Ataşehir Belediye Meclisi Haziran ayı son toplantısında; 9 gündem maddesi görüşüldü. Gündem dışı konuşmalarda ekonomik kriz, yoksulluk ve diğer ilçelerin kıyaslanması ise yine dikkatlerden kaçmadı.

Belediye Meclisi, Başkan Vekili Kudret Arslan'ın Başkanlığında toplandı.

Ataşehir Belediye Meclis Üyesi Tuğba Dönmez, Ataşehir Belediyesi'nin bir önceki toplantısında İstanbul Planlama Ajansı'nın Gıda krizi raporuyla ilgili bilgi verdi. İstanbul'da derin yoksulluk her geçen gün arttığını ifade etti. Çekmeköy Belediyesi'nin ve Beyoğlu Belediyesi'nin halkın aleyhine yönelik çalışmalarını eleştirdi.

Meclis Başkanı Kudret Arslan ise mecliste Ataşehir'in öncelik olmasını gerektiğini belirterek, diğer ilçelerle kıyaslamalar yapmanın tartışmalara sebep olduğunu ifade etti.

AK Parti Grup Başkan Vekili Av. Mustafa Naim Yağcı, Dünyada gıda krizi var. AK Parti hükümeti olarak bunun farkındayız ve çözümlerimiz var. Bu konuda gereken adımları atıyoruz. Dengesizlikler var. Raflarda pahalı ve uygun ürünleri bulabiliyorsunuz. Devlet bu konuda elinden geleni yapıyor, sorumluluk almıştır. Avrupa'da ise raflarda ürün bulamama krizi var. Üretmeliyiz. 2000 yılında ak parti olarak ülkenin sorunlarının yoğun olduğu dönemde göreve geldik ve çözümler üretmeye çalışıyoruz. Bayram arkadaşımız geçen toplantıda belirtmişti. Üsküdar da olan hizmetlerin burada da olmasını istiyoruz diyor. Biz iyi yönde hizmetlerin olması için gayret göstermeliyiz. Beyoğlu ve Çekmeköy'deki çalışmaları detaylı incelemeli tam bilgiye vakıf olmadan yorum yapmamalıyız. Milletin menfaatine eylemler yapmalıyız.

Meclis üyesi Bayram Varol, "geçen meclis toplantısında Ataşehir'de hayalini kurduğumuz eserlerle ilgili konuştuk. Biz muhalefette olduğumuz için eksiklikleri net bir şekilde söyleyebiliyoruz. CHP'li Kadıköy Belediyesi'nin döneminden bugüne Yenisahra Barbaros Mahallesinde 33 yıllık eseriniz yok. Biz örnek veriyoruz. Ataşehir'de belediye olarak halkın yararına açmış olduğunuz bir tesisiniz yok. Olursa herkes faydalanmış olur." ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkan Vekili İlhami Yılmaz, "2002 yılında en kaz devraldık diyorlar. İlk zaman ki kurla bugün ki kura bakın.Ülke fakirleşti, enflasyona bakın. Raflarda insanlar ürün alamıyor. Yolsuzluk, işsizlik ve ekonomik kriz var. İşsizliğin ve fakirliğin siyaseti yok. Bunlara yönelik çözüm bulmamız lazım. Mazot olmuş 28 TL olmuş. Elimizi taşın altına koymalı, birşeyler yapmamız lazım. Tuğba doğru söylüyor. Pazarların kapanış saatine doğru gidip görelim. İnsanlar çürük ve kalan ürünleri alıyor." dedi.

İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Oğuz Sarul, "Kamu kurumlarının ciddi borçları var. İnsanların kredi borcu 200 milyarın üzerinde. Geçen yılla bugün petrol fiyatları arasında ciddi fark var." şeklinde konuştu.

AK Parti Grup Başkan Vekili Av. Mustafa Naim Yağcı, "2002 dolar 1.8 tl iken 2013'teki gezi olaylarından dolayı yüzde 5 faiz, yüzde 6 civarında enflasyon vardı. Aynı market ve pazarlarda bizde geziyor, aynı sıkıntıları yaşıyoruz. Bunun siyaseti olmaz diyip siyaset yapıyorsunuz. Mesele topluma güven verme meseledir. Muhalefeti ve iktidarı olarak bulmalıyız." diyerek konuşmasını tamamladı

Meclis 1.Başkan Vekili Kudret Arslan, "Ülke de ekonomik kriz var. Devlet büyükleri gerekli çalışmaları yapıyor ve televizyonda biz bunu görüyoruz" dedi.

Gündem dışı konuşmalara Kudret Arslan, kifayeti müzakere diyerek gündeme geçti. Gündem sırasında AK Parti ve CHP'li meclis üyeleri sıraları arasında sözlü tartışmalar yaşandı.

İlhami Yılmaz, Komisyonlarda ki arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. 9 Gündem maddesi komisyonlarda oy birliği ile geçti.

Naim Yağcı, "Ataşehir'in menfaatine olan herşeye oy birliği vereceğimizi belirtmiştik. Bugüne kadar kaç meclis toplantısında oy birliğine hangi maddeleri evet demişiz onun belirlenmesini talep ediyorum." dedi.

Abdullah Der, "Zaman gün geldiğinde bu halk tercihini yapacak. Kim işini iyi yapıyorsa onu seçecek." diyerek AK Parti grubuna imada bulundu.

9 Gündem maddesi'nin tamamı meclisteki tüm grupların oy birliği ile geçerken, 5'nci gündem maddesi ile ilgili CHP'li Meclis Üyesi Sadık Semih Kayhan ve AK Parti'li Meclis Üyesi Haluk Sadıkoğlu görüş paylaştı.

Sadık Semih Kayhan, "Kayışdağı - İnönü plan notlarında değişiklik yapmaya karar verdik. Sosyal donatı alanlarıyla ilgili iyileştirmeye yönelik bu çalışma yapıldı. İçerenköy ve Küçükbakkalköy imar planlarında ki plan notlarıyla ilgili düzeltme olacak. Gene meclis üyelerimize teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

Haluk Sadıkoğlu, "1/5000'lik planda 84 parselde yeşil alan sorununu gidermek için müdürlük ve komisyon olarak çalışmamızı sürdürüyoruz. Plan notumuzunda 2.7 emsali kaldırılmıştı. Ruhsat alınmış yerlerin hakların korunması için, sosyal donatı alanları ile ilgili düzeltme yapılmasını sağladık. Dere boyu parsellerindeki sorunlarla ilgili çözümcül yaklaştık. Ek kesintiler yapılmaması için düzeltme yapılıyor. Yüzde 20 terke gerek kalmadan dönüşüm yapılmıştır. Büyük anlamda sorunlar çözülmüş olacaktır. Mahalle halkımıza hayufli olsun. Küçükbakkalköy ve İçerenköy planlarında ki dezavantajlı parsellerle ilgili iyileştirme yapılacak. Emeği geçen müdürlüğümüze, komisyon üyelerimize ve meclis üyelerimize teşekkür ederim." dedi.

Konuşmaların tamamlanması ile meclis oturumu sona erdi.