Tam kapanma sürecinde Ferhatpaşa Mahallesi'nde yaklaşık 1000 m2'lik alan üzerine imara aykırı ve kaçak bir şekilde yapılan çelik yapı inşaatı belediye ekiplerince önceden tespit edilerek hak sahiplerine yasal uyarı ve tebliğ yapılmıştı.

Ancak; yapılan tebliğ ve uyarılara rağmen yıkılmayan, ruhsata aykırı ve izin belgesi bulunmayan yapının belirtilen sürede hak sahibince yıkılmaması sonucunda tam kapanma sürecinde Ataşehir Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin katılımıyla yıkım işlemi gerçekleştirildi.Yıkım öncesi hak sahiplerince kaçak yapının etrafına araçlar çekilerek yıkım engellenmek istendi. Ancak belediye ekipleri gerekli tedbirleri alarak yıkım sürecini hızlandırdı.

Yaklaşık 45 dk süre de gerçekleşen yıkım işlemlerini Teknik Başkan Yardımcısı Cenan Arslan, Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Hışman, Belediye Meclis Üyesi Duran Acar, Birim Müdürleri ve Emniyet Yetkilileri de yerinde takip etti.

Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Cenan Arslan yapmış olduğu açıklamada; "Ataşehir Belediyesi olarak ilçe genelinde imar mevzuatına aykırı ve ruhsatı olmayan kaçak yapılarla mücadele kapsamında tam kapanma sürecinde belediye olarak çalışmalarının aralıksız sürdüğünü ve kaçak yapıların yasal mevzuat doğrultusunda yıkım işlemlerini sürdürdüklerini" belirtti.

Ataşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda Ferhatpaşa'da kaçak ve imara aykırı yapılarla mücadele kapsamında tam kapanma sürecinde de çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.