Anadolu Güvercin Yarışması 2021 - 2022 Sezonu kupa töreni Ataşehir Mustafa Saffet Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

Anadolu Güvercin Yarışması kupa törenine; Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, İBB Kültür Daire Başkanı Volkan Aslan, Başkan Danışmanı Mustafa Kemal Aldoğan, Belediye Başkan Yardımcısı Cenan Arslan, Belediye Meclis Üyesi Birkan Birol Yıldız, Ataşehir Kent Konseyi Genel Sekreteri Serkan Şimşek, Yürütme Kurulu Üyesi Ertuğrul Köleoğlu, Nevzat Ağbulut, Ulaşım Hizmetleri Müdürü Barış Argunşah, Temizlik İşleri Müdürü Mehmet Şimşek, Fen İşleri Müdürü Ali Cihan Sakman, Yapı Kontrol Müdürü Mahmut Murt, İstanbul Güvercin Federasyonu Başkanı Hüseyin Yamadağ, Marmara Güvercin Federasyonu Başkanı Tarık Aygün ile önceki dönem başkanı Orhan Erikçi, Ataşehir Kastamonulular Derneği Başkanı Yılmaz Sağlamdemir, ATABEL Yönetim Kurulu Üyesi Sadi Özata, 2009 - 201 İstanbul Site Spor Kulübü Başkanı Cihan Bilgin, Vicdan Kulübü Başkanı Doğukan Çınar, Esatpaşa Mahallesi Muhtar Adayı Ecevit Şahin’in yanısıra çok sayıda davetli ile yarışmacılar katıldı.

Depremde hayatını kaybedenler unutulmadı

6 Şubat Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 11 ilde yaşanan depremin ardından hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunulmasının ardından İçerenköy Merkez Camii’nden emekli olan İmam Hatip Mahmut Osta tarafından hayatını kaybeden vatandaşlar için dua edilmesinin ardından Mahmut Osta tarafından Kuşların islamiyetteki değeri ile ilgili yaşanmış bir hikayeyi anlatması büyük alkış aldı.

2021 - 2022 Sezonu Dereceye Giren Yarışmacılarımızı Kutluyorum

Anadolu Güvercin Yarışması Başkanı Niyazi Yaman, “2021 – 2022 Sezonu kupa törenimize hoş geldiniz. Deprem nedeniyle müziksiz bir tören yaparken, deprem bizi kötü etkilerken de toplum olarak kaynaşmamıza ve dayanışmamıza vesile oldu. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Bugün burada herkes var. Depremin ardından MGF, İGF ve Yardım kampanyalarına destek veren arkadaşlarımızda bugün aramızdalar. Kendilerine bu anlamlı süreçte gösterdikleri dayanışma ve verdikleri mücadelelerinden dolayı kutluyor, dereceye giren arkadaşlarımızı tebrik ediyorum” dedi.

Başkan İlgezdi, Güvercin sevgisi gerçekten farklı

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Öncelikle buraya gelirken CHP Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamını iletiyorum. Bu yarışmayı katılan ve kazanan arkadaşların hepsini tebrik ediyorum. Yarışmanızın ne kadar kıymetli olduğunu biliyorum. Gerçekten bu güvercin sevgisi farklı bir sevgi, emeklerinize sağlık. Ülke olarak zor bir süreçten geçiyoruz, ben deprem bölgelerinin hepsini gezdim. Olası İstanbul depreminde %70 konut yapısının yıkılması bekleniyor. Biz belediye olarak çalışmalarımızı yapıyoruz, siz hak sahiplerinin de bu konuda duyarlı olarak tedbirleri alması son derece önemli. Biz her zaman sizin yanınızdayım” ifadelerini kullandı.

Başkan İlgezdi’ye Yılın En İyi Güvercin Sever Belediye Başkanı Ödülü

Anadolu Güvercin Yarışması Başkanı Niyazi Yaman, “Güvercin Severlerin her zaman yanında olduğunuz, yolumuzu açtığınız için sizi yılın En İyi Güvercin Sever Belediye Başkanı ödülünü vermek ve bu vesileyle doğum gününüzü kutlamak istiyoruz” dedi. Yaman’ın konuşmasının ardından, Başkan İlgezdi’nin yaş pastasını kesmesi ve plaketini almasının ardından deprem bölgelerine yönelik yapılan çalışmalar ile ilgili dayanışmaya katkı sağlayanlar tarafından genel duygu ve düşünceleri aktarmalarının ardından kupa töreninde dereceye giren yarışmacılara ödülleri ve plaketleri verildi.

14 Senenin en iyi derecesini elde eden Murat Taştan'a Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, kupasını verdi.

Ataşehir'in ardından İBB Olarak Güvercin Severlerin Yanındayız

İBB Kültür Daire Başkanı Volkan Aslan, "Bugün güvercin severlerin heyecanını paylaşıyor olmaktan son derece mutluyum. Ataşehir Belediye Başkanımız Battal İlgezdi'nin destekleriyle bu tür organizasyonların bir parçası olmaktan, desteklemekten son derece mutluyuz. Eminim ki, bundan sonraki süreçlerde İBB olarakta sizlerin yanınızda olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Sizlerin heyecanına ortak oldum


Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Cenan Arslan'da, "Niyazi Yaman ile birçok arkadaşı tanıma fırsatı buldum, sizlerin heyecanlarınıza ortak oldum. Emeği geçen ve dereceye giren arkadaşlarımızı kutluyorum" dedi.

Gerçekleşen törende, deprem bölgelerine giderek gönüllü çalışanlara günün anısına "Teşekkür Plaketi" verildi.

Yarışmada dereceye girenler ve puanları ise şu şekilde;

1.Murat Taştan (1118)
2.Kurtköy A.Ş (1050)
3.Dia – Yamadag - Kösedag (966)
4. Dia – Yamadag - Kösedag (936)

6.Sultanbeyligi A.Ş (827)
7.Silahcı Olgun - Oguz Vural (813)
7.Ferhatpaşa A.Ş (813)

9.Barboros A.Ş (761)
10. Dia – Yamadag - Kösedag (753)
11.Kurtköy A.Ş (739)
12.Salih Hüseyin - Adem (732)
13.Barbaros A.Ş (724)
14.Sultanbeyli A.Ş (689)
15.Halkın Adamı İsa Coşkun (679)
16.Sami Aydın - İsmail Gencol (658)
17.Ensar Zor .Harun Özgül (622)
18.Ramazan Çelik.Avni.Ahmet Özhan (619)
19.Deniz Uysal (605)
20.Hasan Taşkıran Necip Pazarcı (601)