Ataşehir İlçe Emniyet Müdürü Mesut Aslan’ın ev sahipliğinde Zübeyde Hanım Hizmetiçi Enstitüsü’nde gerçekleştirilen toplantıya Ataşehir’in 17 mahalle muhtarlarından 14’ü bizzat katılırken ve Atatürk, Yenişehir, Yenisahra Mahalle Muhtarları özel durumları nedeniyle toplantıya katılamadıkları için azaları toplantıda yer aldı.


İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş’ın Ataşehir'deki asayiş, istişare ve değerlendirme toplantısı sırasında; Asayişten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Zafer Baybaba, Narkotik Şube Müdürü Göksel Önder ve Ataşehir İlçe Emniyet Müdürü Mesut Aslan eşlik etti.

Toplantıda İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, göreve geldiği günden bugüne İstanbulluların refahı, huzuru, emniyeti ve güvenliği için yürütmüş oldukları asayiş, narkotik, kaçakçılıkla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında muhtarlara bilgi verdi.

İl Emniyet Müdürü Aktaş’a mahalle muhtarları genel sorunlarını ortak bir açıklama ile dile getirdiler. Özellikle muhtarlar; parklarda yaşanan olaylarla ilgili İçişleri Bakanlığı tarafından parklara güvenlik kamerası ve acil durum butonları koyulmasını isteklerini sözlü olarak dile getirdiler.

İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, muhtarlardan İçişleri Bakanlığı’nın KADES ve UYUMA mobil uygulamalarının vatandaşlara duyurulmasının önemli olduğunu aktardı. Aktaş son olarak; Ataşehir’de 155 Bekçi görevlendirdiklerini olayların olduğu ve olacağı tahmin edilen yerlere görevlendirmelerinin yapıldığını belirtti.

Yaklaşık 3.5 saat süren toplantı basına kapalı bir şekilde mahalle sorunlarının görüşülmesi ile sona erdi.