İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce Ataşehir’e gerçekleşen ziyarette; İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şengül Altan Arslan, Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Yavuz Saltık, Ataşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü T.Volkan Aslan, Ataşehir Belediye Meclis Üyesi Tuğba Dönmez, CHP Ataşehir İlçe Başkan Yardımcısı Müslüm Acar, İstanbul Roman Hakları Federasyonu Başkanı Reşat Kaytan, Anadolu Yakası Romanlar Derneği Başkanı Güngör Günüç ve diğer sivil toplum kuruluşu temsilcileri hazır bulundu.

Geçtiğimiz haftalarda roman vatandaşların çiçek satışlarında yaşamış oldukları sorunları yerinde dinleyen Ataşehir Belediyesi ve İBB Meclis üyesi Tuğba Dönmez, Ataşehir'de yaşamını çiçekçilik ile yaşamını sürdüren roman vatandaşların sorunlarını İBB'deki yetkili kişilere aktarmıştı.

İBB'de roman vatandaşların sosyal-kültürel ekonomik yaşantılarına olumsuz etkileyeceğini düşündüğü sorunların yerinde tespiti ve detaylı araştırmaları Ataşehir'deki romanlarla buluşarak çözüme kavuşturmak üzere adım atmış oldu.

Federasyon yöneticileri ve dernek yöneticileri, yaşadıkları sorunları bir kez daha dile getirerek İBB'den roman vatandaşlara yönelik sosyal yardımları arttırmaları, çiçekçilik ile geçimini sağlayan vatandaşların İBB bünyesinde alternatif "Çiçekçi Dükkanları v.b." dükkanlarla ekonomilerine zarar verilmemesi ve geçimini sağlayanların yıpratılmaması gerektiklerini vurguladı.

İBB Yetkilileri de roman vatandaşların mağdur olmaması adına İBB de konunun ilgililerine sorunun aktarılacağını belirttiler.

İBB nin Roman vatandaşlara sürekli sosyal destek sağladığını belirten Roman Vatandaşlar Özellikle kış koşullarında sosyal yardıma muhtaç roman vatandaşlara yönelik sosyal yardımların daha da arttırılması taleplerini yinelediler.

Roman çocuklar, gençler ve kadınları güçlendirebilecek projeler kaspamında "Mahalle Evi" projesini Ataşehir’de hayata geçirmek isteyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri Roman vatandaşların sorunlarını yerinde dinlediler. Roman vatandaşlar sorunlarını İBB Yetkililerine taşıyan Ataşehir ve İBB Belediye Meclis Üyesi Tuğba Dönmez ve CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı'na teşekkür ettiler.

İBB'li yetkililerde; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun roman vatandaşlara her zaman önem verdiğini ve gerekli notları aldıklarını, romanların her zaman yanında olduklarını belirttiler. En kısa sürede mahalle evi projesini de Yeni Çamlıca Mahallesi'nde açmak için gerekli süreci hızlandıracaklarını belirttiler.