Yapılan basın açıklamasında;” DİSK Başkanlar Kurulu, bir kez daha kararlılığını ve iradesini ortaya koymakta ve iktidarı uyarmaktadır. Kıdem Tazminatı kırmızı çizgimizdir. Kıdem tazminatı bize çocuklarımızın emanetidir ” denildi.
Öğle saatlerinde Ataşehir Belediyesinin önünde toplanan yüzlerce sendikalı işçi kıdem tazminatlarını gasp ettirmeyeceklerini söyleyerek bir kez daha uyarılarını yaptılar.

KIDEM TAZMİNATIMIZI GASP ETTİRMEYECEĞİZ!
DİSK Genel İş Sendikası Anadolu Yakası 1.Nolu Şube Başkanı Ahmet Arıkan tarafından okunan basın bülteninde şu noktalara dikkat çekildi: “ Pandemi koşullarında 82 milyon insan yaşam mücadelesi verirken, işçiler olarak bizler, canımızı, işimizi ve gelirimizi korumak için mücadele verirken, işsizlik rekorlar kırmışken, ülkeyi yönetenler kıdem tazminatımıza el uzatmakta ve daha esnek, daha güvencesiz, kölece çalışma dayatmaktadır. DİSK Başkanlar Kurulu, salgın koşullarında dahi bir bütün olarak, sendikalı sendikasız tüm işçilerin hak gaspına kalkışanlara karşı işçi sınıfının biriken öfkesini ve bu saldırıları püskürtme kararlılığını görmekte ve bu kararlılığı örgütlü bir güce dönüştürme iradesini dile getirmektedir.”

KIDEM TAZMİNATINA DOKUNMAYI AKLINIZDAN BİLE GEÇİRMEYİN!
Basın açıklamasının devamında; “ Kıdem tazminatını ortadan kaldırmaya, daraltmaya, budamaya, işçi sınıfının belirli kesimlerini bu haktan mahrum etmeye yönelik her girişim direniş ile karşılanacaktır. DİSK Başkanlar Kurulu, bir kez daha kararlılığını ve iradesini ortaya koymakta ve iktidarı uyarmaktadır. Kıdem Tazminatı kırmızıçizgimizdir. İşçi sınıfı kıdem tazminatına oyada bu biçimde dokunulmasına izin vermeyecektir” ifadelerine yer verildi.

KIDEM TAZMİNATI BİZE ÇOCUKLARIMIZIN EMANETİDİR!
Sloganlar eşliğinde devam eden basın açıklamasının sonunda; “Kıdem tazminatı bize çocuklarımızın emanetidir. Kıdem tazminatına sahip çıkmak emeğimize, geleceğimize, memleketimize sahip çıkmaktır. İşçi sınıfının kıdem tazminatına dair hassasiyetini, örgütlü ve kararlı bir irade olarak işyeri eylemlerine, yürüyüşlere, meydanlara, direnişlere, grevlere ve dişe diş bir mücadeleye taşıma kararlılığının altını çizen DİSK Başkanlar Kurulu, DİSK örgütünün bir bütün olarak tüm sendikalarımızla birlikte önümüzdeki günlerde açıklanacak eylem takvimini hayata geçirmek için hazır olduğunu ilan eder. Haklarımız için omuz omuza mücadeleye” diyerek sessizce dağılan işçiler işlerinin başına gitmek üzere alanı terk ettiler.