Ataşehir Belediyesi Teknik Başkan Yardımcısı Cenan Arslan, İçerenköy Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Yaman’ı dernek merkezinde ziyaret etti.

İÇERENKÖY SPOR KOMPLEKSİ HAKKINDA BİLGİLENDİRDİ
İçerenköy Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı aynı zamanda İçerenköy Gerçekleri facebook sosyal medya hesabı kurucularından olan Niyazi Yaman’ı ziyaretinde grupta özellikle son günlerde merak edilen konular arasında yer alan; İçerenköy Spor Kompleksi'nin proje sürecinin ne aşamada olduğu ile ilgili bilgilendirme yapan Ataşehir Belediyesi Teknik Başkan Yardımcısı Cenan Arslan, teknik ve son durum detaylarını Dernek Başkanı - Sayfa Kurucusu Niyazi Yaman'a sözlü olarak aktardı.

PROJENİN BAŞLAMAMASININ NEDENİ YAPILAN İTİRAZ
Başkan Yardımcısı Cenan Arslan, İBB'nin mülkiyetindeki İçerenköy Mahallesi'ndeki 3259 Ada 12 Parsel alanının kısmet park ve kısmen eğitim alanı olarak ayrıldığını belirtti. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün İmar planlarında mevcut İçerenköy İdmanyurdu Spor Sahası kapsayan arsanın eğitim alanı olarak tahsis edilmesi için yapmış olduğu itirazı sonucunda İBB Meclisi'nin 12.09.2019 tarih ve 485 sayılı kararı doğrultusunda kısmen “Spor Alanı”, kısmen de “Eğitim Alanı” fonksiyonunda meclis kararıyla yeniden düzenleme yapılması kararlaştırıldığını belirtti.

İBB'DE ÖNÜMÜZDEKİ AYLARDA SONUÇLANACAK
Arslan, İçerenköy Spor Kompleksi'nin olduğu alanın güncel revize imar planlarının İBB meclisi'nde yeniden gündem maddesi olarak görüşüleceği belirtildi. Revize İmar Planlarının kabulünün ardından İBB Yapı İşleri Müdürlüğü'nce yapılan ihale sonucunda sözleşme yapılan firma tarafından yıl içerisinde inşaat çalışmalarının yapılacağını aktardığı öğrenildi.