Ataşehir'de uzun yıllar aktif siyaset yapan, 2019 Yerel Seçimlerinde AK Parti'den Ataşehir Belediye Meclis Üyesi olan Esma Ersin, 28.Dönem Milletvekilliği adaylığı için meclisteki görevinden istifa etmişti. AK Parti Genel Merkezi tarafından Esma Ersin, 14 Mayıs Seçimlerinde 28.Dönem İstanbul 1.Bölge 17.Sıra Milletvekili adayı olarak gösterilmişti. Ancak AK Parti İstanbul 1.Bölge'de seçim sonucunda 14 Milletvekili çıkarmış, 17.Sıradan aday gösterilen Esma Ersin'in de yer aldığı diğer isimler milletvekili seçilememişti. Genç siyasetçinin yeni görevi ise belli oldu.

Geçtiğimiz haftalarda Esma Ersin'in İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın Bakan Müşavirliği görevine atandığı öğrenildi.

Atama sonrasında Esma Ersin resmi sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak; Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın yüksek tensipleri, İçişleri Bakanımız Sn. Ali Yerlikaya’nın teveccühleri ile İçişleri Bakanlığı bünyesindeki yeni görevime atanmış bulunmaktayım. #TürkiyeYüzyılı vizyonuyla ülkemizin inşaa ve ihyası için var gücümle çalışacağımı belirtir Sn. Cumhurbaşkanımıza ve Sn. Bakanımıza en derin hürmetlerimi sunarım." ifadelerini kulladı.


Esma Ersin Kimdir?
Aslen Sivas İmranlı’lı olan Ersin, 1983’de İstanbul Ataşehir doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul Ataşehir’de, Önlisans Eğitimini Abant Izzet Baysal Üniversitesi Muhasebe/Finans bölümünde, Lisans Eğitimini ise Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesinde tamamladı. Halen İstanbul Medeniyet Üniversitesi İşletme Yüksek Lisans Eğitimine devam etmektedir. Esma Ersin, Okul yıllarında başladığı iş hayatına; inşaat, alüminyum , gıda ve enerji sektörlerinde faaliyet gösteren kendi şirketlerini kurarak ticari faaliyetini devam ettirmektedir. 2003-2004 yıllarında AK Parti’nin üniversite birimi teşkilatında başladığı siyasi hayatına, 2005-2009 AK Parti Ümraniye İlçe Başkanlığı Mustafa Kemal Mahalle teşkilatı yönetim kurulu üyeliği, 2009-2011 yılları arasında AK Parti Sancak tepe İlce Başkanlığı Halkla İlişkiler Komisyonu Üyeliğiyle devam etti, 2011-2014 AK Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. 2016 Yılında AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeliği görevini 2 yıl süresince sürdürdü. SİİD üyeliği ( Sivas İmranlı İşadamları Derneği ) CEM VAKFI üyeliği KADEM ve çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarında değişik görevler almıştır.