Türkiye'nin ilk hemşehri derneği olan Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Ataşehir Şubesi'nin kurulmasının ardından pandemi nedeniyle ertelenmiş olan 1.Olağan Genel Kurulunu Ataşehir Belediyesi Cemal Süreya Çok Amaçlı Etkinlik Salonu'nda gerçekleştirdi.

Gerçekleşen 1.Olağan Genel Kurula; Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Genel Başkanı Hicabi Durmuş, Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Erdinç Akagündüz, İstanbul'da bulunan Şube Başkanları, AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı Av. Fatih Kaya, Ataşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Kudret Arslan, AK Parti Ataşehir İlçe Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yazıcı, Serhat İlleri Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği (İSKADER) Başkanı Ali Angi, Ataşehir Orhan Veli Ortaokulu Müdürü Engin Akbal, TEB Ataşehir Ortaokulu Müdürü İsmail Türk, Bayburtlu İş İnsanları, Kadın Kolları ve Ataşehir Şubesi Yönetim Kurulu ile üyeleri katıldı.

Sunuculuğunu Murat Açıkgöz'ün üstlendiği kongrede divan başkanlığı eğitimci TEB Ataşehir Ortaokulu Müdürü İsmail Türk, divan üyeliklerine ise; eğitimci Fatma Açıkgöz ve Mali Müşavir Oğuzhan Akın Uğurlu seçildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından protokol konuşmalarından önce Şube Başkanı Ali Uğurlu, selamlama konuşması gerçekleştirdi.

Yapılan kongre sonrasında; Şube Başkan Adayı Ali Uğurlu ve yönetiminin listesi oy birliği ile kabul edildi.

Bayburt Kültür Ve Yardım Derneği Ataşehir Şubesi olağan kongresinin tamamlanmasının ardından şube başkanı Ali Uğurlu ve Yönetimi tebrikleri kabul etti.

Şube Yönetimi ise şu isimlerden oluştu; "Ali Uğurlu, Murat Açıkgöz, Ali Kaya, Ersin Yaşaroğlu, Ferit Koral, Korkut Baş, Cihan Akagündüz, Mustafa Güler, Hakan Torlak, Samet Akkuş, İlyas Turan, Murat Ayhan, Ahmet Çağıldak, Kadir Şahin, Celil Akagündüz, Yavuz Dursun, Yusuf Gümüş, Celal Çalışkan, İnan Koç, Ulaş Ayık"