Sivas Girişimci İş Adamları Derneği Başkanı Murat Açıl, partisince 31 Mart seçimlerinde İmranlı Belediye Başkan adayı olarak gösterilmiş ve 71 yıllık tarihiyle İmranlı'da CHP'nin seçimi kazanmasını sağlayan ilk belediye başkanı olmuştu. Murat Açıl göreve gelir gelmez mali bilançoyu paylaşmış ve çalışmaların yanısıra ziyaret programlarına hız vermişti. 31 Mart seçimleri sonrasında İmranlı'lı İş Adamları, STK Temsilcileri ile Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'yi ziyaret eden Murat Açıl'a her türlü destek sözü veren Battal İlgezdi, Ataşehir Belediyesi ile İmranlı Belediyesi'nin Kardeş Belediye olması için Haziran ayı gündem maddesine protokolü ekletti.

Ataşehir'e 3 Yeni Kardeş Kent

Ataşehir Belediyesi Haziran Ayı Belediye Meclisi'nde Sivas İmranlı Belediyesi ile Belediyemiz arasında Kardeş Kent ilişkisi kurulmasına ilişkin Hukuk Komisyonunun 12/06/2019 tarihli ve 24 sayılı raporu kabul edildi. Böylelikle Ataşehir Belediyesi ile İmranlı Belediyesi kardeş belediye olmuş oldu. İmranlı dışında Malatya'nın Arapgir ve Kazakistan Aktöbe Şehri ile kardeş kent olması meclis kararı kesinleşti.

Kardeşçe Uluslararası Düzeyde Çalışmalara İmza Atacağımıza İnancım Tamdır

Ataşehir Belediyesi'nin kardeş ilçe belediye başkanı Murat Açıl'da sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklamada; "Ataşehir ve İmranlı ilçeleri Belediye meclislerinin aldığı kararlarla kardeş ilçe olmuşlardır.
Başta Ataşehir Belediye Başkanı Sn Battal İlgezdi olmak üzere her iki güzide belediyemizin meclis üyelerine bu kararlarından dolayı teşekkür ediyorum.İstanbul'un adı ve gelişimiyle ünlü yıldız ilçesi Ataşehir ve Anadolunun yıldızı olmaya aday İmranlı ilçelerimizin elele kardeşçe uluslararası düzeyde başarılara imza atacağına inancım tamdır.Her iki ilçemiz ve memleketimiz için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.