Ataşehir'e bağlı Yenişehir Mahallesi sınırlarında gece kondu önleme bölgesinde yer alan İmar İskan Blokları'nda TOKİ'nin kentsel dönüşüm projesi ile ilgili çalışmalarını tamamlamasıyla birlikte anlaşmaya vardığı hak sahiplerine tahliye mektupları göndermişti. Tahliye mektupları ile birlikte hak sahibi vatandaşlar, mevcut elektrik, su, doğalgaz v.b. aboneliklerini tamamıyla sonlandırmasının ardından boş olarak daireleri TOKİ'ye teslim etmeye başladı.

TOKİ 1.ETAP İÇİN HAFTAYA İHALEYE ÇIKIYOR
Geçtiğimiz haftalarda TOKİ'nin E-Kap'ta ihale ilanını çıkması ile birlikte 18 Ocak'ta yapılacak ihale öncesinde anlaşmaya varan hak sahipleri dairelerini taşımaya devam ederken, henüz muvakatname imzalamayan bazı hak sahiplerinin yanısıra kiracıları mevcut konutlarda oturmaya devam ediyor. 18 Ocak'ta yapılacak ihaleyi kazanan firmaya yer teslimine hazırlanacak TOKİ, sorunsuz birşekilde 1.Etap projesini hayata geçirmek istiyor.

HAK SAHİPLERİ EŞİT DAİRE ALACAK
Konut + ticari olarak lüks konut yapmayı hedefleyen TOKİ, son yaşanan süreçte hak sahiplerinin net 98 metre kare daire alması için protokollerini yeniden düzenledi. Böylelikle İmar İskan Blokları'nda tüm hak sahiplerinin eşit haktan yararlanmasını sağlayarak dönüşümü hızlı birşekilde tamamlamayı hedefliyor.

İMAR İSKANDA TALAN YAĞMURU BAŞLADI
İmar İskan Blokları'nda tahliye edilen konutların yanısıra halen içerisinde vatandaşların yaşamını sürdürdüğü konutlar dahil, son günlerde kimliği belirsiz kişilerce ciddi anlamda talana uğramaya başladı. Kimliği belirsiz kişiler içerisinde insanların olduğu konutların kapılarının yanısıra camlarını, korkuluklarının yanısıra elektronik ve zimmet eşyalarını çaldıklarına dair haber merkezimize ciddi anlamda ihbarlar gelmeye başladı. Tahliye edilen konutların ise parkeleri, su muslukları, elektronik eşyaları, kapıları, camları, banyo, mutfak dolapları v.b. eşyalarının yanısıra çatılardaki kiremitler dahil çalındığı, imar iskan blokları'nda halen yaşayan vatandaşların ise kendilerini talan ve hırsızlık için gelenlere müdahaleleri nedeniyle nedeniyle kimliği belirsiz kişilerce darp edildikleri sopalı, baltalı, bıcaklı ve silahla saldırılarda yaralandıkları öğrenildi.

İĞDAŞ'IN DOĞALGAZ BORULARINI BİLE ÇALMIŞLAR
Tahliyesi olan bloklarda İğdaş, Enerjisa, İSKİ kesim işlemleri uyguluyor. İmar İskan Blokları'nda İğdaş'ın doğalgaz borularını dahil çalan hırsızların yanısıra kimliği belirsiz kağıt toplayıcıları, geri dönüşümcüler ise tüm boşaltılan alanları yağmalamaya devam ettikleri, son günlerde artan saldırı, darp ve hırsızlık olaylarına karşıda Ataşehir İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerin nöbetleşe İmar İskan Bloklarının olduğu alanda devriye ve sorgulama işleminin yanısıra maske, sosyal mesafe kuralına uymayan hakkıdna yasal işlem yaptıkları biliniyor.

YAŞAYAN VATANDAŞLAR CAN GÜVENLİĞİ'NDEN KAYGILI
İmar İskan Blokları'nda henüz taşınmayan vatandaşlar ise, can güvenliklerinden kaygılı olduklarını ve her an neyle karşılaşacaklarını bilmediklerini belirttiler. Vatandaşlar, gözü dönmüş kimliği belirsiz kişilerin kendilerine ve ailelerine zarar vermekten korktuklarını söylediler.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN GİRİŞ-ÇIKIŞ YASAĞI
Ataşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin bugün sabah saatlerinde İmar İskan Blokları'ndaki yağmalamaların tamamen durdurulması için İmar İskan Blokları 1.Etap'ta giriş ve çıkış noktalarını kapattı. Mahalle Muhtarı Mustafa Arı'da; "sürecin başlamasından bugüne Ataşehir İlçe Emniyet Müdürümüz Sn. Mesut Aslan ve emniyet mensuplarımıza gösterdikleri özverili çalışmalar ve mücadeleler adına teşekkür ediyorum. En azından şuan itibariyle vatandaşlarımızın daha fazla mağdur olması bu yasak ile engellenmiş olacak" dedi.