Avrasya İnşaat ve Yapı Marketleri Yönetim Kurulu Başkanı Mikail Akyıldız önceki hafta Beykoz Rizeliler Derneği Üyeleri, tanınmış göz hekimi Prof. Dr. Şaban Şimşek, Sivil Toplum Gönüllüsü aynı zamanda Ataşehir Haber yazarlarından Recep Ali Aksoylu ve yakın dostlarıyla beraber başhekimlik görevine atanan Doç Dr Barış Yılmaz’a hayırlı olsun ziyaretinde bulunduklarında geniş bir alana sahip hastane kompleksinde çevre düzenlemesine başlandığı bilgisini edinmişti.

Avrasya Yapı Marketleri Yönetim Kurulu Başkanı Mikail Akyıldız, Recep Ali Aksoylu ile beraber önceki gece baş hekimlik binasının arkasında personel ve hasta yakınlarının istifadesine açılacak alanda değerlendirilmek üzere boyları 2,5 metre ile 4 metre arasında değişen Ligustrum cinsi 10 adet ağaç ile gerekli miktarda kenar çit malzemesini hastane yönetimine teslim ettiler.

Şirket olarak çevreye her daim duyarlı olduklarını, doğa, eğitim ve sokak hayvanları ile ilgili sosyal sorumluluk projelerine şirket olarak destek olmaktan mutluluk duyduklarını belirten Mikail Akyıldız, “Fatih Sultan Mehmet Hastanesi çevre düzenlemesi için temin ettiğimiz bitki ve gereçlerin zamanlamasının 5-11 Haziran Çevre Koruma Haftasına denk gelmesi bizi daha bir mutlu etti. Çevreye duyarlılığımızı elbette bir haftaya indirgeyemeyiz ama nede olsa çevre için farkındalık haftası ve hoş bir sürpriz oldu. Pandemi döneminde fedakarca kendi sağlıklarını hiçe sayarcasına bizlerin, toplumun sağlığı için mücadele eden hekim ve sağlık personelimiz için bundan sonra da destek olmaya devam edeceğiz” şeklinde görüşlerini dile getirdi.

Aynı zamanda Avrasya Grupta Yönetim Kurulu Üyesi olan Recep Ali Aksoylu’da, “Ligustrum cinsi bitkiyi özellikle tercih ettik. Hem kısa sürede daha çok yana büyüyerek yaz kış dökülmeyen yapraklarıyla mükemmel gölgelik yapma özelliğine sahip bir bitki” diyerek sağlık dünyasına desteklerinin devam edeceğini ifade etti.

Bilindiği üzere 1972 yılında İsveç’in Stokholm kentinde yapılan BM Çevre Konferansı'nda alınan bir kararla, 5 Haziran günü Dünya Çevre Günü olarak kabul edildi. Ülkemizde de bu amaçla 1978 yılında Türkiye Çevre Sorunları Vakfı, daha sonra Başbakanlığa bağlı olarak kurulan Çevre Müsteşarlığı da 5-11 Haziran tarihleri arasını Çevre Koruma Haftası olarak kabul etti. Hafta boyunca çevre bilincini ve çevreye karşı duyarlılığı artırmak için farkındalık programları gerçekleştirilmekte.

Her yıl belli bir temayla gerçekleşen Çevre Gününün 2021 için belirlenen teması da “Ekosistem Onarımı ve Yenilenmesi”.