İTÜ İşletme Mühendisliği mezunu aynı zamanda Ataşehir'in tek mühendis ünvanlı Barbaros Mahallesi Muhtarı Keziban Üreyil, 2019 Yılında seçildiği Barbaros Mahallesi'nde yeni dönemde adaylığını açıkladı. 

Seçmenlerine yönelik yayınladığı mesajında; "Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, yapacaklarımızın teminatı, şimdiye kadar gerçekleştirdiklerimizdir. Barbaros Mahallemizin gelişimi ve refahı için çıktığımız bu yolda, sizlerin desteği ve güveni bize güç katmıştır." ifadelerini kullanan Keziban Üreyil, 5 yıllık faaliyetlerini ise şu şekilde özetledi.

5 Yıl boyunca mahallemizin imarına dair sorunları her platformda dile getirdik ve vatandaşlarımızın bir an önce depreme karşı dirençli konutlarda yaşaması için; Barbaros Mahallemizin geleceği için önemli bir adım olan Yenisahra İmar Planı, ne yazık ki üç kez iptal edilmiş ve bir kez de plan notu iptal edilmişti. Ancak, bizler mahallemizin haklarını korumak adına, muhtarlıkta ilk iş İmar Komisyonu kurduk ve belediyelerin asli görevi olan imar konusunda boş kalan yerlerin halkın gücüyle imarın çıkmasına etkili olduk. Bu çaba ve mücadelemizin meyvelerini 14 Haziran 2023 tarihinde Yenisahra ve Yakın Çevresi imarıyla birlikte gördük.

Pandemi sürecinde, mahallemizde ihtiyaç sahibi olan 250 kişiye sıcak yemek ve tabldot yemek olarak yardımda bulunduk. Ayrıca, ilköğretim öğrencilerinden 200 öğrenciye 9 hafta boyunca ücretsiz beslenme desteği sağladık.

Pandemi, deprem, yangın gibi acil durumlarda önderlik yaparak, insanları ve yardımları koordinasyon merkezine yönlendirdik. Mahallemizin temsilini en iyi şekilde her platformda sağladık.

Ataşehir Kaymakamlığı, Ataşehir Belediyesi ve İlçe Emniyet Müdürlüğü olmak üzere mahallemiz sınırlarındaki metruk binaların yıkım süreçlerini takip ettik. Özellikle madde bağımlılarının yuvası haline gelen noktalarda gerekli önlemler alınarak, yıkım ve molozların temizlenmesini sağladık.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Ataşehir Belediyesi'ne talepte bulunarak; özellikle çalışan anneler için Yuvamız İstanbul ve Gündüz Bakımevi'nin Barbaros Mahallesi'nde açılmasını sağladık. Ayrıca; İBB işbirliği ile İBB Kadın Şubesinin Barbaros Mahallesi'ne açılmasını sağlayarak, Kadınlarımız için yeni bir merkezi mahallemize kazandırdık. Okuma-yazma bilmeyen yetişkin kadınlarımıza Halk Eğitim sertifikalı kurslar düzenleyerek destek olduk ve bu çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.

Barbaros Mahallesi'nin eksikliklerinden biri olan pazar yerinin olmamasıyla ilgili olarak Pazarcılar Dernek Başkanı ve Belediye ile temas kurduk. Aldığımız olumlu karar neticesinde, BARBAROS KAPALI PAZARI'nı pandemi dönemine denk getirerek pazarcılarımızın finansal desteklerle açılmasını sağladık. Ayrıca pazar alanının çok fonksiyonlu olması noktasında girişimlerinizi sürdürdük. Artık mahallemizin kapalı pazar alanı; olası afet anlarında yardım toplama, dolu ve aşırı olumsuz havalarda ise geçici otopark alanı olarak hizmet verirken; 6 Şubat depremiyle birlikte AKOM'un yardım teslim noktası oldu. 

