Merkezi Ataşehir’de bulunan Kastamonu Konfederasyonu (KASKON) Genel Başkanı Mehmet Alver'in ev sahipliğinde İstanbul'daki 30’u aşkın İl Dernek Başkan ve Yöneticilerinin katılımıyla “Deprem Seferberliği ve STK'lar İşbirliği” toplantısı düzenlendi.

Depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için önce saygı duruşu adından, mevlit okunmasının ardından o
rganizasyona ev sahipliği yapan KASKON Genel Başkanı Mehmet Alver; "Bugün burada dernekler arası sosyal, kültürel dayanışmayı arttırmak ve ülke olarak içinde 10 ilimizi etkileyen deprem'in yaralarının sarılmasına yönelik ortaklaşa neler yapabiliriz diyerek biraraya gelmek istedik. Etkinliğimize katılım sağladığınız için siz İl Başkan ve Temsilcilerimize teşekkür ediyorum. Bugün burada çıkacak sonuçlar ile birlikte, deprem bölgelerine yönelik yapacağımız çalışmaların yol haritaları netleşmiş olacak. Her bir derneğimizin deprem anından bugüne yapmış olduğu değerli katkılar son derece ve önemli. Bundan sonraki süreçte, Dernekler arasında dayanışmayı arttıracak ve ortak paydalı daha farklı çalışmalar yapmayı temenni ediyorum." dedi.

Etkinliğe katılan İl Başkanları ve STK temsilcileri, deprem bölgelerine yönelik yapmış oldukları çalışmaların yanısıra olası afet riskerini azaltmaya yönelik yapılacak yeni çalışmalarla ile ilgili görüşlerini paylaştılar.

Toplantının bundan sonraki süreçte; aylık olarak yapılarak çalışmaların değerlendirilmesi kararlaştırıldı.