Gündem dışı konuşma yapan AK Parti’li Meclis Üyesi Haluk Sadıkoğlu, 2020 yılına dair durum tespiti ve temenni de bulundu.

Acısıyla tatlısıyla bir yılı daha geride bıraktık ve gördük ki, 2020, küresel salgının etkilerinin büyük ölçüde damgasını vurduğu bir yıl oldu. En gelişmiş ekonomiler daraldı, küçüldü, tüm ülkeler sıkıntı ve ekonomik sarsılmalara maruz kaldı.

Türkiye olarak kuşkusuz biz de bu sıkıntılardan belli ölçüde etkilendik ama mutlulukla kaydetmeliyiz ki, krizi en az hasarla yaşayan ülkelerden biri olduk. Nitekim ekonomik veriler açısından Avrupa Birliği 4.3, ABD 2.9, OECD ülkeleri yüzde 4.1 daralma yaşarken, Türkiye kısmen de olsa normalleşmenin yaşandığı 3. çeyrekte, krize rağmen ekonomisini 6.7 büyüttü. Türkiye 2020'de sadece ekonomisini büyütmekle kalmadı, neredeyse her gün ya büyük bir yatırımı tamamladı yada yeni bir yatırımı başlattı. Geçtiğimiz hafta sonu 16 ili bir birine bağlayan ve alanında dünyanın 4.sü olan Kömürhan köprüsünü hizmete açtık.

Yerli savunma sanayimiz sürekli yeni proje ve ürünlerle güçlenmesini sürdürdü ve artık dünyanın ticari ilgisinin yöneldiği bir evrensel konuma ulaştı. Türkiye olarak Mavi Vatan'ın güvenliği için, hiçbir tehdide pabuç bırakmadan Doğu Akdeniz'de fiili ve etkin bir duruş sergiledik. Libya'da kirli oyun ve planları bozduk. Suriye ve Irak'a yönelik askeri harekâtlarımız, yanı başımızda yapay bir terör devleti oluşturmak isteyenlerin bütün heveslerini en sert şekilde kırdı.

Kardeş Azerbaycan'ın büyük desteğimizle kazandığı Karabağ zaferi, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'den sonra Kafkasya'da da etkin ve gelişmelere müdahil bir güç olduğunu tescilledi.Balkanlarda iyi ilişkiler kuran, güçlenen bir Türkiye İstanbul’un fetih sembolü olan Cumhurbaşkanımızın güzel benzetmesiyle, 2020'nin adeta taçlı yıldızı olan Ayasofya'nın 86 yıllık ibadet hasretine son verdik. Teröre ve kamplarına içeride ve dışarıda çok ağır darbeler indirdik.

Türkiye'nin sadece enerji tüketen değil, arık enerji kaynaklarına da sahip bir ülke haline geldiğinin müjdecisi olan yeni doğalgaz kaynakları keşfetti. Salgınla mücadelede sağlık çalışanlarımız adeta destan yazarak, 2020'de en büyük övüncümüz ve gururumuz oldular.

Koronavirüs ile mücadele sürecinde en gelişmiş birçok ülke bile kendi vatandaşlarını ilgisizliğe ve ölüme terk ederken, Türkiye'nin yurtdışından 332 insanımızı özel uçaklarla ülkemize getirmesi ise, gücümüzün ve duyarlılığımızın bir başka göstergesi olarak hepimizin göğsünü kabarttı. Önceki dönemlerde uluslararası alanda, politika dikte edilmekten öte, esamisi okunmayan Türkiye, 2020 yılında dünyanın en çok konuşulan, en çok övgüye muhatap olan, yabancı medyada hakkında en çok makale yazılan ülkesi, dengeleri değişen dünyanın en önemli aktörlerinden biri oldu.

2021 bizim için çok daha öne çıkacağımız ve elbette daha çok çalışacağımız, daha büyük hedeflerle buluşacağımız bir yıl olacak inşallah. Bu yıl da birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi daha da perçinleyerek, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, inandığımız yolda, daha yeni ve daha büyük hedeflere yürümeye devam edeceğiz.

Haluk Sadıkoğlu konuşmasında son olarak; "Bu duygularla yeni yılınızı bir kere daha tebrik ediyor, 2021'in inşallah virüs belasının geride kaldığı, belediyemiz, İstanbul'umuz, Türkiye'miz ve tüm insanlık âlemi için hayır, huzur ve mutluluk dolu bir yıl olmasını temenni ediyorum" İfadelerini kullandı.