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizi yakından etkileyen; yaşadığımız sarsıcı depremden etkilenen Adıyaman ve Hatay’dan hayırseverlerimizle birlikte aldığımız meyve fidelerin Mahallemizin içindeki bütün okullara öğrenciler ve öğretmenleriyle birlikte diktik. Bu projede dayanışmaya destek olan herkese teşekkür ederiz. Mahallemize gelen depremzede vatandaşlarımızın her zaman yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz.

Çıkan Yenisahra imarına paralel olarak ilköğretim okul alanı olan Barbaros Mahalle Muhtarlık binasını Mor Sümbül Sokağa taşıttık. Yeni muhtarlık merkezimizi, Ataşehir Belediyemiz işbirliği ile mahallemize kazandırdık. Muhtarlık bünyesinde derslik ve kütüphane açarak; okuma-yazma kursunun yanısıra çeşitli destek eğitimlerini gönüllü öğretmenlerimizle vermeye başladık. Ayrıca; öğrencilerimize kırtasiye malzemesi desteği, üniforma desteği ile eğitim materyal desteğinin yanısıra sınava hazırlık kitaplarını temin ettik.

Mahallemizdeki annelere yönelik AÇEV ile iletişim eğitimini başarıyla tamamladık. Ayrıca, hayırseverlerimizin destekleriyle ihtiyaç sahiplerine yardımlar ulaştırdık.

İlçe belediyemiz ve İBB işbirliği ile alt yapı, üst yapı sorunlarını tespit ederek; çözümleri noktasında yerinde ve dilekçe ile takip noktasında çalışmalarımızla; kavşak, sinyalizasyon, kaldırım, çevre sağlığı gibi talepleri yerine getirilmesine katkı sunduk.

Can dostlarımızı unutmayarak; İBB - Ataşehir Belediyesi işbirliği ile can dostlarımıza mama, su kap noktalarının yanısıra mobil veterinerlik hizmetleri araçlarıyla özellikle yaralanma, aşı v.b. işlemlerinin yapılmasını sağladık. Özellikle pandemi sürecinde; ortak kullanım alanları, siz komşularımızın talepleri doğrultusunda ilaçlama çalışmalarının koordinasyonlarını sağladık.

2024 Yılının İlk Ulaşım Toplantısı Yapıldı | Ataşehir Belediyesi

İBB - İETT işbirliği ile mahallemizdeki açık bulunan otobüs durak noktalarının dönüşümlerini başlattık. Ayrıca; mahallemize yönelik İETT Hat ve Minibüs hatlarıyla ilgili siz komşularımızın talepleri doğrultusunda; yeni hatların konulmasını sağladık. Metroya ulaşım başta olmak üzere çevre ilçelere ulaşımı kolaylaştırmak adına süreçlerin takipçisi olmaya devam ediyoruz.

Başta İBB İstihdam Ofisi olmak üzere, Ataşehir ilçemizdeki firmalardan gelen iş ilanlarını gerek muhtarlık hizmet binamızda, gerek sosyal ağlarımız ve oluşturduğumuz bilgi sistemleri üzerinden Barbaros Mahallesi sakinlerimizle paylaşarak; iş arayan komşularımızın iş bulmalarına katkı sunduk.

Mahallemizin özellikle huzurunu bozacak her türlü durumun karşısında olarak; asayiş, madde bağımlılığı, park güvenliği başta olmak üzere diğer konularda mahalle sakinlerimiz adına katıldığımız huzur toplantılarında problemleri dile getirerek, sürecin takipçisi olduk.

Mahallemizi dijitalleştirmek adına Ataşehir Rehberi işbirliği ile web sitemizi kurduk. Yeni dönemde ise, mobil uygulamamız ile siz değerli komşularımızın anlık mahallemiz ile ilgili tüm gelişmeleri bir noktadan görmelerini sağlayacağız.

Ayrıca; oluşturduğumuz iletişim ağı ile mahallemizdeki güncel gelişmeleri Whatsapp, SMS ve sosyal ağlarımız üzerinden paylaşmaktayız.

Keziban Üreyil son olarak; "Yeni dönemde de mahallemizin karşılaşacağı her sorunu çözmek için birlikte çalışacağımızı taahhüt ediyorum. Oylarınızı ve güveninizi bekler, destekleriniz için teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.