2019 Yılında AK Parti'nin Ataşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Erdem'in Ankara'da temasları sırasında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'u ziyareti sırasında İmar İskan Blokları'nın 50 yıllık yaşı bulunduğunu, olası depremde ciddi can kayıplarının olacağını dile getirmiş ve bu konuda bakanlığın burada bir çalışma yapmasını talep etmişti. Bunun üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'da TOKİ Başkanı'na gerekli talimatları vererek "İmar İskan Blokları Kentsel Dönüşüm" çalışmalarının başlatılmasını sağlamıştı.

2019 Yılında başlayan TOKİ ile hak sahipleri arasında muvafakatname işlemleri süreci yaklaşık 2 yıllık süreçte 3/2 çoğunluğunun sağlanmasının ardından hak sahiplerinin ellerindeki tapuların TOKİ'ye devir işlemleri yapılmıştı. 2020 Yılının sonu itibariyle 39 Blok'ta oturan hak sahipleri TOKİ'ye boşaltılmış şekilde konutlarını teslim ettiler. TOKİ'de bu süreçte sosyal donatı alanları ve yatay mimari ağırlık proje çalışmasını tamamlayarak, 2021 yılında 1 Etap 4 Parsel üzerine inşaa edilecek 18 Bloktan oluşacak 513 Konut ve 28 Adet Dükkan yanısıra 1 Adet Cami ve Şadırvan, 1 Adet Sosyal Tesis için ihale işlemini 18 Ocak'ta gerçekleştirmişti.

1.ETAP'IN İHALESİ 18 OCAK'TA YAPILMIŞTI
18 Ocak'ta gerçekleştirilen İhale'nin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından ihaleyi kazanan firmaya yer teslimi yapılmış, 1.Etap'ta geçtiğimiz şubat - mart ayları dahil yıkım süreçleri başlamıştı. Mevcut haliyle 39 Blok toplam 390 konuttan oluşan 1.Etap'ta önümüzdeki hafta itibariyle bina yıkımlarının tamamen bitmesi bekleniyor. Ardından İmar İskan Blokları 1.Etap'ta, hafriyat ile kazı çalışmaları başlayacak. İhale sürecinde belirtilen süre içerisinde 1.Etap'ta oturan hak sahipleri yeni konutlarına kavuşmuş olacak.

İSMAİL ERDEM'DEN SÖZ VERDİK YAPIYORUZ PAYLAŞIMI
AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı İsmail Erdem'de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; Söz verdik yapıyoruz. Ataşehir İmar İskan Blokları yıkılıyor. Yerine TOKİ Tarafından daha konforlu, depreme dayanıklı, sosyal donatıları geniş güzel mekanlar üretilecek. İmar İskan Blokları yıkılıyor, yerine yeni konutlar yapılıyor. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Erdoğan olmak üzere, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum'a ve TOKİ çalışanlarına teşekkür ediyorum. Halkımız adına şükranlarımı sunuyor, halkımıza da hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

2 ve 3'NCÜ ETAPLARIN TAHLİYESİ ÖNÜMÜZDEKİ AYLARDA
Öte yandan 2'nci ve 3'ncü etapların tahliyesi içinde TOKİ'nin tebligatları hazırladığı ve önümüzdeki aylarda diğer etaplarda tahliyelere yakın yeni ihaleleri yapacağı öğrenildi.