Ataşehir'de gün boyu sürecek olan bahar temizliği çalışması öncesinde; İSTAÇ A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Aslan Değirmenci, Başkan Vekili Alper Yeğin, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ayşen Erdinçler, Atık Yönetimi Müdürü Saffet Altındağ ve Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları Sadık Semih Kayhan, Hüseyin Hışman, Kalender Özdemir, Ekrem Köse ve Temizlik İşleri Müdürü Mehmet Ali Çağnış'ın yanısıra İBB Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Atık Yönetimi Personelleri, İBB İSTAÇ A.Ş., Ataşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin katılımıyla genel bilgilendirme yapıldı.

Çalışmalar hakkında bilgi veren İSTAÇ Genel Müdürü M. Aslan Değirmenci, “İstanbul’da bulunan 39 ilçe genelinin ana arterlerini, ana meydanlarını düzenli olarak temizliyoruz. Tam kapanma sürecini, ortak çalışma yürüttüğümüz belediyelerle yoğun bir şekilde çalışarak fırsata çevirmek istiyoruz. Bugünde bu amaçla buradayız. Ataşehir’deki ana cadde ve bulvarlarda akşam saatlerine kadar temizleme ve yıkama çalışması yürüteceğiz” dedi.

Genel Bilgilendirmelerin ardından İBB Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Atık Yönetimi Personelleri, İBB İstaç İştirak Şirketi Personelleri, Ataşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü personelleri görev dağılımı yaparak Ataşehir'de 17 mahalleyi kapsayan bahar temizliğinin ilk başlangıç noktası Yeditepe Üniversitesi önündeki Kayışdağı caddesi oldu.

27 Farklı araç ile 100'ü aşkın personel ile İBB'nin kontrolündeki ana arterler ile Ataşehir Belediyesi'nin bünyesindeki toplam 35 cadde'de eş zamanlı temizlik işlemi gerçekleşti. 17 Mahalle'de 35 farklı noktada bulunan caddeler, kaldırımlar, kaldırım kenarları, otobüs durakları, çöp konteynerleri tazyikli ve özel sabunlu sularla yıkandı. Kaldırımlarda oluşan otlarda özel ekiplerce biçilerek İBB Atık Yönetimi Personelleri ve Ataşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince temizlendi.