Ataşehir'in en eski sivil toplum kuruluşlarından olan 1900 üyeli SİYAD Ataşehir Şubesi bugün 13.Olağan Kongresini Küçükbakkalköy'de bulunan dernek merkezinde gerçekleştirdi. 2 Adayın yarıştığı seçime AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı Mehmed Emin Özkaya, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın'ın yanısıra Ataşehir Belediye Meclis Üyeleri Arif Kuşçu ve Erdal Kaya'nın yanısıra Sinop Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Kongre'nin divan başkanlığını TÜSİDEF Genel Başkanı İsmail Kabakçı üstlendi.

Kongre divanın gündem maddeleri doğrultusunda gerçekleşirken siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri konuşma gerçekleştirirken, 13.Olağan Kongre'nin hayırlı olması temennisinde bulundular. 13.Olağan kongresine katılan üyelere keşkek ikramı ile Türk Kızılayı Ataşehir Şubesi işbirliğiyle kan bağışı kampanyası da düzenlendi.

413 Üyenin oy kullandığı seçimde Abdullah Kulaksız ve Oktay Yüksel aday olurken, seçim sonucunda SİYAD Ataşehir Şubesi Başkanlığına 274 Oy ile Abdullah Kulaksız ve yönetimi seçildi.

Kongre'de üye olan AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı Mehmed Emin Özkaya, Meclis üyeleri Arif Kuşçu ve Erdal Kaya'da oy kullandı.

Kongre sonrasında 11 Asil, 11 Yedek, 5 Denetim Asil, 5 Denetim Yedek, 5 Disiplin Kurulu Asil ve 5 Disiplin Kurulu Yedek üyesi belli oldu.