Ataşehir Kaymakamlığı'nca hazırlanan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programları kapsamında 10 Temmuz günü şehitler adına Mimar Sinan Camii'nde Mevlid-i Şerif ve hatim duaları okutuldu.

Küçükbakkalköy Mahallesi'nde bulunan merkez camii'nde ise 10.00-18.00 saatleri arasında Türk Kızılayı Ataşehir Şubesi'nce kan bağışı kampanyası düzenlendi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programları kapsamında 10-15 Temmuz tarihleri arasında Ataşehir'de yaşayan şehit ve gazi aileleri ziyaret edilecek.

Ataşehir'li 15 Temmuz Şehidi Akın Sertçelik'in adının verildiği Akın Sertçelik Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde 14 Temmuz'da Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Sabri Küçükaşçı tarafından konferans verilecek.

15 Temmuz günü ise Ümraniye Ihlamurkuyu Mezarlığı'nda Şehit Akın Sertçelik kabri başında dualarla anılacak. Aynı gün saat:17.00'de prestij caddesi'nde 15 Temmuz konulu sergi ziyaretçileriyle buluşacak. 16 Temmuz gecesi saat:00.13'te ise camilerde sela okunacak.