Trabzon'un Maçka ilçesinde, 4 yıl önce PKK'lı teröristlerin erzak çaldığını ihbar edip, güvenlik güçlerine yer gösterirken açılan ateşle henüz 15 yaşında iken şehit olan Eren Bülbül'ün adı Ataşehir Trabzonlular Derneği tarafından açılan kütüphane ile Ataşehir'de yaşatıldı.

İLÇE PROTOKOLÜNÜN KATILIMIYLA AÇILIŞ

Ataşehir Trabzonlular Derneği, Trabzon’un Maçka İlçesinde PKK’li teröristlerce şehit edilen Eren Bülbül anısına Ataşehir Piri Reis Ortaokulu'nda kütüphane oluşturdu. Ataşehir Trabzonlular Derneği'nin oluşturduğu Eren Bülbül Kütüphanesi'nin açılışına Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Trabzonlular Dernek Başkanı Namık Sürmen, Piri Reis Ortaokulu Müdürü Seçkin Emiralioğlu, Ataşehir Eğitim Hizmetlerini Geliştirme, Güçlendirme ve Koruma Derneği Başkanı İsmail Dağ, Ataşehir Kızılay Şube Başkanı Talha Keleş, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Nazım Yurdagül ile Ahmet Özgenç, Ataşehir Halk Eğitim Müdürü Saffet Yılmaz, Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Özcan Karaca, CHP Ataşehir İlçe Yöneticileri Tülay Uçar ve Hatun Yıldız, Ataşehir Trabzonlular Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, okul müdürleri, okulun öğretmen ve öğrencileri katıldı.

ADI ATAŞEHİR'DE YAŞATILDI

Ataşehir Trabzonlular Derneği ve Ataşehir Eğitim Hizmetlerini Geliştirme, Güçlendirme ve Koruma Derneği işbirliği ile Mevlana Mahallesi Piri Reis Ortaokulu'nda yakın zamanda yapımı tamamlanan Eren Bülbül Kütüphanesi düzenlenen tören ile öğrencilerin hizmetine açıldı.

EREN BÜLBÜL KÜTÜPHANEMİZ HAYIRLI OLSUN
Ataşehir Trabzonlular Dernek Başkanı Namık Sürmen, “Şehidimiz Eren Bülbül’ün adını verdiğimiz bu kütüphanemiz bir emeğin ürünü. Yönetim Kurulundaki tüm arkadaşlarımızın gayretleri ile bugün burada kütüphanemizin açılışını gerçekleştirdik. Ataşehir Belediye Başkanımıza da buradan bize sağladığı dernek binası yeri için tekrar teşekkür ediyorum. Bu sayede bizler birlik olarak öğrencilere burslar veriyor ve bu kalıcı eserleri oluşturabiliyoruz. Hepsine teşekkür ediyorum. Erenimize de ‘İyi ki Varsın’ diyorum. Allah ondan razı olsun. Tüm öğrencilerimize Eren Bülbül kütüphanemiz hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

USTA GAZETECİ'DEN DUYGULANDIRAN SÖZLER

Eren Bülbül Kütüphanesi'nin açılışında BRT Yayın Grubu Başkanı, Gazeteci-Yazar Alâettin Bahçekapılı kendi kaleminden hazırladığı "Yitik Umutların Gece Bekçisi Alâettin Bahçekapılı" kitabında yer alan "Eren Bülbül Ağıdı"nı okuması ve kitabı kütüphaneye armağan etmesi ise büyük takdir topladı.

KAYMAKAM ERTAŞ VE DERNEK YÖNETİCİLERİ TALEPLERİ DİNLEDİ

Eren Bülbül Kütüphanesi'nin ardından öğretmenler odasında öğretmenlerle buluşan Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş ve Dernek Yöneticileri, öğretmenlerin taleplerini dinledi. Öğretmenlerin sınıflarımızda ve öğretmenler odamızda yeterli sandalyemiz yok talebini Ataşehir Trabzonlular Derneği Başkanı Namık Sürmen en kısa sürede karşılayacaklarının sözünü verdi. Kaymakam Ertaş, öğretmenlere başarılar dileyerek kaymakamlıkça diğer taleplerin ilgili müdürlüklerce giderilmesi talimatını verdi.