Özellikle Ataşehir'de mesleki eğitimde önemli bir konumu olan Ataşehir İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, meslek sahibi olmayan vatandaşların nitelikli, mesleki teknik yeterliliğe sahip olabilmeleri için geçtiğimiz yıl 40'a yakın farklı branşta Ataşehir ve çevre ilçelerinden gelen kursiyerlere eğitim vermişti. Pandemi süreci ile birlikte özellikle uzaktan eğitimin yanısıra sosyal mesafeli eğitimlerini sürdüren İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü, ocak ayında 10 farklı kursta örgün eğitim başlattı.

Okul Müdürü Saffet Yılmaz tarafından başlatılan yeni uygulama ile başarı hikayeleri video olarak yayınlanıyor. İlçe Halk Eğitim Müdürlüğünde eğitim alan ve kendi işinin patronu olan kursiyerlerin başarı hikayeleri ise "Bir Kurs, Bir Hikaye" adıyla meslek sahibi olmak isteyen insanlara teşvik ve örnek olması amacıyla video röportaj yayınlarının bu ayki konuğu, Seramik Bölümü'nde eğitimini başarıyla tamamlayan ve seramik kursundan öğrendikleriyle ürünler hazırlayan Ayşegül Yıldırım oldu.

Halk eğitimden kendi işinin patronluğuna uzanan hikayenin kahramanı olan Ayşegül Yıldırım, "5 Yıl önce Ataşehir Halk eğitim merkezine gelerek seramik kursuna katıldığı kurs sayesinde seramik yapımını öğrendiğini ve bu alanda kendisine ait ROSASERAMİK markasını oluşturup internet ortamında satışlar yaptığını ve insanlardan çok sayıda beğeni aldığını Ataşehir Halk Eğitimi Merkezi’nde katıldığı bu kursun kendisi için önemli bir adım olduğunu söyledi.İnsanların instagram adresi olan rosaseramik sayfasında ürünlerini görmesinin kendisi için mutluluk olduğunu" ifade etti.

Ataşehir Halk Eğitimi Merkezi açmış olduğu genel,mesleki ve teknik kurslar kapsamında bir çok vatandaşın hayatına etkide bulunmaya devam ediyor.Kuruma ait sosyal medya hesaplarında
"Bir Kurs, Bir Hikaye" kapsamında yayınlanan son videoda da kurumun açmış olduğu Seramik kursu ile ilgili güzel bir başarı hikayesi anlatılıyor.

Ataşehir Halk Eğitimi Merkezi kursiyerlerde farklı bakış açıları oluşturan onların hayatlarına dokunan ve daha mutlu hissetmelerini sağlayan birçok çalışma ile Ataşehir’de önemli hizmetler veren bir kurum olarak karşımıza çıkıyor. Halk Eğitim Merkezi kursları ile ilgili gelişmeleri resmi web sitesi ve resmi instagram ile facebook hesaplarından takip edebilirsiniz.