Barbaros Mahallesi’nde Ataşehir Şehit Akın Sertçelik Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleşen programa; Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, İlçe Kamu kurum yöneticileri, Mahalle Muhtarı Keziban Üreyil’in yanı sıra diğer mahalle muhtarları ile vatandaşlar katıldı.

Barbaros Mahalle Muhtarı Keziban Üreyil, Mahalle’nin fiziki olarak alt yapı ve üst yapı, eğitim, çevre, imar, sosyal ekonomik durumu ve mevcut bina stoklarının yanı sıra ulaşım ile asayiş problemlerine dair genel bilgilendirmelerde bulundu. Mevcut sorunların yetkili kurumlarca giderilmesi için taleplerini yineledi.

Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş ise, Muhtar Keziban Üreyil’e vermiş olduğu bilgilere teşekkür ederek; kaymakamlık tarafından yürütülen çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Ataşehir’de uyuşturucu ve diğer madde bağımlılığına dair önemli çalışmalar yapılıyor. Madde bağımlılığı konusunda en fazla operasyon yapan ilçelerin arasında yer alıyoruz. Eğitim anlamında farklı statüdeki eğitim kurumlarının Barbaros Mahallesi’nde olduğunu belirterek İmar konusunun Kaymakamlığı kapsamadığını ancak yakinen konuyla ilgili imar konusunda kasım ayı meclisinde gerekli revizasyon çalışmaların görüşüleceği bilgisini edindik. Böylelikle imar ile ilgili beklentinin giderek sürecin hızlanmasına öncülük edeceğini belirtti. Yakın zamanda inşaatların başlaması ile birlikte Yenisahra’nın dönüşümünün hızlanacağını temenni etti. Sosyal Yardımlar konusunda İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından sosyal yardımların arttırıldığı ve ihtiyaç sahibi vatandaşların taleplerinin karşılanması için şartların iyileştirildiğini ifade etti.

Kaymakam Ertaş son olarak; “Mahalle’nin yetersiz olan aile sağlığı merkezleri, kütüphane, çevre kirliliğine dair” yetkili müdürlerine talimatlar vererek, engelli bir vatandaşın talebinin karşılanmasını sağladı.

Vatandaşlarda imar dışındaki taleplerini Kaymakam Ertaş’a sözlü olarak iletti. Kaymakam Ertaş’ta gerekli taleplerin karşılanabilecek olanlarıyla ilgili müdürlüklere çalışma başlatılmasının talimatını verdi.

Konuşmaların ardından Mahalle Muhtarı Keziban Üreyil ve mahalle sakinleri Kaymakam Ertaş’a düzenlemiş oldukları toplantı nedeniyle teşekkür etti.