Festival kapsamında sahne alan Şef Turgay Demir yönetiminde Maltepe Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, Cevizli Mahallesinde unutulmaz bir konser verdi. Vatandaşların büyük bir ilgi gösterdiği konserde, Atatürk’ün sevdiği şarkılar seslendirildi.

Maltepe’nin 90, Cumhuriyet’in 95. yılı nedeniyle, Maltepe Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “Cumhuriyet Benim Festivali”, gerçekleştirilen etkinliklerle devam ediyor. Festival programı kapsamında Şef Turgay Demir ve Sanat Yönetmeni Bülent Yılmaz tarafından çalıştırılan Maltepe Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, Cumhuriyet Koroları Konseri adı altında Cevizli Ayhan Akbaba Parkı’nda muhteşem bir konser verdi.

Konserde, Geleneksel Halk Müziği eserleri seslendirildi. Koronun ve solistlerin seslendirdiği eserlere TRT'nin usta saz sanatçıları eşlik etti. Açık havada gerçekleşen konserde izleyenler keyifli anlar yaşadı. Konser sonunda “Hoş Gelişler Ola Mustafa Kemal Paşa” türküsü seslendirilirken, vatandaşlar hep bir ağızdan eşlik etti.

29 Ekim’e kadar sürecek olan “Cumhuriyet Benim Festivali” kapsamında, Cumhuriyet Koroları Konseri ilçenin farklı noktalarında düzenlenmeye devam edecek. Konserler, 18 Ekim Perşembe günü saat 17.30’da Küçükyalı Adnan Kahveci Parkı’nda, 22 Ekim Pazartesi saat 17.30’da Fındıklı Işık Parkı’nda, 27 Ekim Cumartesi saat 17.30’da Cevizli Piazza AVM’de ve 25 Ekim saat 17.30’da Maltepe Meydanı’nda yapılacak.