Saadet Partisi Ataşehir İlçe Başkanlığı 6.Olağan Kongresi, Ataşehir Belediyesi çok amaçlı salonunda gerçekleşti.

Gerçekleşen kongreye; Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı'nın yanısıra İl Başkan Yardımcıları, Saadet Partisi Çevre İlçe Başkanları, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, Meclis 1.Başkan Vekili Kudret Arslan, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın ve yönetimi, DEVA Ataşehir İlçe Başkanı Barış Yılmazkaya ve Yönetimi, Gelecek Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Onur Sönmez, Demokrat Parti Ataşehir İlçe Başkanı Deniz Finci, İYİ Parti Ataşehir İlçe Yöneticileri, HEDEP Ataşehir İlçe Yöneticileri'nin yanısıra çok sayıda davetli, stk temsilcileri ve partililer katıldı.

Gerçekleşen kongrenin divanında Mahmut Kılıç (Başkan), divan katip üyeliklerinde ise İlyas Dağcı, Hüseyin Akarçesme, Abdurrahman Veli ve Celalettin Aslan yer aldı.

Divan tarafından gündem maddeleri ibra edildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından, Saadet Partisi'nin "Filistin ve 29 Ekim" videoları gösterildi.

HEDEFİMİZ ÇALIŞARAK YERELDE SAADET BAYRAĞINI DALGALANDIRMAK

İlçe Başkanı Metin Bayraktar, "Saadet Partisi İlçe Baskanligina iki yıl önce göreve geldik. Bu süreçte, eski dava arkadaşlarımızla birlikte yol yürüdük. Hoş görü ile bütün siyasi partilerle eşit olduk. Mahalle mahalle esnaf ziyaretlerimiz gerçekleştirdik. İki seçim atlattık. Yerel ve genel seçimleri atlattık. Saadet Partisi olarak aktif görev aldık. Canla, başla görevinizi yerine getirmeye çalıştık. STK, üyelerimizle iyi temennillerle dönüşler aldık. Seçimlerde, saadet partisi olarak doğruyu, dürüstlüğü, doğrunun yanında yer almayı defaten anlattık. Seçimden sonra çalışmalarımıza devam ettik. Yerel seçime hanım, gençlik kollarımız ve mahalle başkanlarımızla canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Genel Başkanımız Necmettin Erbakan dediği gibi heyecan heyecan. Bizde bu kongre ile önümüzdeki süreçte Saadet partili bir belediye başkanımız olması için çalışacağız. Vatandaşlarımızın oylarına talip oldugumuzu belirteceğiz. 17 mahallenin 14'nde mahalle toplantıları yapıyoruz. 70-80 kişi ile mahalle toplantılarımızi yapıyoruz. Yönetimlerimizi pazartesi günleri topluyoruz. Önümüzdeki yerel seçimde; Ataşehir Belediye meclisi, başkanımız ile seçimleri kazanacağız ve süreci atlatacağız. 6. olağan kongremiz partimize hayırlı olsun."

FAALİYET VE KESİN HESAPLARI OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Faaliyet ve hesap raporları İlçe yöneticisi Kerem Çetinkaya tarafından okunarak, oy birliğiyle kabul edildi.

İL BAŞKANI YAZICI: SAADET PARTİSİ İKTİDARA GELDİĞİNDE YERELDEN GENELE HERŞEY FARKLI OLACAK

İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı meclis kürsüsünden şu ifadeleri kullandı:

Ataşehir ilçemizin 6.olagan kongresi hayırlara vesile olsun. Hem Ataşehir, İstanbul ve ülkemizde hayırlara vesile olur.

Cumhuriyetimizin 100.Yılı Kutlu Olsun
Önemli bir gün, Cumhuriyetimizin yüzüncü yıl dönümünü yaşıyoruz.Mazluma, umut olan işgalciye korku olan Cumhuriyetin yüzüncü yılını kutluyoruz. İlk yüz yıldan sonra yeniden büyük Türkiye'yi kurarız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, şehitlerimizi anıyorum.

Algılara yenilmemek gerekiyor
Tarihimizin en kanlı dönemi içindeyiz. Herhangi bir Türkiyemizin siyasi meselesini, insanımızın yaşam mücadelesini konu edemiyoruz. Maalesef yakınlarımızda insanlara bombalar yağdırıyor. 7 Ekim'de yaşadıklarımız, çok farklı olacak. İsrail'in Hamas tarafından alt edildiği bir güne uyandık. İsrail zulmünü bölge üzerinde sürdürmeye devam etti. Siyaset yapıyorsak, manaları hatırlatmakta yarar var. Milletçe, bu yaşadığımız 20 günü çok iyi anlamalıyız. İsrail dünyada algı operasyonuna girdi. Bu ülkede, gazeteler, akademisyenler algılar için yorum yapmaya başladılar. İsrail'in yaptığı saldırıları meşrulaştırmak için adım attılar. 15 Ekim'de büyük Mitingi Maltepe'de gerçekleştirdik. Planlanmış görüntülerle İsrail'in yaptıklarını meşrulaştırmaya çalıştırdılar ve başarılı oldular. İsrail, hastane saldırısı ile gerçek yüzünü gösterdi. Bebek, kadın demeden bomba yağdırdılar. İnsan hakları savunucularının yapmış olduğu algılar, boşa düştü.

