İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı Kayışdağı İtfaiye İstasyonu Grup Amirliğine atanan Hakan Karabulut, geçtiğimiz haziran ayı itibariyle görevine başladı. Görevine başlar başlamaz; Ataşehir'e sınır olan Kayışdağı Ormanı'nda geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen yangın sonrasında acil eylem planını hayata geçiren Karabulut, Kayışdağı Ormanı'ndaki araziyi özel bir harita ile bölge ve konumlara ayırarak yangın anında daha hızlı hareket edebilmek amacıyla Kayışdağı Ormanı'nda incelemelerde bulundu. Ormanlık alanı baştan sona fotoğraflandıran Hakan Karabulut, burada ormanın konumlandırılması, giriş alanları, yangına müdahale edilecek açıların belirlenmesinin yanısıra Ataşehir'de olacak yangınlara karşı da özel bir çalışma ile riskleri en aza indirmeyi hedeflediklerini açıkladı.

Hakan Karabulut, göreve başladıktan sonra kendilerini ziyarete gelen sivil toplum kuruluşlarıyla her zaman işbirliklerine açık olduklarını, mahalle bazında gönüllü olacak vatandaşlara da olası bir yangın durumunda itfaiyenin olay yerine gelene kadar vatandaşların yangınlarda alacağı tedbirleri, itfaiye geldikten sonrada itfaiye ile işbirliği konusunda temel eğitimler verileceğini belirtti.

Karabulut son olarak, DASK Personel Eğitimi yanısıra Ataşehir Sporları Kulübü Derneği'nin üyelerine de eğitim vereceklerini, Orman yangınları konusunda bölge orman müdürlüğüne ve Ataşehir'de bulunan kamu kurumlarıyla işbirliği içinde olabilmek için ziyaretler gerçekleştireceklerini ve kendileriyle iletişime geçen tüm özel-kamu ve sivil toplum kuruluşlarıyla her türlü işbirliğine hazır olduklarını ifade etti.


Hakan Karabulut Kimdir?
Aslen Sivas-Yıldızeli'li olan Karabulut, 21 Kasım 1977 Yılında İstanbul'da doğdu. Marmara Üniversitesi BESYO Bölümünden mezun olduktan sonra yaklaşık 14 yıl profesyonel spor hayatıyla ilgilendi. 14 Yıl boyunca futbol branşında mücadele verdi. 2007 Yılında ise İtfaiye Eri olarak göreve başladı. Sırasıyla itfaiye erliği, çavuşluğu, Avrupa Yakası İtfaiye Spor Koordinatörü, Kadıköy İstasyonu Grup Amir Yardımcısı görevinde bulundu. 8 Haziran itibariyle Ataşehir - Kayışdağı'nda bulunan İtfaiye İstasyonuna grup amiri olarak atandı.