Dün akşam saatlerinde İdlib'de rejim unsurlarının saldırısı sonucu şehit olan 33 askerin kimlikleri belli oldu. İdlib’de Türk Silahlı Kuvvetlerine yönelik düzenlenen hain saldırıda şehit düşen Adıyamanlı Piyade Uzman Onbaşı Mehmet Orhan’ın (25) şehit haberi Adıyaman'daki baba evi ile Ataşehir'deki abisinin ve ablasının evine ulaştı. Şehidin abla ve abisine haber verilirken, sağlık ekipleri de hazır bulundu.


İdlib’de rejim kuvvetleri tarafından TSK unsurlarına düzenlenen hain saldırıda şehit olan Adıyamanlı Piyade Uzman Onbaşı Mehmet Orhan'ın acı haberi ailesine verildi. Şehidin baba ocağı ile Ataşehir'deki abi ve ablasının olduğu evlere türk bayrakları asıldı.Uzman Onbaşı Mehmet Orhan 2 yıldır görevde bulunuyordu.

25 yaşındaki Uzman Onbaşı Mehmet Orhan'ın acılı haberi sonrasında Ataşehir'in Kayışdağı Mahallesi'nde ikamet eden abla ve abisinin evine Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, İlçe Kurum Yöneticileri, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları Abdullah Der, Ekrem Köse, Orhan Çerkez, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın ile İlçe Yöneticileri, Kadın Kolları Başkanı Seval Düzenli Akkaya, AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı Mehmed Emin Özkaya'nın yanısıra siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri ile vatandaşlar gelerek taziye dileklerini ilettiler.

Uzman Onbaşı Mehmet Orhan için Kayışdağı'ndaki evde hatim-i şerif okundu. Acılı abla ve abi taziyeleri kabul ederken, şehit yakınlarının yarın Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırılan şehidin naaşı, yarın öğlen namazının ardından Yeni Mezarlık Camisi'nde yapılacak tören için Adıyaman'a hareket ettikleri öğrendi.