İBB Şubat ayı meclisinde Ataşehir'in İçerenköy Mahallesi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı'nda plan notu değişikliği yapıldı.

Geçtiğimiz yıl İmar Kanunu değişikliklerinin de içinde olduğu Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti.

Yapılan değişiklik ile ‘’İmar planlarında bina yükseklikleri en çok serbest olarak belirlenemez’’ maddesi ile imar planlarında binaların yüksekliklerinin serbest olarak belirlenmesi iptal edildi. Bununla beraber, sanayi alanları, ibadethane alanları ve tarımsal amaçlı silo yapıları hariç olmak üzere hali hazırda imar planında yükseklikleri serbest belirlenmiş olan taşınmazlarda emsal değiştirilmeksizin mevcut durum ve siluet dikkate alınarak, imar planı değişiklikleri yapılmasına karar verilmişti.

Ataşehir Belediyesi'de geçtiğimiz aylarda imar kanunundaki değişiklik nedeniyle Küçükbakkalköy ve İçerenköy Mahallelerinde İlave Kısım İmar Planında Serbest Yüksekliklere 15 kat sınırlaması getirilmesi ile ilgili Uygulama İmar Planı Değişikliğine ilişkin Plan ve Proje Müdürlüğünün teklifi mecliste kabul edilmişti.

İBB Şubat meclisinde; Şehir Planlama Müdürlüğü'nün 08/02/2021 tarihli teklifi üzerine İmar ve Bayındırlık - Kentsel Yenileme Komisyonu'nun 44 No'lu raporunda Ataşehir Belediyesi'nin İçerenköy Mahallesi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı'nda plan notu değişikliği görüşüldü.

Komisyon raporu şubat meclisinde görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Böylelikle İçerenköy İmar Planlarındaki H=Serbest plan notu değiştirilerek yeni yapılara 15 kat sınırı getirilmiş oldu.
Mahkeme kararıyla iptal edilen İçerenköy İmar Planları ile ilgili İBB Planlama Müdürlüğü'nden 1/5000'lik yeni plan teklifi bekleniyor.