2 Hafta önce Ataşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünce başlatılan çalışmalar sonucunda araçların zabıta güvenlik noktasından kontrollü bir şekilde geçmesini sağlayan stop bariyerlerin eskileri sökülerek elektrik hatlarıyla birlikte geçtiğimiz günlerde yenileme çalışmaları tamamlanarak üzeri asfalt ile kaplandı.

Eski sistem tamamen değiştirildi
Yaklaşık 2 haftadır özellikle yeterli bilgilendirmeye sahip olmayan vatandaşlar prestij caddesindeki işyerlerine ve evlerine araçlarıyla yanlış park ve giriş noktalarının açık olmaması nedeniyle girmekte ciddi sıkıntılar yaşamaya başlarken, çalışmanın güvenliği açısında yenileme çalışmasının tamamlanmasına rağmen Ataşehir Belediyesi Zabıta güvenlik şeritleri nedeniyle vatandaşlar arasında kulaktan kulağa sadece giriş noktasının emniyet tarafından kullanılacağı, girişlerin farklı noktadan yapılacağı gibi bir takım söylentiler çıktı.

Ataşehir Belediyesi yetkilileri son noktayı koydu
Vatandaşlarca ortaya atılan söylentiler ve yaşanan mağduriyetlerle ilgili Ataşehir Haber olarak görüştüğümüz yetkililer, "Daha önceki çalışan sistemde meydana gelen teknik arıza ve bozulmalar nedeniyle yenileme çalışması başlattık. Çalışmalarımız tamamlandı. Son test ve güvenlik kontrollerinin ardından prestij caddesindeki zabıta güvenlik şeritleri kaldırılarak, stop bariyer uygulaması tekrardan devreye girecek. Vatandaşlarımız ve işyeri sahipleri daha önceden de olduğu gibi araçlarıyla zabıta noktasında sorunsuz bir şekilde geçebilecek. Söylentiler gerçeği yansıtmamaktadır." denildi.