Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Cenan Arslan, İçerenköy ziyaretleri kapsamında mahalle muhtarı Sırma Doğru'yu ziyaret etti. Arslan'ın ziyareti sırasında İçerenköy Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Niyazi Yaman'da eşlik etti.

MUHTAR SIRMA DOĞRU İMAR PLANLARININ ÇIKMASINI BEKLİYORUZ


İçerenköy Mahallesi Muhtarı Sırma Doğru'da belediye başkan yardımcısı Cenan Arslan'ın kendisine yapmış olduğu ziyaretten dolayı memnuniyeti dile getirdi. Muhtar Sırma Doğru, göreve geldikleri andan itibaren dayanışma merkezli bir muhtarlık çalışması içerisine girdiklerini aktararak, dayanışma ağında alan el ile veren elin birbirini görmediğini kırtasiye, giysi, ev eşyası ve gıda ürünlerinin muhtarlık merkezinde özenle toplanıldığını ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara verildiğini belirtti. Daha çok çocuğa dokunabilmek için muhtarlık bünyesinde kütüphane oluşturduklarını ve isteyen herkesin katkı sağlayabileceği ve alabileceği bir kütüphanenin muhtarlık açık oldukça hizmet verdiğini, imar konusunda süreci yakından takip ettiklerini vurguladı. Ayrıca, imar planlarının çıkmasının ardından vatandaşlara imar süreci ile ilgili belediye işbirliğiyle katkı sunmaya hazır olduklarını belirterek, mahalle'nin örnek yeşili bol örnek estetikte konutlar inşaa edilmesini arzuladıklarını ifade etti.

Muhtar Sırma Doğru son olarak, Başkan Yardımcısı Cenan Arslan'a muhtarlığın işleyişi, muhtarlıkta karşılaştıkları belediyesel sorunları, belediye ile ilgili ortak çalışmaları hakkında bilgi verdi.

İMAR PLANLARININ ARDINDAN İÇERENKÖY'DE DÖNÜŞÜM BAŞLAYABİLİR

Başkan Yardımcısı Cenan Arslan, İçerenköy'de örnek dayanışmaya imza attıkları için Muhtar Sırma Doğru'yu tebrik etti. İçerenköy'lü vatandaşların merakla beklediği imar planları ile ilgili İBB Komisyonu ile görüşme gerçekleştirdiklerini önümüzdeki haftalarda gerçekleşecek İBB Meclisi'nde komisyondan meclise gelmesini beklediklerini aktardı. Ataşehir Belediyesi olarak 1/5.000'lik imar planlarının meclisten geçmesinin ardından inşaatların ruhsat almalarında herhangi bir sorun yaşamayacaklarını ve hali hazırdaki ruhsat almış olan binalarında kentsel dönüşüm süreci başlamış olacağını ve İçerenköy'ün büyük istanbul depremi öncesinde riskli binaların dönüşmesini son derece önemsediklerini belirtti. İmar planlarının çıkması ile birlikte Ataşehir Belediyesi tarafından belediye hizmet alanlarının artacağını, böylelikle vatandaşlara daha iyi hizmet verileceğini aktardı. Başkan Yardımcısı Cenan Arslan son olarak; Muhtar Sırma Doğru'ya görevinde başarılar diledi.

MUHTARLIK ZİYARETİ SONRASINDA 60 YILLIK MAHALLE ESNAFINA ZİYARET

Muhtar Sırma Doğru'yu ziyaretin ardından Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Cenan Arslan ve İçerenköy Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Niyazi Yaman, Ali Gazi Baba Camii Derneği Bir Önceki Dönemi Başkanı Hasan Kartal'ın 60 yıl önce açmış olduğu mahalle bakkalında İçerenköylülere hizmet veren oğlu Halil Kartal'ı ziyaret ederek genel durum, artan zamlara dair ekonomik değerlendirmelerde bulundular.