Ülkemizin içinde bulunduğu pandemi süreci ile birlikte kan stoklarındaki azalmalarına karşı destek olmak amacıyla İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Kızılayı Protokolü ile hayata geçirilen "Ziller Hayat Kurtarmak İçin Çalıyor" projesi hayata geçirilmişti. Proje kapsamında İstanbul'un 39 İlçesine bağlı İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ve Kızılay Şubelerince ortak kan bağışı programları düzenlenmeye başlandı.

Proje kapsamında Ataşehir'de, 31 Aralık 2020 tarihinde Cahit Zarifoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde ilk kan bağışı kampanyası düzenlenmişti. 2021 Yılının ilk okulda kan bağışı programı ise Örnek Mahallesi'ndeki İhsan Kurşunoğlu Ortaokulu'nda gerçekleşti. Okul Müdürü'nden öğretmenlere, öğrencilerden velilere düzenlenen kan bağışı kampanyasında 66 ünite kan bağışı sağlandı.

Türk Kızılayı Ataşehir Şubesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce Ocak ayı organizasyonları kapsamında; 16 Ocak Cumartesi günü Esatpaşa Kız Anadolu İmam Lisesi'nde, 23 Ocak'ta ise Mustafa Zeki Demir İlkokulu'nda kan bağışı düzenlenecek.