikle sonbahar ya da kış aylarında düğün yapacaksanız bu mekanları düşünebilirsiniz. Eğer kapalı bir alanda gösterişli bir düğün organize etmek istiyorsanız tarihi mekanları ve otelleri seçenekleriniz arasına alabilirsiniz.

Şehirdeki neredeyse her ilçede çok sayıda bulunan düğün salonları en popüler mekanlardan. Hem uygun fiyatları hem de geniş kapasiteye sahip olmaları nedeniyle İstanbul’da evlenecek çiftlerin en çok tercih ettiği düğün mekanları arasında üst sıralarda yer alıyor. Siz de bu yapıların açık ve kapalı alanlarını mevsim ya da hayalinizdeki organizasyon türüne göre tercih edebilirsiniz.

Eğer en yakınlarınızın katıldığı, keyifli ve samimi bir düğün yapmak istiyorsanız, butik düğünler için ideal olan restoranlar ile kulüpler ve davet alanları gibi kapalı alanları olan mekanları seçenekleriniz arasına alabilirsiniz.

İstanbul’da Düğün İçin Mekan Seçimi Nasıl Yapılır?

Düğününüz için mekan seçimi yaparken dikkat etmeniz gerekenlere de değinmeden geçmeyelim. Bütçenizle başlayalım. Mekan araştırmasına başlamadan önce bu kalem için ne kadarlık bir bütçe ayırabileceğinizi belirlemelisiniz. Çünkü İstanbul’daki mekanların geniş bir fiyat aralığı bulunuyor. Eğer öncelikle bütçenizi belirlerseniz, birçok mekanı eleyebilir, size en uygun mekanlardan oluşan bir liste yapabilirsiniz. Bu mekanların da farklı özelliklerini değerlendirerek kararınızı verebilirsiniz.

Araştırma yapmaya başlamadan önce belirlemeniz gereken konulardan biri de davetli sayınız. Kaç kişilik bir düğün yapacağınıza karar verdiğinizde, kapasitesi davetli sayınıza uygun firmalar arasından seçim yapabilirsiniz. Eğer kalabalık bir düğün hayal ediyorsanız kır düğünü mekanlarını, düğün salonlarını, tarihi mekanları ya da otelleri seçenekleriniz arasına alabilirsiniz. Eğer hayaliniz butik bir düğünse, restoranlar, kulüpler ve davet alanları sizin için uygun olabilir.

Hangi mekanda evleneceğinize karar veremediyseniz, tarzınızı da göz önünde bulundurmalısınız. Eğer nostaljik yapılar ilginizi çekiyorsa tarihi mekanlar, gösterişli bir tarzınız varsa otellerin balo salonlarını düşünebilirsiniz. Romantik ve samimi bir düğün organize etmek isteyen çiftler, tekne ya da kır alanlarında istedikleri tarzda bir düğüne ev sahipliği yapabilir. Böylece, Boğaz’ın eşsiz manzarasının ya da İstanbul’un keyifli havasının en özel gününüze eşlik etmesini sağlayabilirsiniz.

İstanbul, her ilçesinde birçok farklı düğün mekanı bulunan bir şehir. Ancak söz konusu özellikle İstanbul gibi trafiğin yoğun olduğu bir şehirse mekan seçiminde lokasyonu ve ulaşım koşullarını da göz önünde bulundurmanızı tavsiye ediyoruz. Bunun için merkezi noktalarda konumlanmış mekanlar avantajlı olabilir.

Eğer düğünüzün huzurlu, şehrin gürültüsünden uzak bir organizasyon olmasını istiyorsanız, merkezi bölgelerden uzak noktalardaki alanları tercih edebilirsiniz. Bu noktada konuklarınızın ulaşımına yardımcı olacak servis araçları da ayarlamayı unutmayın. Bu konumlarda bulunan birçok mekanın ulaşım için ek hizmet sunduğunu da eklemeden geçmeyelim.

İstanbul’da düğün yapabileceğiniz mekan seçeneklerini ve bu alternatifler arasından nasıl seçim yapabileceğinizi kısaca anlattık. Bu mekanlara dair detayları, özelliklerini, fiyatlarını ve kampanyalarını incelemek için firma sayfalarını ziyaret etmeyi unutmayın. Düğün.com üzerinde İstanbul düğün mekanlarını https://dugun.com/dugun-mekanlari/istanbul bir arada listeleyebilir, size uygun özelliklere göre filtreleme yaparak doğru seçimi kolayca yapabilirsiniz.