Ataşehir Belediyesi ile Ataşehir Belediyesi Personellerinin üyesi olduğu DİSK/Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 1 No’lu Şube arasında yapılan Toplu İş Sözleşmesi ile ilgili görüşmelerin ardından ortak mutabakat sağlanamaması üzerine, DİSK/Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 1 No’lu Şubesi Kartal, Kadıköy'ün ardından Ataşehir'de geniş katılımlı eylem gerçekleştirdiler.

Bir siyah beyaz çocuk, yürüyor, ayakta, açık hava ve kalabalık görseli olabilir

DİSK/Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 1 No’lu Şube Başkanı Ahmet Arıkan, taleplerinin ‘insancıl ve karşılanabilir’ olduğunu ifade ederek Kadıköy Belediyesi’nde sekiz ay süren toplu sözleşme sürecini de şeffaf bir şekilde yürüttüklerini anlattı.

Kadıköy’de toplu sözleşmedeki 81 maddeden 70’ini işçilerin onayıyla kazanımla sonuçlandırdıklarını vurgulayan Arıkan, greve ise 2 bin 300 çalışandan 2 bininin katıldığını bildirdi. Türkiye’ye örnek bir grev yaptıklarını savunan Arıkan, “Bizi bölmeye çalışanları bir kenara iterek, koltuk derdinde olanları bir kenara iterek Kadıköy işçisi aslanlar gibi dik durmuştur. Onlara selam yolluyorum” ifadelerini kullandı.

Bir bir veya daha fazla kişi, yürüyen insanlar, ayakta duran insanlar, açık hava, kalabalık ve şunu diyen bir yazı 'Die' görseli olabilir

Sendikanın genel merkez yöneticilerinin de sürece dahil olma teklifini reddettiklerini anlatan Arıkan şöyle devam etti: “Grevin ikinci günü gece gelen tekliflere ‘Olmaz’ dedik. Genel merkez yöneticileri ‘Gelinen nokta iyidir’ dediler, biz kabul etmedik, işçiler de kabul etmedi. Kadıköy Belediyesi’nde imzalanan sözleşmenin 70 maddesi işçinin kazanımıdır. Geri kalan 11 madde bizim değildir. Onun altında bizim imzamız yok. Keşke o sözleşme işçinin istediği noktada bitseydi. Keşke o imzayı işçi atsaydı. Son döneminde yaşanan aksiliğe rağmen Türkiye’de belediyeler içerisinde imzalanan en iyi sözleşmedir.”

Bugün de Ataşehir Belediyesi çalışanlarının hakları için toplandıklarının altını çizen Arıkan şunları söyledi: “Buradan tekrar sesleniyorum Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye, belediye yönetimine, bakın işçi yıllardır kayıplar yaşıyor, geçinemiyor. Enflasyonun altında eziliyor. Bu sözleşme ile bütün sorunları çözeceğimiz iddiasında değiliz, işçinin de böyle bir beklentisi yok ama Ataşehir’e yakışır bir sözleşme örneği sergileyelim, işçinin taleplerini görerek, ücretsel maddeleri bir an önce görüşelim kalan altı iş günü süresinde gelin bu sözleşmeyi bitirelim.”

Bir 3 kişi, açık hava ve yazı görseli olabilir

Arıkan ayrıca ‘Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’yle telefonla görüştüğünü sözleşmenin masada sonuçlandırılması için çalışılacağı sözünü aldığını’ ifade etti.

Kartal, Kadıköy, Maltepe ve Ataşehir Belediyesi personellerinin destek verdiği açıklamanın ardından Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesinin 6356 sayılı kanunun ilgili maddelerinin yazılığı olduğu Genel-İş Sendikası tarafından alınan TİS Daire Başkanlığınca hazırlanan Ataşehir Belediyesi Personel LTD. ŞTİ. grev kararı belediyenin kapısına asıldı. Grev kararının kapıya asıldığı sırada bazı işçiler ile eski sendika temsilcisi olduğu öne sürülen kişiler arasında kısa süreli tartışma yaşandı.