Sabahın erken saatlerinde Ataşehir Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü'nce önceden tespit edilen ruhsatsız ve kaçak yapılarla ilgili Ataşehir Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Zabıta ve Temizlik İşleri Müdürlüklerinin yanısıra İğdaş, Ayedaş(Enerjisa), İski ekipleriyle birlikte Ataşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin desteğiyle yıkım işlemi gerçekleştirildi.

Sabahın erken saatlerinde Ferhatpaşa Mahallesi Karadeniz, Akadeniz, Anadolu, Gazipaşa Caddeleri üzerinde ve ara sokaklarında bulunan 22 farklı noktadaki ruhsatsız ve kaçak yapıların yıkımında güvenlik önlemleri sıkı tutulurken, yıkım işlemi öncesinde AYEDAŞ, İSKİ ve İĞDAŞ ekipleri gerekli işlemleri yaparak elektrik, su ve doğalgazların kesilmesini sağladılar. Zabıta ekiplerinin emniyet güçlerince olası can kaybına karşı yıkılan yapılardaki çalışan kişileri tahliye etti.
Sabahın erken saatlerinde başlayan yıkımlarda boş olan çelik konstrüksiyon hangarların tamamı yıkılırken daha önceden kendilerine tebliğat bildirilmesine rağmen tahliye yapılmayan yerlerle ilgili tutanak ve kısmi yıkım işlemi gerçekleştirdi ve tahliye sonrasında yıkımların devam edeceği öğrenildi.

Ataşehir Haber'in görüştüğü belediye yetkilileri Ferhatpaşa mahallesi olmak üzere diğer mahallelerdeki kaçak ve ruhsatsız yapıların yıkımlarının devam edeceği öğrenildi.