Sivas İli İmranlı İlçesi Karataş Köyü Derneği, 12'nci Geleneksel Dayanışma Gecesi bu yıl "Eğitime Destek ve Depremzede Vatandaşlara Katkı" sağlamak amacıyla Ataşehir - Trio Düğün Salonunda yaklaşık 500'ü aşkın davetlinin katılımıyla gerçekleşti.

Gerçekleşen geceye; CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, Ataşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Hakkı Altınkaynak, Ataşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Kudret Arslan, Ataşehir Kent Konseyi Genel Sekreteri - Sivas Dernekler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Şimşek, Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Mehmet Aydoğanoğlu, Önceki Dönem Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadi Özata, Ataşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdür Vekili Ali Uğurlu, Sivas İmranlı Dernekler Federasyonu Başkanı Özbey Pekşen ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Zara Dernekler Federasyonu Önceki Dönem Başkan Yardımcısı Erhan Karakuş'un yanısıra İmranlı Köy Dernek Başkanları'nın yanısıra çok sayıda davetli katıldı.

Dayanışma ile sıkıntıları çözeceğiz

Dernek Başkanı Nejdet Tunç, Ataşehir Haber Ajansı'na yapmış olduğu açıklamada; "12’nci dönem gecemizde Karataş Köylülerimiz ve çok sayıda davetlimiz ile güzel bir organizasyona ev sahipliği yapıyoruz. Ataşehir Belediye Başkanımız Sayın Battal İlgezdi’nin ve diğer sponsorlarımızın katkılarıyla; eğitim gören öğrencilerimize burs ve afet bölgelerinden şehrimize gelmiş olan depremzede mağduru vatandaşlarımıza destek vermeyi amaçladığımız bu organizasyonumuzda çocuklarımıza, gençlerimize sonuna kadar destek sağlayacağız. Deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Bölge halkımızın yaşadığı sıkıntıları hep birlikte dayanışma ile çözeceğiz." ifadelerini kullandı.

Köyümüze ve vatanımıza güzel hizmetler etmek için gayret gösteriyoruz


Başkan Nejdet Tunç, Ben derneğin 12’nci dönem başkanıyım. 2 yıl da bir gerçekleşen kongremizde göreve geldik. Bundan önce ki 11 dönemde de değerli arkadaşlarımız güzel çalışmalara, dayanışma gecelerine imza attılar. Bizde aynı şekilde 12’nci dönem yönetimi olarak “Eğitim ve Deprem Dayanışması” temasıyla gecemizi organize ettik. Karataş Köyü; dayanışmasıyla bütün zorlukları aşmış, engelleri birlikte el birliği ile kaldırmıştır. Köyümüze, vatanımıza güzel hizmetler etmek için gayret gösteriyoruz. Dernek olarak 600 üyemiz var. İstanbul dışında Ankara’da şubemiz var. Ataşehir’de 143 haneli toplam’da 500’ü aşkın köylümüz ikamet etmektedir. Çocuklarımız, gençlerimiz, yetişkinlerimiz ve yaşlılarımızla her zaman diyalog içerisinde olmaya gayret gösteriyoruz. Köyümüzün genç evlatlarına burs, ihtiyaç sahibi köylülerimize de farklı şekilde yardımlarımız dokunduğu için mutlu oluyoruz. İlkokul’dan Üniversite’ye kadar gençlerimize elimizden geldiğince destek olmak için çaba göstereceğiz. Dayanışma gecemizin gelirlerini hem öğrencilerimize, hemde depremzede vatandaşlarımızın yararına eşit ve titizlikle paylaşmış olacağız. Perşembe günü başlayacak olan Ramazan ayının da ülkemize, milletimize sağlık, huzur ve dayanışmasına vesile olmasını diliyorum. Ramazana ayında depremzede vatandaşlarımıza gıda kolilerimizi ulaştırmaya devam edeceğiz. Bu anlamlı gecemizde bizleri yalnız bırakmayan Başkanlarımıza, Köylülerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.


Gece'de sponsorlara plaketler verilirken, sponsorların bağışladığı eşyalarda çekiliş yöntemiyle çekilişi kazananlara verildi. Ayrıca; geceye katılanlar halaylar eşliğinde doyasıya eğlendi.

Gerçekleşen gecede; "Taner Özdemir, Aynur Yılmaz, Erhan Torun" sahne alırken, Grup Çinko kurucularından Dursun Koçarslan Davul - Zurnasıyla, Zahide Serttaş'da sunumuyla geceye renk kattı.