Milli Eğitim Bakanlığı’nın Aile Okulu projesi kapsamında 2022 Nisan ayı itibariyle hayata geçen Aile Okulu programı kapsamında; Ataşehir Halk Eğitim Merkezi bünyesinde Sosyal ve Duygusal Beceri Gelişimi (6 Saat), Aile İçi İletişim Becerileri (6 Saat), Akran İlişkileri (6 Saat), Bilinçli ve Güvenli Teknoloji Kullanımı (6 Saat), Çatışma ve Stres Yönetimi (6 Saat), Bağımlılık (4 Saat), Ahlaki Gelişim (4 Saat), Sağlıklı Beslenme ve Fiziksel Aktivite (4 Saat), Ölçme ve Değerlendirme (2 Saat) olmak üzere toplam 44 saatlik eğitimler düzenlemeye başladı.

3 YENİ EĞİTİM DAHA AİLE OKULU KAPSAMINA GİRDİ
Ataşehir’de kurs kapsamında; Mayıs-Eylül aylarında Aile Okulu eğitimleri ile toplamda ilçemizde 276 veli eğitim gördü. Ayrıca; Ekim 2022 tarihi itibariyle Aile Okulu kapsamında Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından Ailede İlk Yardım (12 Saat) , Çevre ve İklim Değişikliği Farkındalık (10 Saat), Trafik Öğreniyorum (12 Saat) eğitimleri verilmeye başlandı.

3575 KİŞİ AİLE OKULU EĞİTİMİ PROGRAMINDAN YARARLANDI
Ataşehir Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Saffet Yılmaz, “Aile Okulu kapsamında bu kurs programlarının tüm ailelere ulaşması için kurum müdür yardımcılarının ilçemizdeki tüm okulları ziyaret ederek gerekli bilgilendirmeleri yaptıklarını ve bu ziyaretlerden sonra Ekim, Kasım ve Aralık aylarında Aile Okulu kapsamında toplam kursiyer sayısının 3299 kişi daha artarak toplamda 3575 kişiye ulaşmayı başardıklarını” belirtti.

MUHTARLARA AİLE OKULU EĞİTİMİ VERİLECEK
Ataşehir İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde verilen
Aile Okulu kursu kapsamında 3. aşama olarak Ataşehir’in 17 mahallesinde görev yapan muhtarlara yönelik 12 saatlik eğitim programlarının 10 Ocak tarihi itibariyle başlayacağı öğrenildi.

1 YILDA KURSİYERLERİN SAYISI %75 ARTTI!

Ataşehir İlçe Halk Eğitim Merkezi Kurum Müdürü Saffet Yılmaz, 01.01.2022-28.12.2022 tarihleri arasında tüm kurs programları kapsamında 33.991 kursiyer sayısı ile pandemi öncesi dönemle kıyaslandığı zaman kursiyer sayısında % 75 oranında artış sağladıklarını belirtti. Bu kursiyer sayısına ulaşılmasında başta İlçe Kaymakamımız Sayın İsmail Hakkı Ertaş olmak üzere İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın İsmail Günday’a yönlendirmeleri için özverili çalışmaları için de kurum müdür yardımcılarına, öğretmenlere, usta öğreticilere ve çalışanlarına teşekkür ettiğini ifade etti.