Ataşehir Belediyesi'nin katkılarıyla Ladik Federasyonu tarafından Kaz Tiriti Aile ve Kültür Buluşması Ataşehir'de gerçekleşti.

Cemal Süreya çok amaçlı salonda gerçekleşen etkinliğe; CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Ladik Belediye Başkanı Nural Özel Yapıcı, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, İYİ Parti Ataşehir İlçe Başkanı Mert Kar, DEVA Ataşehir İlçe Başkanı Barış Yılmazkaya, Ataşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Kudret Arslan, Yenişehir Mahallesi Muhtarı Mustafa Arı, Esenyurt Belediyesi Başkan Yardımcısı Cemal Güneysu, Sancaktepe Belediyesi Meclis Üyesi Ercan Metin, Esenyurt Belediye Meclis Üyesi Sadık Uyanık, Samsun Konfederasyonu(SAM-KON) Genel Başkanı Kaya Aşçı, Ümraniye CHP Meclis üyesi Sacit Terzi, CHP Ladik İlçe Başkanı Özgür Ay, AK Parti Ladik İlçe Başkanı Recep Dirican, MHP Ladik İlçe Başkanı Selami Aktaş, MHP Sancaktepe İlçe Başkanı Arzu Karaalioğlu, Sarıyer Belediyesi Çevre Kontrol Müdürü Ali Güneş'in yanısıra Ladik Federasyon Başkanı Sinan Tiryaki ve yönetim kurulu üyeleri'nin yanısıra Ataşehir Mahalle Muhtarları ile bini aşkın davetli katıldı.

85 Bin Ladikli Hemşehrimizi en iyi şekilde temsil edeceğiz

Müzik dinletisi ile başlayan gecede; Açılış Konuşmasını yapan Ladik Federasyonu Başkanı Sinan Tiryaki, "Bizlere böylesi kalabalık güzel sıcak ortamdan ev sahipli yapan Ataşehir Belediye Başkanı Sn. Battal İlgezdi'ye ve ekibine teşekkür ediyoruz. İstanbul'da yaşayan 85 Bin Ladikliyi bir araya getirmeyi amaçlayan Federasyonumuz emin adımlarla çalışmalarını sürdürmektedir. İstanbul'da yaşayan hemşehrilerimizi biraraya getirmek, iş ve siyaset alanlarında gayret gösteren hemşehrilerimize destek olmayı amaçlayan Federasyonumuz, ortak ve katılımcı yönetim anlayışı ile kısa sürede İstanbul'un en güçlü federasyonları arasında yer alacaktır. Dayanışma örneğine yeni bir boyut katmayı amaçlayan federasyonumuz, hemşehrilerimizin her zaman yanında olacaktır. Katılımcılara hemşerilerimize teşekkür ediyorum saygılarımı sunuyorum" dedi.

Ladik Belediye Başkanı Nurhan Yapıcı Özel, "İstanbul'da Ladiklileri tek bir çatı altında toplayan Ladikliler Federasyonumuza teşekkür ediyorum. Gelenek, Görenek, Kültürümüzün, değerlerimizin İstanbul'da yaşatılması son derece önemli. Sizlere Ladik'ten bol bol selamlar getirirken, Ladik'e gelmenizi, gezmenizi ve yatırımlarla sahip çıkmaya davet ediyorum" diyerek kısa konuşma gerçekleştirdi.

Ataşehir Yenişehir Mahallesi Muhtarı Mustafa Arı'da, Ladikliler olarak böyle bir organizasyonda biraraya gelmekten son derece mutlu olduğunu belirterek, etkinliğe ev sahipliği yapan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'ye teşekkür etti. Rusya’nın Ukrayna topraklarını işgaline de değinerek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Savaş zorunlu ve hayati olmalıdır. Milletin hayatı tehlikeye girmedikçe savaş bir cinayettir."
sözlerinin sonunda "Yurtta Sulh, Cihanda Sulh" vurgulayarak savaşa hayır sözleriyle bitirdi.

Samsun Milletvekili Kemal Zeybek ise, "Ladikli hemşehrilerimle böylesine anlamlı bir etkinlikte birarada olmaktan son derece mutluyum. Ladiklilerin birlik ve beraberliğinin artmasını, kültürümüzün yaygınlaşmasını diliyorum. Bu anlamlı etkinliği düzenleyen Ladik Federasyonumuza ve yönetimine teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Samsun Konfederasyonu Başkanı Kaya Aşçı'da gecenin anlamına dair kısa bir konuşma gerçekleştirdi.

Kültürler yaşatıldıkça gelecek nesillere aktarılır

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin adına selamlama konuşması gerçekleştiren CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın ise, "Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin sağlık problemleri nedeniyle geceye katılamadığını, tüm Ladiklileri en içten dilekleriyle selamladığını belirterek Samsun Ladiklilerin böylesine güzel bir organizasyonda biraraya gelmesi son derece önemli. Bir olup, yan yana gelirsek, kültürlerimizi yaşatırsak gelecek nesillere bunu aktarmamız daha kolay olur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'dan yaktığı bağımsızlık meşalesinin ilelebet yanması, Cumhuriyete ve değerlerine sahip çıkmaktan geçer. Samsun'u ve Ladik'i böylesi bir etkinlik ile bizlere tanıttığınız, kültürünü yaşattığınız için Ladik Federasyonu ve yönetimine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Ladikli Ses Sanatçısı Yusuf Katmerlikaya konseri eşliğinde katılımcılara Ladik Kaz Tiridi ikramı, gecede emeği ve katkısı olanlara plaket takdimi ile hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.