AK Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı tarafından hazırlanan Cumhuriyetin 95.Yılına özel Cumhuriyet Sergisi'nin açılış töreninde onur konuğu İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif Ersoy'un Ataşehir'de yaşayan torunu Selma Ersoy Argon olurken açılış programına İlçe Başkanı Av. Ahmet Özcan, Kadın Kolları Başkanı Neslihan Yurtdagül, Gençlik Kolları Başkanı Fatih Kayacı, Sergi Komisyonu Başkanı Feride Burcu Bal'ın yanısıra ilçe yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri İsmail Levent, Mükayil Bektaş, Mehmet Korkmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Arife Midyat Karakuş, İlçe Tarım Müdürü Muhammed Ercik, Sosyal Hizmetler Müdürü Demet Veli, Nüfus Müdürü Dursun Kırış'ın yanısıra okul müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Kurdele kesiminin ardından İlçe Başkanı Av. Ahmet Özcan ile Mehmet Akif Ersoy'un torunu Selma Ersoy Argon ile beraberindeki konuklar sergi alanındaki fotoğrafları tek tek inceledi. Resimlerle ilgili yorumlarda bulunan Selma Ersoy Argon'a İlçe Başkanı Av. Ahmet Özcan'da eşlik etti. Kokteyl eşliğinde gerçekleşen sergi'de vatandaşlara günün anısına türk bayrakları da dağıtıldı.

CUMHURİYETİMİZİN PAYİDAR KALACAĞINI HAYKIRMAYA DEVAM EDİYORUZ
Sergi ile ilgili düşüncelerini gazetemize aktaran İlçe Başkanı Av. Ahmet Özcan; "Cumhuriyetimizin 95.Yılını farklı bir etkinlik ile kutlayalım istedik. Burada Cumhuriyetimizin nasıl ilan edildiğini resimler ile anlatmak istedik. Böylelikle o dönemi resimlerle günümüze taşımış olduk. Bu vesileyle tüm Milletimizin ve Ataşehirli Hemşehrilerimizin Cumhuriyetin 95.yılını kutluyorum. Bugünde tüm gücümüzle bütün dünyaya Cumhuriyetimizin payidar kalacağını haykırmaya devam ediyoruz. Cumhuriyet sergimiz bugün ve yarın Ataşehirli vatandaşlarımız ve misafirlerimizin ziyaretine açık olacak" dedi.

GENÇLERİMİZİN BU SERGİYİ ZİYARET ETMESİNİ İSTERİM
Cumhuriyet Sergisi onur konuğu İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif Ersoy'un Ataşehir'de yaşayan torunu Selma Ersoy Argon'da; "Bugün ben buraya gelmekten mutlu oldum. Böyle anlamlı bir sergiyi özellikle gençlerin ziyaret etmesini isterim. Özellikle gençlerimiz hiçbir savaş görmediler, yakın zamanda ancak 15 temmuz ile dehşeti yaşadılar. Gençlerimize ibret olacak resimler var. Nerden nereye geldiğimizi en güzel şekilde anlatıyor. Cumhuriyetin ilk yıllarından bugünlere nasıl geldiğimizin özetidir bu. Bugün Cumhuriyetimizin 95.yılını kutluyoruz. Türk milletimiz nice yıldönümlerini kutlasın, Cumhuriyetimiz payidar yaşasın" diyerek sözlerini tamamladı.


Cumhuriyetin ilk dönemlerini anlatan sergi 29-30 Ekim tarihlerinde Watergarden AVM -1.Kat'ta ziyaretçileri için açık olacak.