Filistindeki saldırıların bir an önce son bulması lazım
Saadet Partisi olarak İsrail'in yaptıklarını her zaman haykırıyor, Filistin Mitingimiz ile söylediklerimizi yineliyoruz. Süreç içindeki yaşadıklarımız bizleri öfkelendiriyor.Bu öfkemiz islam dünyasının sessizligidir. Biz bunu asla kabul etmiyoruz. ABD Başkanı, hastane saldırısı sonrasında hemen İsrail'e giderek yalan söyledi. Hastane saldırısı Amerika ve İsrail'e atfedilemez dedi. Bunlar değil mi? Irak'ta, binlerce kadınlara tecavüz eden. Bunlar değiller mi? Ortadoğu'yu kana bulayan, bölenler değil mi? Silah satanı ve kargaşa çıkaranı, toprak işgali yapan Amerikan değil mi? Asla gerçekleri söylemekten vazgeçmeyeceğiz. Ancak tüm kaygılarımızla haklı çıktık. Vicdan sahibi, görüşü, fikri farketmeksizin herkes bu zulmün son bulmasını istiyor. Bugün yaşadıklarımız, önümüzdeki süreci tahlil etme imkanı veriyor.

Bugün iktidarda olsaydık, İsrail bu saldırıları yapamazdı
7 Ekim'den sonra Saadet - Gelecek Meclisi TBMM'de gündeme getirdiler. Mescidi Aksa ya ayakları ile giriyor, insanları taciz ve rahatsız ediyorlar. Her zaman kınıyor, sahadayız. Artık TBMM de daha gür, bir şekilde Saadet - Gelecek Meclisimizi olağan üstü toplantıya çağırdı, 6 parti ortak tepkisini gösterdi. 20 Milletvekilimiz ile bugün bunları yapabiliyorsak, biz iktidarda olsaydık, bugün İsrail bu saldırıları yapamazdı.

20 Günde yaptırım kararı yerine, miting kararı aldılar
Şayet biz oradaki kardeşlerimizin yarasına merhem olamıyorsak, bizim öfkemiz, devlet kademelerinde iradesinin koyamayan yöneticileridir. 20 günde miting kararı aldılar. Filistin'e yönelik saldırılara karşı İsrail için ağır yaptırım kararlarının aldırılması için adımlar atılmasını bekliyoruz. Dün gece, NATO, hukuk sistemi, avrupa birliği çökmüştür. Artık yeni dünya düzeni ilan etme vaktidir.Bizim kardeşlerimize rahat yoksa, elbette bize de rahat yoktur.

Bugün Filistin'e, yarın bize o bomba düşer!
Büyük Ortadoğu projesi kapsamında susarsak, yarın Gazze'ye düşen bomba Adana'ya, Antep'e düşer. Kendimize gelmek, ayağa kalkmak zorundayız.Güçlenmek mecburiyetindeyiz. Hangi ülke yönetimi Filistin'e destek olmak için miting düzenlemiştir.Mührü elinde bulunduranlar, mührü kullanmak yerine meydanlara milletleri çağırıyor.Bu zulmü noktalandıracaklarsa onlara cesaret, fesaret versin.İslam dünyasını adım adım zayıflattılar. Suriye, Afganistan derken Filistin üzerinden sıradaki hedef Türkiye'dir. Saadet Partisi olarak bizim hedefimiz milletimizi uyandıracağız.

6.Olağan Kongremiz hayırlara vesile olsun
Yazıcı son olarak; Ataşehir'de görev yapan İlçe Başkanımız Metin Bayraktar'a ve yönetimine değerli çalışmalar adına teşekkür ediyor, seçilecek yeni yönetime başarılar diliyorum. Partimizin 6.Olağan kongresi hayırlara vesile olsun" ifadelerini kullandı.

Yeni katılan üyelere rozetleri takıldı

Başkan Yazıcı konuşmasının ardından, Saadet Partisi üyesi olan kişilere rozet takdim etti.

Rozet takdimi sonrasında divana yeni yönetim listesi divan tarafından okundu. Ardından oylamaya geçildi.


Yapılan oylama sonucunda Metin Bayraktar başkanlığında yeni yönetim kurulu belli oldu.

Yönetimde yer alan isimler ise şu şekilde;